Havalar soğumaya başladı, kış hazırlıkları neredeyse tamamlandı. Ancak hala hazırlıklarını tamamlamamış olanlar ya da henüz hiç başlayamayanlar varsa, kışın, en soğuk günde bile huzurla, mutlulukla uyanmanıza destek olacak bu kışlık sos tariflerini de hiç vakit kaybetmeden yapmalı. O soğuk kış günlerini bir düşünün... Saat kaç olursa olsun, sıcacık yatağınızı bırakıp da güne başlamak güne güzel başlamanızı garantileyelim diyoruz. Peki, evde domates sosu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Tuzlusundan acısına, hatta tatlısına, şimdiden hazırlayıp kavanozlara doldurabileceğiniz, kışın bir çırpıda dolaptan çıkarıp sıcacık kızarmış ekmeğinize sürebileceğiniz nefis ev yapımı domates sosu tarifi...
#Domates SosDomateslerin tam olgunlaşma dönemi olan ağustos ayıyla birlikte kış için konserve hazırlıkları hız kazanmaya başladı. Hemen her yemekte kullanılan domates konserveleri, yemeklere ayrı bir tat verirken aynı zamanda katkısız ve organik olması nedeniyle mutfaklarda her yıl kışlık domates adıyla hazırlanıyor. Peki evde kışlık domates konservesi nasıl yapılır? Domates konservesi tarifi için püf noktaları…
#Domates KonservesiYaz aylarının ve özellikle de ağustos-eylül ayları, kış için lezzet hazırlığı yapmanın en güzel zamanıdır. Tatlı domatesler, leziz yaz sebzeleri ve meyvelerini kışın çok özlüyorsanız buzdolabınızda yer açın. Yaz lezzetlerini kış için nasıl saklayacağınızı anlatıyoruz.
#Konserve YapımıKonserve tekniği, gıdaları uzun bir süre mevsimindeki lezzetiyle saklamanın en geleneksel yollarından biri. Balıktan sebzeye, et suyundan meyveye her şeyin konservesini yapmak mümkün. Özellikle nefis yaz sebzelerinin lezzetini kışa saklamak için birçok kişi konserveye başvuruyor. En sık yapılan konserveler arasında ise domates, fasulye, bamya gibi sebzeler öne çıkıyor. Ancak konserve doğru yapılıp saklanmadığında kısa süre içinde bozuluyor ve hem israf, hem emek ziyanı, hem de ölüme varabilecek zehirlenmelere yol açıyor. Sizin için güneşte olgunlaşmış güzelim sebzelerinizi bütün yıl afiyetle yemenizi sağlayacak bazı püf noktaları hazırladık. Yazının en altında bulunan konserve tariflerimizi de sakın kaçırmayın. Afiyet olsun…
#Konserve Nasıl YapılırKonserve gıdalar artık bütün marketlerde kolayca bulunabiliyor ancak birçok kişi evde yapılmış konservenin yerini hiçbir şey tutmuyor. Siz de kıpkırmızı kokulu domateslerden çıtır çıtır taze fasulyelere yazın en güzel lezzetlerini konserve yapıp kışa saklama niyetindeyseniz bu ipuçlarımıza mutlaka bir göz atın. İşte konservenizin lezzetli ve uzun ömürlü olmasını sağlayacak püf noktaları…
#Konserve Nasıl YapılırAltı ezmeli kabap veya ezmeli kebap, Gaziantep mutfağının nefis tariflerinden biri. Bu lezizz kebabın yapımı da köfte hazırlamak kadar pratik. Akşam sofranıza lezzet katacak altı ezmeli kebabının tadını yiyenler unutamayacak. Peki altı ezmeli kebap nasıl yapılır? İşte evde altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Altı Ezmeli Kebap Nasıl YapılırÇeşitli sebzelerle hazırlanan kışlık konserveler gibisi yok. Yazın taze fasulyeleriyle hazırlanan konserve de kış aylarında soframıza renk katıyor. Markette hazır almak yerine evinizde kendi taze fasulye konservenizi hazırlayabilirsiniz. Peki Taze fasulye konservesi nasıl yapılır? İşte evde domatesli ve zeytinyağlı pişmiş taze fasulya konservesi tarifi
#Taze Fasulye Konservesi Nasıl YapılırYaz aylarında hazırlanan konservelerin kış boyunca yemek hazırlarken yardımımıza yetişir. Böylelikle hem doğal hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler pişirebiliriz. Kışın en çok tercih edilen konservelerden biri de patlıcan konservesidir. Peki, kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, patlıcan konservesi tarifi detayları...
#Patlıcan Konservesi Nasıl OlurMevsim değişimlerinde konserveler hayatı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Mevsimine göre meyve ve sebzelerinizi seçebilir ve konservelerini uygun bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Böylelikle kış boyunca uzunca bir süre reçel, domates konservesi, komposto gibi ürünleri kolayca ve sağlıklı bir şekilde tüketmeniz mümkün. Ancak konserve yapımının olmazsa olmazı kuralları vardır. Hazırlanan konserveler uygun bir şekilde kavanozlara doldurulmazsa emeğiniz ne yazık ki boşa gidebilir. Peki, konserve nasıl yapılır, nasıl kapatılır ve vakumlanır? Evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken detayları paylaşıyoruz.
#Konserve KavanozMenemen hepimizin çok sevdiği bir lezzet. Fakat sadece kahvaltıların değil günün her öğününün lezzet dolu kurtarıcısı olan menemen konusunda “İyisi nasıl olur?” sorusuna cevap vermek çok zor. Çünkü herkesin sevdiği menemenin tarifi ve malzemesi farklı. Kimi soğanlı kimi sarımsaklı menemen seviyor, kimi sulu kalmasını kimi iyice pişmesini istiyor. Bununla birlikte yine de lezzetli bir menemen yapmak isterseniz size bazı tavsiyeler sunabiliriz. İşte menemen yapımının incelikleri…
#Menemen Nasıl YapılırKoruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaz aylarında sofraları süsleyen domatesi konservelerle kış aylarına taşımanın püf noktalarını anlattı. Özyaral, "Değişmeyen kapak beraberinde en tehlikeli hastalıklardan bir tanesi besin zehirlenmesini beraberinde getirir. Sonuç ölümle bitebilir" dedi.
#Konserve