İstanbul'un Beşiktaş semtindeki büyük saray, bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde veliahtların ikametgahı olan Dolmabahçe Sarayı, şimdi Milli Saraylar Resim Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Dolmabahçe Sarayı'nın tarihi ve mimarisi ile ilgili bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ve çalışma saatleri hakkında detayları derledik.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Atatürk'ün 83 yıl önce bugün gözlerini yumduğu yer olan Dolmabahçe Sarayı 10 Kasım'da ziyaretçi akınına uğruyor. Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak isteyen her yaştan insanlar Dolmabahçe Sarayı nerede sorusunun yanında, giriş ücretlerini ve saatleri konusunda da araştırmalar yapıyorlar. İşte tarihi Dolmabahçe Sarayı bilgileri...
#Dolmabahçe SarayıEdinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Ağustos’ta haberini verdiği müjdeyi, bugün Dolmabahçe’den Millete Sesleniş konuşması şeklinde açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması için geri sayım devam ederken Dolmabahçe’nin konumu da merak konusu oldu. Peki, Dolmabahçe nerede? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Millete Sesleniş’ konuşması yapacağı Dolmabahçe’nin konumu…
#Dolmabahçe Sarayı NeredeDolmabahçe sarayı oldukça köklü bir tarihi olan tarihi yapıdır. Dolmabahçe sarayının özellikleri ve konumu merak edilmektedir. Son aylarda ise Dolmabahçe Sarayı hakkında geniş çaplı bir araştırma yapılmaktadır. Peki, köklü bir tarihi olan Dolmabahçe Sarayı nerede? Dolmabahçe Sarayı tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte Dolmabahçe Sarayı hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.
#Dolmabahçe Sarayı Nerede?Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan 86 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. Her yıl rekor ziyaretçi sayısıyla artık bir anıt mezardan çok halkın Atatürk’e kavuşma alanına dönüşen Anıtkabir’in temeli de bundan 80 yıl önce bugünlerde atılmıştı… Ata’nın ebedi istirahatgâhını iki mimar, Emin Onat ve Orhan Arda tasarlamıştı. Anıtkabir’in mimari müellif vekili, Orhan Arda’nın oğlu yüksek mimar Ömer Arda ile buluştuk; Anıtkabir’in hikâyesini dinledik...
#AnıtkabirTürkiye’nin duayen mimarlarından Doğan Tekeli ile hem dertleştik hem de yeniden yıkımların yaşanmaması için neler yapılabileceğini konuştuk. 70 yılı geçen mesleki hayatında 120’den fazla yapıya imza atmış olan Tekeli, “Benim gözlemim deprem bölgelerinde binaların çok hızlı ve alelade yapılmış olduğu” diyor ve ekliyor: “Dikkatli olunması gereken onay süreci çok hızlı ilerlemiş. Beton kalitesinin nasıl olduğu yıkık bina görüntülerine bakınca hemen anlaşılıyor; bütün demirler açıkta, sulanmamış, ya çimentosu az ya iyi karıştırılmamış…”
#Doğan TekeliTopkapı Sarayı yılda ortalama 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Dört büyük avludan oluşan saray, doğayla iç içe bir yolculuk vadediyor. Topkapı Sarayı giriş ücreti ve çalışma saatleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Özellikle kulenin muhteşem İstanbul manzarasına sahip yüksek bir tepe üzerinde harika bir bölgede olması nedeniyle birçok turisti kendine çeken Çamlıca Kulesi turistik cazibe merkezi haline geldi. Çamlıca Tepesi nerede yer alıyor, nasıl gidilir ve giriş ücretleri nelerdir detayları ile derledik.
Gururlu ama acılı bir coğrafyanın insanı o. Çocukluğunu geçirdiği Rumeli’nin kızı. Yemek kitabında, söylediği türkülerde, şarkılarda, canlandırdığı karakterlerde hep bu kültür mirasının belirgin hatları var, fahri büyükelçisi gibi. Hayatı boyunca dışarıdan hep hüzünlü bulunmuş. Belki de bu yüzden. “Gurbet aslında birbirine çok doyamadan kaybetmek” diyor. Ama onun hüzün dışında anlatacak başka şeyleri de var. İkilemli soruların bu haftaki konuğu müzisyen, oyuncu ve makyöz Suzan Kardeş.
#Suzan Kardeş1844 yılında Hünkar Köşkü, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Abdülmecid Han'ın Bursa ziyaretinde konaklaması için yapılarak 19 gün gibi çok kısa bir süre içinde inşası tamamlanan bu yapı, bir av köşküdür. Sonraki dönemlerde 5. Mehmet Reşat, Mustafa Kemal Atatürk ve Abdülaziz Han gibi önemli liderleri ağırlayan Hünkar Köşkü, günümüze restore edilerek gelmiştir. Hünkar Köşkü nerede ve nasıl gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Teşvikiye Camii ülkemizdeki eski ibadet yerlerinden biridir. Dolayısıyla bilinirliği fazladır. Teşvikiye Camisi hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri sizler için araştırdık. Caminin bulunduğu yeri ve nasıl gidilebileceğini, tarihi geçmişi ve özellikleri, kimin tarafından yapıldığına dair tüm detaylar.
#Teşvikiye CamiiDolmabahçe Camii, yapıldığı dönemi yansıtması bakımından önemli bir yere sahiptir. İstanbul’da birçok cami Mimar Sinan ve öğrencileri tarafından yapılmışken bu cami yabancı bir mimar tarafından yapılmıştır. Dolmabahçe Camii hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#Dolmabahçe CamiiBeylerbeyi Sarayı en çok ziyaret edilen tarihi saraylardan biridir. Beylerbeyi Sarayı günümüzde ziyaretçi olarak ziyaret edilebilen adeta tarih kokan bir saraydır. Beylerbeyi Sarayı hakkında pek çok araştırma arama motorlarında araştırma yapılmaktadır. Peki Beylerbeyi Sarayı nerede? Beylerbeyi Sarayı tarihi ve özellikleri hakkında bilgi nedir? İşte Beylerbeyi Sarayı hakkında tüm detayları derledik.
#Beylerbeyi Sarayı Nerede?Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği Kim Milyoner Olmak İster'in ekranlara gelen son bölümünde bir izleyiciye sorulan soru sosyal medyaya damga vurdu. Sevilen bilgi yarışmasında baraj soruları arasında yer alan para ödülüne sahip sorunun yanıtı ekran başındakiler tarafından merak edilmeye başlandı. Büyük para ödülüne sahip soru şu şekilde; Osmanlı Devleti'nde elektrikle çalışan ilk asansör nerede kullanılmaya başlanmıştır? İşte, o sorunun yanıtı haberimizde...
#Kim Milyoner Olmak İsterCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de gençlerle bir araya geldi. "Son seçim öncesinde dikkat ederseniz batı ülkemize kur faiz enflasyon üzerinden çok ciddi baskılar uygulamaya kalktı. Tabii enflasyonda bir tırmanış söz konusu oldu. Ondan sonra faizle bu devam etti." diyen Erdoğan, "Faizde biz iyi değiliz. Ama enflasyon yavaş yavaş inişe geçmiş vaziyette. Kur şu anda sendeliyor, beklentileri çok daha yüksekti. Seçimleri atlattıktan sonra bunların oyunları bozulacak." dedi. Erdoğan, "S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyimiz kesinlikle söz konusu değil. O iş bitti." ifadelerini kullandı.
#ErdoğanHafta boyunca işlerin yoğunluğu ve her günün ayrı bir koşuşturmayla geçmesi sebebiyle çocuklarımıza dolu dolu bir gün ayıramadığımız oluyor. Fakat bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hafta içine, yani Salı gününe denk gelmesi hem çocuklar hem de aileler için oldukça sevindirici bir haber. Neticede bugün onların günü ve onları mutlu etmek için yapabileceğimiz pek çok şey var. 23 Nisan’a özel, çocuklarınızı ve sizleri mutlu edecek aktiviteleri derledik.
#23 Nisan