İstanbul'un Beşiktaş semtindeki büyük saray, bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde veliahtların ikametgahı olan Dolmabahçe Sarayı, şimdi Milli Saraylar Resim Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Dolmabahçe Sarayı'nın tarihi ve mimarisi ile ilgili bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ve çalışma saatleri hakkında detayları derledik.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Atatürk'ün 83 yıl önce bugün gözlerini yumduğu yer olan Dolmabahçe Sarayı 10 Kasım'da ziyaretçi akınına uğruyor. Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak isteyen her yaştan insanlar Dolmabahçe Sarayı nerede sorusunun yanında, giriş ücretlerini ve saatleri konusunda da araştırmalar yapıyorlar. İşte tarihi Dolmabahçe Sarayı bilgileri...
#Dolmabahçe SarayıDolar, yurtdışı işlemlerde sabah erken saatlerde psikolojik sınır olan 3 lirayı aştı. TCMB'nin faiz tarafında bir adım atmak için ABD Merkez Bankası'nı (Fed) bekleyeceğine işaret etmesi, seçim belirsizliği ve Türkiye genelinde güvenlik endişeleri TL'de sert değer kaybının sürmesine neden olurken, dolar bu sabah Asya seansında hacimsiz piyasada 3 TL'ye kadar yükseldi. Analistler, şu anda kur tahmini bile yapılamayacak bir ortamın yaşandığını, dolarda normalleşme için iç gündemin sakinleşmesi ve Merkez Bankası'nın daha proaktif hareket etmesi gerektiğini söyledi.
#DolarDolar/TL'de dün tarihi zirvenin görülmesinin ardından, gözler TCMB'nin ekonomistlerle yapacağı toplantıdaydı. Sunumdan piyasaları sakinleştiren yorumlar gelmedi, dolar yine hareketlendi ve 14.00 itibariyle 2,91 seviyesini de aşarak yeni tarihi zirveyi gördü. Kur, 14.52'de 2,92'yi de aştı. Dolar/TL, 14.59'da 2,9260'ı gördü. Analistler, kurdaki yükselişte Türkiye'nin iç dinamiklerinin etkili olduğunu ifade etti. Dolar, 15.52 itibariyle 2,9440 ile yeni tarihi zirvesine çıktı.
#Dolarİstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı giriş kapısında silah sesleri duyuldu. Güvenlik güçleri olaya müdahale ediyor...Ayrıntılar geliyor...Dolmabahçe'deki silah seslerinin ardından polisler olaya müdahale etti. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İnönü Stadyumu'nu Taksim'e bağlayan cadde ve Kabataş - Beşiktaş yolu trafiğe kapatıldı. İHA-DHA
#DolmabahceBu yıl Topkapı Sarayı’nın müze oluşunun 100. yılı. Burayı dikkatlice kullanmamız gerekiyor. Sarayın yıllık ziyaretçi sayısı çok kalabalıktır. Bunun lüzumu yoktur. Bütün dünyada kontenjan sistemine gidiliyor, ziyaretçi sayısı azaltılıyor. Ayasofya ve Topkapı gibi makamların şuurlu ve bilgili ziyaretçiye ihtiyacı vardır. Herkesin önüne anlayıp anlamayacağı bir hazineyi çıkarıp içeride taban teptirmenin manası yoktur.
#Topkapı SarayıTopkapı Sarayı yılda ortalama 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Dört büyük avludan oluşan saray, doğayla iç içe bir yolculuk vadediyor. Topkapı Sarayı giriş ücreti ve çalışma saatleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Özellikle kulenin muhteşem İstanbul manzarasına sahip yüksek bir tepe üzerinde harika bir bölgede olması nedeniyle birçok turisti kendine çeken Çamlıca Kulesi turistik cazibe merkezi haline geldi. Çamlıca Tepesi nerede yer alıyor, nasıl gidilir ve giriş ücretleri nelerdir detayları ile derledik.
Ülkemizde çok özel müze ve saraylar her gün ziyaretçilerini karşılıyor. Bunlardan biri de Topkapı Sarayı... Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da geçirecek vatandaşlar, bayramda Topkapı Sarayı'nın açık olup olmadığını sorguluyor. Peki Topkapı Sarayı bayramda açık mı? Topkapı Sarayı giriş ve çıkış saatleri 2022
#Topkapı Sarayı Bayramda Açık MıTürkiye’nin çağrısıyla İstanbul’da bir araya gelen Rusya ve Ukrayna müzakere masasına otururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da toplantı öncesi barış çağrısı yaptı. Müzakerelerde kısmen uzlaşma sağlandı. Rusya diyalog için Kiev ve Çernihiv’de ateşi durduracağını açıkladı. Çavuşoğlu iki ülke bakanları ve liderlerinin görüşmesi için zemin oluştuğunu söyledi.
#İstanbul ZirvesiYoğun geçen okul dönemi sonrasında sömestir tatili dün başladı. Kış mevsiminde tatil yapacakların bir kısmı önceden biletlerini alırken, bir kısmı planlarını oluşturuyor. Uzmanlar sömestir tatilinde en çok tercih edilen yerleri Hurriyet.com.tr'ye açıkladı. İşte en çok tercih edilen yerler ve tatile çıkmayanlar için sömestir için yakın mekanlar...
#Sömestirİlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen 2021 İlim Yayma Ödülleri 19 Aralık’ta sahiplerini bulacak. Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşecek ödül töreni için tüm hazırlıklar tamamlandı. İki yılda bir gerçekleştirilen İlim Yayma Ödülleri’nin ikincisinde ödülleri kazanan isimler, 19 Aralık gecesi açıklanacak. Ödül miktarları, Büyük Ödül için 600 bin TL, Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler Ödülleri için ise 200'er bin TL toplam 1 milyon TL olarak belirlendi.
#İlim Yayma Ödülleriİlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen 2021 İlim Yayma Ödülleri için geri sayım başladı. Aralık ayında Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşecek olan ödül töreni öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, “İlim Yayma Ödülleri'nin tasarlanması, 2 yıllık bir emek. 2021'de ödül miktarlarımızı ikiye katladık. Büyük Ödül’ü 600 bin lira, diğer Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler Ödüllerimizi 200'er bin lira olarak tayin ettik” dedi.
#İlim Yayma Vakfı Akademi ÖdülleriBüyükşehirde yaşamanın ve yoğun çalışma hayatının getirdiği stresi unutmanın en güzel yolu yürüyüş yapmak. Zaten tüm doktorlar sağlıklı bir yaşam için yürüyüşün çok önemli olduğunu sıklıkla söylüyor. Biz de uzmanlarımıza şehir içinde yürüyüş yapılacak ve yürüyüş dışında güzel fotoğraflar da sunacak rotaları sorduk. 8 şehirden birbirinden güzel 15 adresi önerdiler.
#Seyahat1854’te yapıldıktan hemen sonra bulunduğu semtte insan yerleşimini başlatan Teşvikiye Camisi üç yıl önce büyük bir restorasyona girmişti. Süreç tamamlandı, geçen hafta yeniden ibadete açıldı. 167 yıllık yapının geçirdiği restorasyonu, projeyi üstlenen mimar M. Fatih Aydın’la konuştuk. Hürriyet yazarı, tarihçi İlber Ortaylı, dört kuşak Nişantaşılı yazar Murat Bardakçı ve mimar Turan Akıncı’yla da bu önemli yapının tarihine uzandık.
#Gazetehaberleri1844 yılında Hünkar Köşkü, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Abdülmecid Han'ın Bursa ziyaretinde konaklaması için yapılarak 19 gün gibi çok kısa bir süre içinde inşası tamamlanan bu yapı, bir av köşküdür. Sonraki dönemlerde 5. Mehmet Reşat, Mustafa Kemal Atatürk ve Abdülaziz Han gibi önemli liderleri ağırlayan Hünkar Köşkü, günümüze restore edilerek gelmiştir. Hünkar Köşkü nerede ve nasıl gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
8 bin 500 yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle İstanbul bir cevher. Taşı, toprağı, denizi, martıları, dilsiz sanılan duvarları bile öyle hikâyeler sunar ki bize, hayran kalmamak mümkün değil. O yüzden bu şehirde yaşanan her kayıp hem dünya kültürünün hem de her birimizin kalbinde büyük bir yara açıyor. Maalesef bu kayıplara bir yenisi eklendi; Vaniköy Camisi geçen hafta yandı. Bu vesileyle Boğaz’ın incileri yalıların arasında birer mücevher gibi duran yalı camileri yazdım.
#Boğaz'daki CamilerTeşvikiye Camii ülkemizdeki eski ibadet yerlerinden biridir. Dolayısıyla bilinirliği fazladır. Teşvikiye Camisi hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri sizler için araştırdık. Caminin bulunduğu yeri ve nasıl gidilebileceğini, tarihi geçmişi ve özellikleri, kimin tarafından yapıldığına dair tüm detaylar.
#Teşvikiye CamiiDolmabahçe sarayı oldukça köklü bir tarihi olan tarihi yapıdır. Dolmabahçe sarayının özellikleri ve konumu merak edilmektedir. Son aylarda ise Dolmabahçe Sarayı hakkında geniş çaplı bir araştırma yapılmaktadır. Peki, köklü bir tarihi olan Dolmabahçe Sarayı nerede? Dolmabahçe Sarayı tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte Dolmabahçe Sarayı hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.
#Dolmabahçe Sarayı Nerede?Bilimsel çalışmaların desteklenmesi amacıyla bu yıl ilki düzenlenecek olan İlim Yayma Ödülleri töreni için geri sayım başladı. 22 Aralık akşamı İstanbul Dolmabahçe Sarayı’ndaki tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenecek törende 300 bin liralık büyük ödül sahibini bulacak, üç ayrı kategoride toplam 500 bin lira ödül verilecek. Organizasyonun detaylarının aktarıldığı Sepetçiler Kasrı’ndaki basın toplantısında, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ile bir araya geldim. Türkiye’de özellikle temel bilimler alanında araştırmacı eksiği olduğunun altını çizen Erdoğan, “Biz çok heyecanlıyız. Bu heyecanı yeni nesillere aktarabilirsek inanıyorum ki Türkiye’den çok daha güçlü araştırmacılar çıkacaktır” diye konuştu.
#Bilal Erdoğan