Dolgudan sonra yemek yenir mi sorusu diş dolgusu yaptıran vatandaşların gündeminde yer alıyor. Yapımından önce ve sonrasında kritik bir hassasiyet isteyen diş dolgusu, yapımının ardından da bazı sorunlara sebebiyet verebilmektedir. Peki, dolgudan sonra yemek yenir mi? İşte, o detaylar
#Dolgudan Sonra YemekÖnceki hafta zeytinyağı başta gıda ürünlerinde yapılan tağşiş ve taklitler, gencecik 2 kadın, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in Semih Çelik tarafından vahşice katledilmesi, inceller, bir başka katil Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması en çok konuşulanlar arasındaydı.
#Dubai ÇikolatasıCassata Siciliana, tatlıdan öte Sicilya’yı yansıtan bir simgedir. Her diliminde, Sicilya’nın zengin tarihi, farklı kültürlerin etkisi ve yerel halkın yaratıcılığı saklıdır. Bu nedenle cassata’yı tatmak, Sicilya’nın ruhunu ve lezzetlerini keşfetmek anlamına gelir. Sicilya’nın kültür elçisi cassata’nın geçirdiği evrimi ve tarifini yazdım bu hafta.
#Danilo ZannaTuzz Karaköy’ün şefi Nilay Lale yerel malzeme kullanımında her daim çok bilinçli. En bilindik yemek ve malzemelere bile öyle bir ayar veriyor ki... Özellikle Hint mutfağının baharat karışımlarını ve Uzakdoğu mutfağındaki tat dengelerini bazen bir sosla bazen de şaşırtan malzeme birliktelikleriyle çok iyi yakalıyor.
#Ebru ErkeÜlkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüBaşlıktaki yemekleri Bolonya’daki ‘Future Food Institute’ yani Gıdanın Geleceği Enstitüsü’nde aldıkları eğitim sonrası iki genç şefimiz hazırladı; İtalyanlar bayıldı, ben de oradaydım. Gıdanın geleceği için bu akademide neler yapıldığını incelerken İtalyanların en gastronomik şehrinde midemiz de bayram etti.
#Ebru ErkeDünyanın en büyük elmacık kemiklerine sahip Ukraynalı model Anastasia Pokreshchuk yeni bir estetik daha yaptırmak için İstanbul'a geldi. Kalça operasyonu geçiren model yaptırdığı estetikleri ve ne hissettiğini anlattı.
#Anastasia Pokreshchuk