Sirius Güneş kavuşumu 2022 yılında da gündemde yer alıyor. Yılda 1 kere gerçekleşen Sirius Güneş kavuşumu, temmuz ayıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Pek çok uygarlık Sirius Güneş kavuşumunun olduğu günü yılın en şanslı günü olarak kabul ediyor. Afrika'nın Mali Cumhuriyeti’nde yaşayan Dogon Kabilesi üyeleri varoluşlarını çok ilginç bir şekilde açıklıyor. Onlara göre doğumları ‘Sirius Sistemi’ ile güneş sisteminin evlenmesi sonucu olmuş. Peki, Sirius Güneş kavuşumu ne zaman, saat kaçta? İşte, o detaylar
#Sirius GüneşYılda 1 kere gerçekleşen Sirius Güneş kavuşumu, temmuz ayıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Pek çok uygarlık Sirius Güneş kavuşumunun olduğu günü yılın en şanslı günü olarak kabul ediyor. Afrika'nın Mali Cumhuriyeti’nde yaşayan Dogon Kabilesi üyeleri varoluşlarını çok ilginç bir şekilde açıklıyor. Onlara göre doğumları ‘Sirius Sistemi’ ile güneş sisteminin evlenmesi sonucu olmuş. Peki, Sirius Güneş kavuşumu ne zaman, saat kaçta?
#Sirius Güneş KavuşumuAfrika'nın Mali Cumhuriyeti’nde yaşayan Dogon Kabilesi dünyanın en ilginç kabilesi olarak biliniyor. 250 bin kişilik yüksek bir nüfusa sahip bu kabileyi ilginç kılan özellik sizi çok şaşırtacak...
#DogonlarGazeteci, belgeselci Hasan Söylemez, yıllardır çalıştığı televizyon sektöründeki işini bırakarak üç yıl önce yollara düştü. Hedefinde Afrika vardı. Projesi hazırdı. Bisikletiyle yapacağı tur boyunca 54 ülkede insanlara hayallerinin ne olduğunu sorup bunun belgeselini çekecekti.
#TenereAfrika'nın Mali Cumhuriyeti’nde yaşayan Dogon Kabilesi dünyanın en ilginç kabilesi olarak biliniyor. 250 bin kişilik yüksek bir nüfusa sahip bu kabileyi ilginç kılan özellikse astronomi hakkındaki bilgileri… Öyle ki, bilim insanları Dogonlar’ın binlerce yıl ortaya attığı düşünceleri yeni yeni keşfediyorlar. İşte tuhaf totemleri ve örgütlenmesi olan Dogon Kabilesi’nin hikâyesi…
#Dogon KabilesiKuzey Afrika'nın en egzotik şehirlerinden Marakeş… Hatta George Orwell 1939’da Marakeş için “Batılılar; deve, kale, palmiye, lejyoner ve eski dolu bir şehir görmek için buraya geliyor” diye yazmıştı. Egzotik çarşıları, sarayları ve renk cümbüşüyle keşfedilmesi gereken bir dünya burası… İşte size Marakeş gezi rehberi…
#MarakeşTekirdağ’da akaryakıt istasyonu işleten işadamı Tahir Küçükkınay’ın (56) başlıca hobisi seyahat ve yemekler. Gezginler Derneği üyesi, bugüne kadar 66 ülke gezdi. Geçen yıl aralıkta Burkina Faso’da beş günlük keşif seyahatine çıktı. Sınırda “İnsan buraya neden gelir ki” diye düşünüyordu, ülkeden mutlu ayrıldı.
Verda Alaton (32) küçük yaşta dünyayı gezmeyi kafasına koyup üniversitede turizm eğitimi aldı. İsviçre Havayolları’nda iş buldu, bu fırsatı değerlendirdi. Hindistan’dan başladığı yolculuğunu 10 yıl boyunca Tibet, Butan, Laos, Ürdün, Burkina Faso ve Mali gibi ülkelerde sürdürdü. Profesyonelleri kıskandıracak fotoğraflar çekti.
Hüsnü Atasoy (48), fotoğraf sanatçısı. 15 yaşından beri fotoğrafla iç içe. Türkiye’de gitmediği yer neredeyse kalmamış. Yurtdışına ise ilk defa geçtiğimiz senenin sonunda çıkmış. Önce yurtdışı yasaklıymış, sonra kendisi gitmek istememiş. "Bu kadar sene sonra yurtdışına çıkacaksam, bari gittiğime değsin" demiş ve pek az seyyahın aklına gelecek bir yere gitmiş.