Hamdi Ulukaya kimdir?" sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Erzincan’ın İliç ilçesinde doğan Hamdi Ulukaya, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde kurduğu Chobani markasıyla tanınan bir iş insanıdır. 2005 yılında ABD'de yoğurt sektörüne adım atan ve hızla büyüyen Chobani, bugün dünya çapında bilinen bir markadır. Ayrıca, sosyal sorumluluk projelerine ve girişimcilere destek veren Ulukaya, başarılı iş hayatının yanı sıra insani yardım faaliyetleriyle de dikkat çekmektedir. Peki, Hamdi Ulukaya kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Hamdi Ulukaya“Kırılma Noktasında Bir Dünya: Krizleri ve Dönüşümleri Yönetmek” temasıyla bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen ve TRT’nin dünya gündemine yön veren organizasyonu TRT World Forum 2024’ün açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bugün İsrail soykırım makinesi ve onun suç ortakları bu cürümlerini işlerken, Sayın Cumhurbaşkanımız bütün benliğiyle uluslararası platformlarda, dünya liderleriyle yaptığı görüşmelerde en açık, en net bir şekilde bu katliamı, soykırımı sonlandırmak, mazlumların yaralarının sarılmasına yardım etmek için uğraşıyor,” dedi.
#Fahrettin Altunİş dünyasındaki en güncel gelişmeleri detaylı bir içerikle ele alan Hürriyet İK, 1 Aralık Pazar günü okurlarıyla buluşuyor. Yeni sayıda; işyeri kültürü ve çalışma modellerinden, nesiller arası değişen çalışma saatleri tercihlerine, gençlerin iş gücündeki etkisinden giderek artan ek iş trendine kadar birçok konu geniş bir bakış açısıyla inceleniyor.
#Hürriyet İKBrezilya'nın Ceara eyaletinde yaşayan ve anne olma hayalleri kuran bir kadın, "Tembel hayvan ateşi" virüsüne yakalandı. Ateş, titreme, kas ağrıları ve şiddetli baş ağrısı şikayetleri yaşayan 40 yaşındaki kadının, bebeğini ölü doğurduğu bildirildi. 1955 yılında keşfedilen virüs İtalya, İspanya ve Almanya'ya sıçrarken, uzmanlar virüse karşı uyarı yazısı yayınladı.
#VirüsMirnas Grup kurucusu Fırat Atlıhan, eğitimden inşaata, turizme kadar birçok alanda başarılı projeler hayata geçirerek, hem bölgesine hem de ülkesine önemli katkılarda bulunuyor. Onun başarı hikayesi, genç girişimcilere ilham olacak nitelikte.
#1Eğitim sistemini oluşturan pek çok öge içinde öğretmen, öğrenci ve eğitim programı (müfredat) üçlüsü, diğerlerine oranla daha öne çıkar. Bu üçlü içerisinde de diğerlerini etkileme gücü daha fazla olan öğretmendir. Öğretmenlik ise Altan’ın (2006) da belirttiği üzere zihinsel bir uğraştır; öğretmen de bir bilgi teknisyenidir.
#Prof. Dr. Kasım KıroğluYükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Uluslararası öğrencilerden yüzde 96’sı kendi imkanlarıyla bu ülkede okumaktadır. Ülkesinin bursu veya yurt dışındaki Türkler vasıtasıyla oranı toplam uluslararası öğrenciler içerisindeki payı yüzde 5’i ancak bulmaktadır. Dolayısıyla fevkalade bir kapasitenin öğrencilerin kendi imkanlarıyla yürütüldüğünü ifade etmek isterim” dedi.
#Prof. Dr. Erol ÖzvarŞimdilerde bir hafta sonraki ABD başkanlık seçimleri için Donald Trump adına yaptığı heycanlı seçim kampanyalarıyla gündemde. Sayısız şirketi olan ve son yıllarda teknolojik gelişmelere yön vererek damga vuran ünlü milyarderin adı bu kez özel hayatındaki ilginç bir gelişmeyle manşetlere taşındı.
#Elon MuskCumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nın ana gündeminde aile kurumunun karşı karşıya olduğu tehlikeler, bunları bertaraf etmek için alınması gereken tedbirler ve çözüm yollarının yer aldığını bildirdi.
#YİKAlmanya iş gücü piyasası, ‘Babyboomer’ olarak adlandırılan neslin emekli olmasıyla büyük bir kayıp yaşayacak. Almanya’da işverenlere yakın Ekonomi Araştırma Enstitüsü (IW) tarafından yapılan bir analize göre, önümüzdeki 12 yıl içinde yaklaşık 19.5 milyon ‘Babyboomer’ nesli çalışan iş piyasasından çekilecek. Aynı dönemde yalnızca 12.5 milyon genç çalışan iş gücüne katılacak, bu da Almanya’nın iş gücü dengesinde ciddi bir açık yaratacağı anlamına geliyor.
#AVRUPADAN HABERBilimsel icatlar her zaman insanlığa fayda sağlamıyor; silahlar, nükleer enerji ve atom bombalarının neden olduğu yıkıcı sonuçlar bunun en açık örnekleri... Amerikalı mühendis ve kimyager Thomas Midgley Jr. ise insanlığa ve çevreye en çok zarar veren bilim insanlarından biri olarak tarih sahnesinde yer aldı. 1924’te basın önündeki gösterisinden 100 yıl sonra bile dünya hâlâ Midgley’in iki icadının kötü etkilerinden kurtulmaya çalışıyor. İşte ‘dünyaya en çok zarar veren bilim insanı’ olarak anılan Thomas Mıdgley’in sıra dışı hikâyesi…
#Thomas MidgleyAntalya'da Hüseyin Kılar hobi amacıyla yetiştirmeye başladığı Nijerya Cüce Keçileri türünden çiftlik kurdu. Çiftlik, yeni doğan yavrularla renklenirken avuç içine ve pantolon cebine dahi sığan ortalama 500 gram ağırlığındaki yavruları görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
#AntalyaPandemi hepimiz için ilginç bir dönemdi. Evlere kapandık, iş yerlerimizi bıraktık ve her alanda hibrit bir hayat modeline döndük. Sonrasında da etkileri devam etti. Giyim tarzımız bile değişti. Bazı şirketler esnek çalışmayı ve hatta tamamen uzaktan çalışmayı tercih etti. Özellikle gençler esnek modelle çalışan şirketleri tercih etmeye başladı.
#1Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kaynakların sınırlı olduğu bir dünyada, ürün ve malzemelerin değerinin uzun süre korunması, üretimde zararlı madde kullanımının en aza indirilmesi ve israfın önlenmesi olmazsa olmaz hedeflerimiz arasında yer alıyor." dedi.
#Mehmet Fatih Kacır