İZMİR'in Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu'nun Akarca Ovası'nı istila eden çekirgeler ile ilgili, "Bu çekirgeler henüz yumurta aşamasındayken Güneydoğu Bölgesi'nden gelen tarım işçileri ile birlikte ilçemize geldi" söylemi tartışma yarattı. Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, çekirge yumurtalarının insanlarla başka bir bölgeye taşınıp büyük ölçüde bir istila meydana getirmesinin bilimsel mantığa aykırı bir durum olduğunu söyledi.
#İzmirDünya tarihinin bilinen en kötü nükleer felaketi Çernobil'in üzerinden neredeyse 38 yıl geçti. Santralin çevresindeki bölgede insandan arındırılan bölge, vahşi hayvanların yaşam alanına döndü. Bu hayvanların bazılarının radyasyon etkisiyle geçirdiği değişimleri bilim insanları "süper güç" olarak nitelendiriliyor. Hatta bu değişimlerden birinin kanserle savaşta çığır açabileceğine inanılıyor.
#ÇernobilCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, parti teşkilatına seslenerek, “Milletimizle aramızdaki gönül köprülerini güçlendirmeliyiz. Kapısına gittiğimiz, selam verdiğimiz, elini tuttuğumuz insanlarda bize karşı küslük varsa barıştırmalıyız, kırgınlık varsa onarmalıyız, bezginlik varsa umut vermeliyiz, korku varsa güven aşılamalıyız, nefret varsa sevgiyle tedavi etmeliyiz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanİngiltere'de 1966 yılında yapılacak Dünya Kupası öncesi sergiye çıkan kupa, hiç iz bırakmadan kayboldu. İngiltere bir anda bütün dünyanın maskarası olurken kupayı çalanların fidye istemesiyle işler farklı bir boyuta taşındı. İşte film gibi bir Dünya Kupası hikayesi...
#Dünya KupasıGüneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ultra trail (patika) koşusu, Gaziantep Yesemek Rotary Derneği organizatörlüğünde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Etkinlik, Türkiye’nin ilk dog trail (köpeğinizle patika koşusu) olma özelliğiyle de dikkatleri üzerine çekti.
#Yesemek Ultra TrailLeziz bir salça, ayarında ekşi ve tazecik yeşilliklerle tadına doyulmaz iki tat onlar...Okurlarımız kısır ve mercimek köftesini kıyasladı, hangisini nasıl yaptıklarını anlattı. Şef Arda Türkmen ise kendi tariflerini paylaştı. Türkmen’in kısırı pancarlı; mercimek köftesiyse bol soğanlı.
#KısırVücudun en büyük ve en önemli kas grupları arasında yer alan sırt kasları, sağlık ve estetik bakımından çok önemlidir. Şekil ve güçlü sırt kasları hem kıyafetlerinizin üstünüzde daha güzel oturmanızı sağlar hem de oturuş ve duruş bozukluklarınızı düzeltir. Sırt kaslarını evde yapacağınız egzersizler ile geliştirebilirsiniz. Sırt kası geliştirme nasıl yapılır sizler için derledik.
#Sırt Kası Geliştirme Nasıl Yapılır?Türkiye’nin Mumbai Başkonsolosu Tolga Kaya’nın eşi Pınar Erguvan Kaya, dünyanın en renkli ülkelerinden biri olan Hindistan’da iki ülke ilişkileri için adeta kültür elçisi gibi çalışıyor. Orada yerli bir markanın gönüllü marka elçisi olan Kaya, Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan Mumbai’nin renkli hayatını, Hint modası ve kültürünü anlattı.
#ANKARAKaliforniya’nın başkenti turistik rotaların dışında. Oysa iki nehrin ortasındaki şehir, sokaklarını gölgeleyen dev meşe ve palmiyelerle, rengarenk begonvilleriyle açık park gibi. 1849’da, eyalet federasyona katılmadan bir yıl önce kuruldu. Kültür hayatı canlı. Mimarisi özgün ve çeşitlilik içeriyor. Tower Plak’ın doğduğu art deco stili Tower Tiyatrosu, cafcaflı, parlak renklerle dekore edilmiş Tower Cafe hala hizmet veriyor. Crocker Sanat Müzesi, 2010’da eklenen 11,6 bin metrekarelik Teel Aile Bölümü ile üç kat genişledi. Eyaletin Los Angeles, San Francisco gibi pırıltılı sahil kentlerine benzemeyen Sacramento’ya Central Vadisi özentiden uzak, küçük bir şehir atmosferi kazandırıyor.
#36 Saatte Sacramentoİskoçya’nın en büyük şehri Glasgow, beni Edinburgh kadar etkilemedi. Kıyasla gezip görecek daha az şey var şehirde. Ama ciddi büyükte müzeleri, bir dolu dükkân ve mağazalarıyla Glosgow, çok güzel lezzet duraklarını barındırıyor. İşte Glasgow’un lezzet mekânları…
#GlasgowNew York Times gazetesinin yazı işleri kurulu "Türkiye'nin Dikkat Dağıtma Savaşı" başlıklı bir makale yayımladı. Yazıda; Türkiye’deki son gelişmeler, başrollerinde Robert De Niro ve Dustin Hoffman’ın oynadığı "Wag the Dog" (Başkanın Adamları) filmine benzetildi. İşte o makale:
#RECEP TAYYİP ERDOĞANKıymeti fark edilmeyen, ürkülen, hatta neredeyse unutulan Belfast yarım yüzyıldır kötü şöhretini silmeye çalışıyor. Oysa artık şaşırtıcı, ufuk açıcı bir başkent. Son birkaç yılda toparlandı, MAC binası gibi ödüllü mimari eserlerle güzelleşti, iddialı restoranlar açıldı. Yürüyerek keşfedilebilecek kadar küçük olmasının yanı sıra en önemli özelliklerinden biri misafirperver halkı, güler yüzlü garsonları, konuşkan barmenleri. Belfast’a gidin, ruhunuzu bu güzel enerjiyle doldurun; leziz yemekleri, kaliteli içkileri tadın…
#Seyahat“Lyon’da yapılacak tek güzel şey yemek yemektir” demiş 19’uncu yüzyılın ünlü romancısı Stendhal. 200 yıl sonra bugün de Fransa’nın üçüncü büyük şehrinde yemek her şeyin önünde. Ülkenin en ünlü şefi Paul Bocuse, en ünlü geleneksel restoranları (bouchons) burada. St. Marcellin peynirinin, kandan yapılmış sosisin en lezizi... Alpler’in yanı başındaki bu lezzet cenneti aynı zamanda Rönesans mimarisi, Roma kalıntıları, geniş sanat mekânları, yetenekli tasarımcılarıyla bir cazibe merkezi.
#SeyahatBiz göçmenler, New York gibi göçmeni bol şehirlerde birbirimize rastladığımızda, geldiğimiz ülkelerden özlemle bahsederiz. New York gibi bir şehirde göçmenlik özel değil genel bir durumdur. Herkesin bir varış hikâyesi vardır. New York’u göçmenleri zenginleştirir, rengarenk yapar. Onlara sorarsanız, hem kendi ülkelerindendirler hem de New Yorklu’durlar. Bütün bunlar döner dolaşır sokak lezzetlerine de yansır.
Burak Işık uzun süredir peşinde olduğum bir isimdi. Onu Hillsider dergisindeki seyahat yazıları ve fotoğraflarıyla keşfettim. Daha doğrusu, hayranı oldum. Sonra peşine düştüm, bir arkadaşım "Aaa o benim alt komşum yahu" deyince gökte ararken yerde buldum... "Onunla konuşursam fotoğraf ağırlıklı bir yazı olsun, çektiği ilginç fotoğrafların hikayesini anlatsın" diye hayaller kurarken, sanırım hissetti ve aynı şeyi önerdi. İşte size reklamcı ve marka uzmanı Burak Işık’ın (38) dünyanın dört bir köşesinden seyahat anıları.
Yaz geliyor; bugünlerde evini dört ayaklı dostlarla paylaşanların telaşı, ‘Tatilde ne yapacağız’dan biraz daha fazla. Pet kabul eden otellerin az sayıda olması, evcil hayvanla seyahate çıkmanın zorlukları derken, birçok pet sahibi ne yapacağını bilemiyor.