Yapay zekaya yaptırılan ödev, tez, makale ve projeler son yıllarda akademik camianın sıklıkla tartıştığı konular arasında yer alıyor. Bu nedenle öğrenci ve akademisyenlerin çalışmalarını yapay zekaya yaptırmasının önüne geçmek ve bunu belirlemek için ‘yapay zeka dedektörleri’ kullanılmaya başlandı. Ancak ABD Georgia Southern Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Doğan’a göre, bu dedektörler kimi zaman yanıltıcı olabiliyor. Öyle ki tamamen insan elinden çıkmış bir makalenin yapay zeka tarafından yazıldığını raporlayabiliyor.
#Doç. Dr. Selçuk DoğanAydın’ın Söke ilçesi yakınlarındaki, arkeoloji dünyasında ‘Anadolu’nun Pompeisi’ olarak bilinen Priene’deki kazıların Başkanı Prof. Dr. İbrahim Hakan Mert, Bursa ve Frankfurt Üniversitesi’nden ekiplerin sürdürdükleri çalışmaları anlattı. Priene’nin hem şehir planlamacılığı, hem de dini özellikleri açısından çok önemli bir antik merkez olduğunu vurgulayan Prof. Mert, bilimsel çalışmaların yanısıra UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de aday olan kentin Türkiye turizmine katkıda bulunması umudunda.
#İbrahim Hakan Mertİstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlediği Uluslararası Tayf Kısa Film Festivali 24-27 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde 4 farklı kategoride toplam 40 film yarışacak.
#Tayf Kısa Film FestivaliABD merkezli OpenAI tarafından geçtiğimiz günlerde kullanıma açılan yapay zekâ, teknoloji dünyasını sarstı. Karşılıklı sohbet edilebilen, sorulara mantıklı cevap veren, üstüne üstlük makale yazıp matematik problemi çözen ChatGPT isimli bot, Hürriyet’e de özel röportaj verdi...
#Yapay ZekaLGS sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra tercih sürecinde. Elde ettiği sonuca göre tercih yapacak adaylar, okul puanlarını ve yüzdelik dilimlerini araştırıyor. İstanbul lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri, lise eğitimine devam edecek öğrenciler için tercih sürecinde yardımcı olacak. Peki İstanbul'daki okulların taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kontenjaları nedir? İşte İstanbul Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi LGS yüzdelik dilimleri ve taban puanları bilgileri...
#LGSLGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak öğrenciler, İstanbul lise taban puanları ve yüzdelik dilimlerini araştırıyor. İstanbul lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri, lise eğitimine devam etmek isteyen adayların, tercih döneminde yardımcısı olacak. Peki İstanbul'da sınavla öğrenci kabul eden okulların taban puanları ve yüzdelik dilimleri nedir? İşte 2021 yılına ait İstanbul Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi LGS yüzdelik dilimleri ve taban puanları bilgisi
#LGSŞile açıklarında batan ‘MV Bilal Bal’ isimli kuru yük gemisiyle ilgili bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Raporda “Oldukça fazla hatanın bir araya gelmesiyle geminin o güne kadar batmamış olması mucizedir. Gemi işletmecisinin yanı sıra liman iradeleri de olan biteni görmedi veya görmek istemedi. 7 ölü, 2 kaybın oluşmasına çanak tuttu” denildi.
#Gemiİstanbul LGS yüzdelik dilimleri, 2020 LGS lise tercihleri kapsamında pek çok öğrencinin gündeminde yer almaya devam ediyor. İstanbul'da liselerin yüzdelik dilimleri ve taban puanları, 16 Temmuz tarihinde başlayan LGS tercihleri ile birlikte araştırılan konu olmaya başladı. İstanbul'da ikamet eden binlerce kişi, yüzdelik dilimler ve taban puanlar için araştırmalarına başladı. İşte, 2020 LGS tercihleri için çok önemli bir yere sahip olan yüzdelik dilimler ve taban puanları hakkında detaylı bilgiler
#LgsAnayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
#BildiriAdana Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yürüttüğü çalışmalarda Barssia yeraltı mantarının yeni bir türüne rastlandı. Mantara, bu türü bulan kişi olan olan müdürlük mühendisi Şaban Güneri'nin isminden esinlenerek "Barssia gunerii" adı verildi.
#Kadirli İlçesi3. HAVALİMANI inşaatında binlerce TCN (3.ülke) işçilerinin çalıştığını gazeteler yazmıştır. Yasalarımıza göre, ülkemizde yabancı vatandaşların çalışması yasaktır. Ancak özel durumlarda, özel ihtisas isteyen mühendis, teknisyen gibi yabancı elemanlar, eğer benzer elemanlar, Türkiye’de yoksa Bakanlar Kurulu kararıyla çalışabilirler.
#YazarlarCUMHURİYET gazetesinin temel taşlarından Ali Sirmen’in anıları sonunda kitap oldu. İlhan Selçuk ve Uğur Mumcu ile birlikte Cumhuriyet’in ‘alametifarikası’ sayılan yazarlardan biri olan Ali Sirmen’le, yine eski bir Cumhuriyetçi olan Ümit Aslanbay konuştu. 300 sayfayı aşan nehir söyleşi, geçtiğimiz haziran ayından bu yana süren yaklaşık bir yıllık çabanın ürünü.
#Yalçın BayerEskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır.”
#ÜnivresiteKADİR Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi (CESD) tarafından geçtiğimiz kasım ayında Türkiye’nin genelini en iyi temsil edecek şekilde 16 kent merkezinde ikamet eden 18 yaş üzeri 1204 kişi ile yüz yüze yapılan ankette Türk halkının en önemli enerji sorunu olarak, ithal enerjiye bağımlılık ve enerjinin pahalı olmasını gördüğü ortaya çıktı.
#Enerji