Diyare ya da vatandaşlar tarafından bilinen ismiyle ishal, günde üç seferden fazla, sulu ve gevşek dışkılama halidir. Oldukça yaygın karşılaşılan bir sorun olan diyare, genellikle özel bir bakım veya tedavi gerektirmeden bir veya birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. İşte, diyare hakkında bilinmesi gerekenler...
#DiyareBilim insanları sebebinin ne olduğunu bilmiyor. Kalıcı bir tedavisi de bulunmuyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişiye hayatı zehir eden huzursuz bağırsak sendromuyla ilgili son araştırma çok çarpıcı veriler içeriyor.
#Huzursuz Bağırsak SendromuLaktoz sütte yer alan bir karbonhidrat çeşidi olarak ifade edilir. Doğada hem anne sütünde hem de inek sütünde bulunan laktoz bağırsakların salgılamış olduğu bir enzim tarafından parçalanmaktadır. Süt ürünleri laktoz içeren besin maddelerindendir. Laktozun bağırsaklar tarafından parçalanamadığı durumlarda sindirim sistemi ile ilgili problemler ortaya çıkar. İşte, laktoz hakkında bilinmesi gerekenler.
#LaktozIshal ya da diyare olarak isimlendirilen rahatsızlık; sulu dışkılama anlamına gelir. Bununla birlikte ishalin olumsuz etkilerinin geçmesi adına türlü metotlar söz konusudur. Bunlar içinde en yararlı ve en etkili metot ise ishali kesen çorbalar tüketmektir. Peki, ishale iyi gelen çorbalar nelerdir? Ishale iyi gelen çorbaların tarifleri nedir? İşte, detaylar.
#İshalAnormal bir durum olması ile beraber sağlık sorunları içerisinde asidoz geliyor. Bunu ne olduğu ve aynı zamanda belirtileri merak edilen konular içerisinde bulunmaktadır. Peki, Asidoz nedir? Belirtileri ve nedenleri nelerdir detayları ile derledik.
MIS-C sendromu ve Kovid-19 çocuklarda görülüyor mu sorusu koronavirüs salgının en başından beri merak edilen konulardan biri olurken, MIS-C tablosundaki son durum dünya gündeminde de sık sık konu oluyor. Bilim Kurulu toplantısının düzenlenen basın toplantısında, basın mensuplarından gelen soru üzerine Prof. Dr. Ateş Kara ülkemizde çocuklarda MIS-C sendromu hakkında son durumu açıkladı. İşte, ayrıntılar.
#Mıs-CWiskot Aldrich Sendromu hastası 17 aylık Emir için mutlu haber ABD’den geldi. Harvard Çocuk Hastanesi, 1 milyon dolarlık masrafı üstlenerek Emir’i tedavi etmeyi kabul etti. Şimdi tek eksik, Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce, bir yıl kadar ABD’de kalacak anne için 100 bin lirayı ödemesi... Çünkü Emir’in 3-4 ay bürokrasi bekleyecek zamanı olmayabilir...
Amerikalı bilim adamları, hepatit A virüsünün hastalığa yol açmasına 2 genin neden olduğunu saptadılar. 2C ve VP1/2A genleriyle hepatit A virüsünün (HAV) enfeksiyona yol açabildiğini gözleyen uzmanlar, hepatit A hastalığına karşı, bu genlerde etkili olacak bir aşı üzerinde çalıştıklarını bildirdiler.