Influencer kavramını şu sıra sıkça duymaya başladık. Hızla yaygınlaşan ve seslerini Türkiye dahil dünyaya duyurmayı başaran bu akımın temsilcileri, ardından gelenlerin de meraklı bakışlarına hedef oluyor. Bu kapsamda Hilal Meriç Bor ve Ahmet Erten'in birlikte kaleme aldığı 'Dijital Çağın Mesleği & Nasıl Influencer Olunur" isimli kitap, bu kavramı anlamak için bir rehber niteliği taşıyor.
#Hilal Meriç BorSabah 08.30’da ofise koşturmuyor, sıkıcı toplantılara katılmıyorlar. En güzel otellerde konaklıyor, oynadıkları bilgisayar oyunlarından bile para kazanıyorlar. Farklı mesleklerden bu insanlar, tercih ettikleri ürün ve mekânlarla trendleri belirliyorlar. Peki nasıl ‘influencer’ (ilham veren, heveslendiren) oldular? Bilerek mi tesadüf mü? Farkları ne? Hilal Meriç Bor ve Ahmet Erten’in birlikte yazdığı ‘Dijital Çağın Mesleği - Nasıl Influencer Olunur?’ kitabı işte tam da bunları sorguluyor. Kitaptan da yararlanarak ‘influencer’larla konuştuk.
#InfluencerSon yıllarda dijitalin yükselişinden fazlasıyla nasibini alan medya sektörü; yepyeni meslekler, yepyeni iş tanımları ve içerik üretim şekilleriyle bir anlamda kendini yeniden tanımlayarak kabuk değiştiriyor. Elbette konuyla ilgili literatür yeni yeni oluşmaya başladı. Üniversitelerde “Yeni Medya” bölümlerinde sıkça sözü edilmeye başlayan Influencer kavramıyla ilgili ilk derli toplu çalışma olan “Dijital Çağın Mesleği, Nasıl Influencer Olunur?” kitabının altında imzası olan Hilal Meriç Bor ve Ahmet Erten ile kitabı ve Influencer olmak hakkında merak edilenleri konuştuk.
#ÜniversiteHürriyet’in sosyal medya, influencer marketing platformu olan Boomads projesinin yöneticileri Hilal Meriç Bor ve Ahmet Erten’in ilk kitabı, “Dijital Çağın Mesleği: Nasıl Influencer Olunur?” raflardaki yerini aldı. Kitap, hayatımıza son yıllarda giren bu kavramın yanı sıra sosyal medyanın dinamiklerini de aktarıyor.
#İnfluencerHürriyet’in sosyal medya, influencer ve marketing platformu olan Boomads projesinin yöneticileri Hilal Meriç Bor ve Ahmet Erten’in ilk kitabı, ‘Dijital Çağın Mesleği: Nasıl Influencer Olunur?’ raflardaki yerini aldı. Kitap, hayatımıza son yıllarda giren bu kavramın yanı sıra sosyal medyanın dinamiklerini de aktarıyor.
#KitapHürriyet’in sosyal medya, influencer marketing platformu olan Boomads projesinin yöneticileri Hilal Meriç Bor ve Ahmet Erten’in ilk kitabı, “Dijital Çağın Mesleği: Nasıl Influencer Olunur?” raflardaki yerini aldı. Kitap, hayatımıza son yıllarda giren bu kavramın yanı sıra sosyal medyanın dinamiklerini de aktarıyor.
#Dijital Çağın MesleğiCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'nde konuştu. 'Yargıda vesayet odaklarıan geçit yok' diyen Erdoğan, 'Devletimizi, vesayet aparatlarından ve FETÖ artıklarından ne kadar temizlemiş olursak olalım dikkati elden bırakmadan mücadeleyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan, "Hiçbir kuralın değerin ahlaki sınırın olmadığı sosyal medya mecraları giderek büyük bir operasyon aygıtı olmaya başladı. korumak herkesin mesuliyetidir. Milletimizin gündemini meşgul eden son hadiselere bu yönden bakılmasını doğru görüyoruz. Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesaba izin vermeyiz. Adaletin reyting kurbanı edilmesine göz yummamalıyız." dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, dijital çağın yükselişi ile birlikte artan sosyal medyadaki itibar suikastına dikkat çekti. Mumcu, makalesinde itibar suikastının hedef alınan kişinin ruhsal sağlığını, kariyerini ve sosyal ilişkilerini ciddi şekilde etkileyebileceğini belirtti.
#Batuhan MumcuMüzisyen Toygar Işıklı, hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Aşk-ı Memnu, Ezel, Yaprak Dökümü gibi efsaneleşmiş dizilerin müziklerinin mimarı olan Işıklı, uzun zaman sonra konuştu. Aşkı Memnu jenerik müziğini nasıl hazırladığını ilk kez anlatan Toygar Işıklı'nın bu hikayesi, yok artık dedirtir. İşte şaşırtan hikayesi…
#Toygar IşıklıİLETİŞİM Başkanı Fahrettin Altun, "Yaptığımız araştırmalarda Türkiye'de özellikle çevrim içi medyada nefret söylemine en fazla maruz kalan grupların yaygın toplumsal gruplar olduğunu görüyoruz. Türkiye'de özellikle dindar toplum kesimlerinin çok yoğun bir şekilde medyada nefret söylemine maruz kaldığını görüyoruz" dedi.
#İletişim BaşkanıHande Doğandemir, Women’s Shine adlı derginin yeni sayısı için objektif karşısına geçti. Hakkında merak edilenleri anlatan oyuncu, kendisini ‘ünlüler dünyası’na ait hissetmediğini söyledi: “Bazen kendimi bu dünyaya ait hissetmiyorum. Mesleğimi çok sevdiğim için, var olabildiğim bir dünya. Hayatımı kendi özelimde korumak ve istediğim gibi yaşamak için de çabalıyorum. Benim için çok önemli bu dengeyi kurabilmek.”
#Hande DoğandemirBilişim uzmanları, dijital oyun dünyasında tamzamanlı karakter geliştiricilerin yeni bir meslek dalı oluşturduğunu vurguladı: “Tamzamanlı online oyun karakter geliştiricisi olanlar var. Bu karakterleri özellikle Arap şeyhlerinin çocuklarına satıyorlar. Mesela 74 bin Euro değer biçilmiş bir online hesap var. Bunlar bizim Türk dünyasındaki sitelerde karşımıza çıkan durumlar”.
#GazetehaberleriAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "AK Parti hükümetlerimiz döneminde 2002'de 1,8 milyar lira olan Ar-Ge harcamalarımız bugün baktığımızda 30 milyar lirayı aşmış durumda. Bu rakam hükümet olarak, Türkiye olarak, bilime, teknolojiye, araştırmaya, geliştirmeye verdiğimiz değerin en büyük göstergelerinden biri olsa gerek. Çünkü biz biliyoruz ki bilim ve teknolojiye önem vermeden, üretmeden, yarınları yakalayıp inşa etmek artık bu çağda mümkün olmayacak" dedi.
#Zehra Zümrüt SelçukSon dönemin televizyon ve şov dünyasındaki en beğenilen, gözde oyuncuları, milyonların sevgilisi olana kadar geçen serüven dolu yolculuklarını Hakan Gence’ye anlattı. ‘Nasıl Star Oldular’ adını taşıyan, Hürriyet Kitap etiketiyle yayımlanan kitap; 16 genç yıldızın samimi röportajlarına yer veriyor. Biz de bu hafta Hürriyet Kampüs’te Hakan Gence’yi konuk ettik ve bu 16 genç yıldızın zirve yolculuklarını konuştuk.
#ÜniversiteMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Bakan Selçuk, okula başlama yaşı ile ilgili olarak "Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki yıl gerçekleştirmiş olacağız" dedi. Selçuk ayrıca hayırseverlerin okullara yaptırdıklarının okulun web sayfasından izlenmesine imkân sağlayacak yazılımın nisanda hizmete gireceğini söyledi.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Parlayan nesneler sendromu diye bir sendrom var. Bu çağ, PNS çağı. Yani sürekli bir şey parlatılıyor, sürekli bir şey moda haline getiriliyor ve dikkatimiz dağılıyor. Asla odaklanmamıza fırsat verilmiyor" sözleriyle önemli bir uyarıda bulundu.
#PNSArtık sosyal medya bir eğlence aracıdeğil, aynı zamanda bir meslek kollarını yaratmaya başladı. Kendimesleğini bırakıp bloggerlik yapanlar da var, markalarla sosyal medyaünlülerini buluşturan ajanslar da. Dijital Topuklar Zirvesi, sanaldünyanın öne çıkan isimlerini biraraya getirdi. Onlar anlattı, "Ben deyapabilirim, nereden başlayabilirim" diyenler dinledi. Elimizden düşmeyen akıllı telefonlar ve çağın yeni bağımlılığı sosyalmedya... Zaman zaman televizyonun da ötesine geçiyor, kendi ünlüleriniyaratıyor, bir meslek dalına dönüşüyor.Sanal dünyaya damga vuran kadınları buluşturan Dijital Topuklar Zirvesi büyük ilgi gördü.Konuşmaların dinleyenlerin aklında şu soru vardı: Ben de yapabilirmiyim? Modanın Google'ı olarak bilinen Vitringez.com'un kurucusu NataliYeşilbahar'a göre, internette herkes için fırsat var, deniz dahabitmedi."İşe başlamadan önce mutlaka araştırma yapın, ihtiyaç var mı buçok önemli. Araştırmamızı yaptıktan sonra bize para verecek firmalaragittik. Bu çok önemli. Diyelim ki işi kurdunuz kime fatura keseceksiniz.Gittik onlara anlattık, bütçeniz ne dedik. Bize bir rakam verdiler.Hayalimizdeki rakam değildi ama yine de yaptık. Sonra gittik biz bunuyaptık dedik bir yerden başladık."Elif Tanverdi ise müzik ve seyahat bloggeri. Artık kendi mesleği olan mimarlığı bırakıp tamamen bu işe yönelmiş."Blogger olayım diye yola çıkmadım. Sevdiğim şeyleripaylaşıyordum. Bir anda büyük ilgi gördü, takipçi sayısı arttı ve bubenim işim oldu."Peki markalar bu isimleri, hesapları nasıl seçiyor? İşte o noktada da dijital iletişim ajansları devreye giriyor."Planlı çalışıyor mu? Bu çok önemli. Çok reklam paylaştıklarızaman takipçi anlayıp kaçıyor. Titiz olmaları gerek. Girişmciliktarafında kadınları bekleyen çok fırsat var. İstediğiniz yerdenistediğiniz yoğunlukta çalışabiliyorsunuz."Gerçekten binlerce liralık paylaşımlar var mı?Sosyal medyadan elde edilen kazançlar çok konuşuluyor.Fatmagül Güzel şöyle diyor:"500 bi
#Sosyal MedyaTeknoloji hızla ilerliyor, cep telefonlarımız bile neredeyse bir yılda eskiyor. Peki ama okullarımızda, sınıflarımızda ne oluyor? Teknoloji ile doğan ve anne babalarından, hatta öğretmelerinden bile bu konuda ileride olan çocuk ve gençler bu değişim karşısında nasıl eğitim alıyor?
Son yıllarda en hızlı gelişen istihdam alanlarından biri bilgisayar teknolojisi. Teknolojik ilerlemeler ile bilişim teknolojilerinin ve dijital iletişimin özel sektör, kamu sektörü ve gönüllü sektörlerde işyerlerine sürekli entegrasyonu bu eğilimin bir süre devam edeceğini gösteriyor.