Ev temizliği herkesin ortak derdi. Sürekli kullanılan yüzeyler, zeminler, mutfak ve banyo gibi alanlar zamanla kir ve lekelerle dolabiliyor. Geleneksel yöntemlerle bu lekelerden kurtulmak hem zaman hem de enerji gerektiriyor. Ancak, son yıllarda teknolojinin sunduğu yeniliklerle temizlik artık daha kolay ve etkili hale geldi. İşte bu noktada, temizlikte pratik çözümler sunan Fakir Max Steam Buharlı Temizleyici’nin nasıl fark yarattığından bahsetmek istiyoruz. İşte detaylar...
#Sponsorlu İçerikDonmuş çiğ etler uygun olmayan koşullarda çözülmeye bırakıldığında, tehlikeli bakterilerin üremesi için elverişli bir ortam oluşturur. Bu yüzden çiğ etin bakteri üretmesini önlemek için bazı riskli davranışlardan kaçınmak gerekir. Et çözdürme işlemi sırasında yapılan hatalar, sağlık açısından ciddi sonuçlara yol açabileceği gibi etin lezzetini de bozar.
#SağlıkEtin saklama koşulları kadar buzluktan çıkarıldığında nasıl çözdürüldüğü de sağlık için önemli. Bu konuda her kafadan bir ses çıkarken birçok kişi alışkın olduğu yöntemleri uygulamaya devam ediyor. Örneğin etleri çözdürme konusunda en yaygın yollardan biri olan ‘oda sıcaklığında bekletmek’ hataların en büyüğü. Üstelik yapılan yanlışlar bununla da sınırlı değil. Etleri çözdürürken sık yapılan hataları ve doğru yöntemleri uzmanlar anlattı...
#Gıda GüvenliğiTuvalet, banyo, mutfak gibi alanlar evlerimizde en çok kirlenen yerler. Bu alanların haricinde evimizde kirli görünmeyen ama sağlığımızı tehdit eden gizli mikrop yuvaları var. Ev temizliğine ne kadar titizlensek de ne kadar detaylı temizlik yapsak da bazı alanları gözden kaçırıyoruz. Ve tahmin dahi edemediğimiz alanlarda türeyen bu bakteriler sağlığımızı tehdit ediyor. İşte tüm ayrıntılar...
#SağlıkKoronavirüs kâbusu tam da bitti dendiği yerden devam etmeye başladı ve tüm dünyada Omicron’un yeni alt türleri BA.4 ve BA.5 kaynaklı vaka artışları yaşanıyor. Salgının ilk günlerinden beri çok sıkı bir 0 vaka stratejisi uygulayan Çin’de son yaşananlar ise deyim yerindeyse halkı çileden çıkardı…
#ÇinTıp alanına kimya bilimini dahil eden önemli İslam bilim adamlarından biri de Ebubekir Er Razi olarak ifade edilmektedir. Ebubekir Er Razi'nin kaleme aldığı Hâvî adlı eser dönemin en önemli kaynaklarından biri olarak belirtilmektedir. Fars asıllı olan bu bilim adamı kimyager, filozof ve hekim olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Peki, Ebubekir Er Razi neyi buldu ya da icat etti? Ebubekir Er Razi buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır detayları ile derledik.
#SözlükKoronavirüsün son ortaya çıkan varyantı Omicron, hızla yayılarak neredeyse tüm dünyada baskın varyant haline geldi. Hemen hemen tüm ülkelerde vaka sayıları rekor kırarken pek çok uzman artık maske ve mesafe kuralları için bilgilerin yenilenmesi gerektiğini savunuyor. Özellikle 2 metre sosyal mesafe kuralı gibi daha önce uygulanan bazı kuralların artık geçerliliğini yitirdiği söyleniyor. Maskeler için de önemli uyarılar mevcut. Peki yeni varyanta karşı yeni kurallar neler olmalı? Hangi maskeyi nasıl takmalıyız? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KoronavirüsDünya uzun süredir Covid-19 pandemisi ile boğuşurken, pek çok insan uzun karantinalar ve fiziksel mesafe ile yaşamaya alıştı. El dezenfektanları ve maskeler ise bu süre zarfında olmazsa olmazlarımız arasında yer aldı. Peki bu yaşam tarzı değişiklikleri sağlığımızı nasıl etkileyecek?
#KoronavirüsKoronavirüs fırsatçıları dünyanın dört bir yanında insanların Covid-19'a dair endişeleri üzerinden para kazanıyor. Avustralya'da geçtiğimiz günlerde sonuçlanan bir davada, bir şirket bu nedenle 3,7 milyon dolar ceza ödemeye mahkum edildi. Biz de meseleyi hem sağlık hem de hukuk açısından masaya yatırdık, uzmanlarımızdan tüm tüketicileri ilgilendiren önemli bilgiler aldık...
#KoronavirüsDüşük maliyeti nedeniyle üretim sürecinde izopropil alkol kullanmanın birçok avantajı vardır. Ancak kapsamadığımız şey izopropil alkolün bazı riskleri ve tehlikeleridir. Peki, izopropil alkol nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İzopropil Alkol Nedir Ve Ne İşe Yarar?Koronavirüs endişe yaratmaya devam ederken, yoğun önlem almamız gerekiyor. Bu önlemler sadece dışarı çıkarken değil, evinizin içinde de artırılmalı. Hatta evin içinde aile bireylerinin sık temas etiği yerleri düzenli olarak dezenfekte etmelisiniz. İşte dezenfekte edilmesi gereken yüksek temaslı 5 alan…
#TemasTEKİRDAĞ'ın merkez Süleymanpaşa Belediyesi'nce koronavirüsle mücadelede iş birliği yapılan Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) üretilen yüzey ve yer dezenfektanlarının halka ücretsiz ulaştırılması için ilçenin 9 noktasına 'dezenfenktan çeşmeleri' yerleştirildi.
#TekirdağBazen yemek yaparken diğer yandan başka uğraşlara dalar gideriz. Ta ki mutfaktan gelen yanık kokularına kadar… Sonrasında ise dibi tutmuş tencereyle baş başa kalırız. İşte böyle durumlarda her zaman mutfaklarda bulunması gereken harika bir yardımcı var: Hidrojen peroksit!
#SirkePandemi döneminde kişiler arasındaki bulaşın genellikle nefes yoluyla gerçekleştiğinin altını çizen Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın, bu süreçte ağız bakımına normalden daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yalçın, pandemi döneminde ağız bakımına dair çok önemli bilgiler aktardı.
#Diş BakımıKoronavirüs nedeniyle hepimiz maske takıyoruz. Maske takmamızdan dolayı da bazılarımız maskeden dolayı sorunlar yaşıyoruz. Bunlardan en önemli sorunlardan birisi de maske alerjisi. Maske alerjisi nedir? Maske alerjisi belirtileri nelerdir? Maske alerjisi gelişmesini nasıl önleyebiliriz?. Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay sizler için merak edilen bu soruları yanıtladı.
#Maske AlerjisiTürkiye’yi mart ayından bu yana etkisi altına alan korona virüsü, günlük dil kullanımına yeni sözcükler ekledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı Öğretim Görevlisi Dr. Filiz Mergen danışmanlığında program öğrencisi Erdem Gürsu, "Koronavirüs salgını dil kullanımımızı nasıl etkiledi?" başlıklı çalışma hazırladı. Dr. Mergen, “yeni normal”, “sosyal mesafe”, “kontrollü sosyal hayat”, “temaslı hasta”, “uzaktan eğitim” ve “sürü bağışıklığı” gibi ifadelerin hayatımıza giren yeni sözcük ve tamlamalar arasında yer aldığını belirtti.
#Haberİnfluenza virüsü şimdiye kadar bildiğimiz bilgilere göre ciltte yaklaşık 2 saat kalıyor. Koronavirüs ise, 9 saat boyunca elin üzerinde canlılığını sürdürmüş. Hapşırarak ya da öksürerek mukus dolu virüs bulaştırdığımızda bu süre 11 saate kadar uzuyor. Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Korona Ciltte Ne Kadar YaşıyorHidrojen peroksit yani bir diğer adı ile oksijenli su, sıvı sudan daha yoğun bir halde bulunan sıvı bir bileşendir. Bu bileşen çok iyi bir oksitleyici olarak da bilinir. Hidrojen peroksit daha çok açık yaraların temizlenmesi, enfeksiyon kapmaması, dezenfekte edilmesi ve iyileştirilmesi için kullanılır. Fakat daha pek çok kullanım alanı vardır. İşte, tüm detaylar.
#Hidrojen Peroksitin Nedir?COVID-19 Virüsü dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.
#MagazinMavinin her bir tonu sizi katman katman sarmalayacak, hayat bir tık yavaşlayacak ve her şey biraz daha olması gerektiği gibi olacak… Bu sefer omzunuzdaki yükleri, stresinizi, kafanızda sizi ağırlaştıran tüm düşünceleri masmavi suların yedi kat derinliklerine, toprak kokan tatlı esintilere, kumdan kaleler gibi görünen boz dağlara bırakmaya gidiyoruz. Gezegeni hiç hırpalamadığımız bir zaman dilimine, her ağacın yerli yerinde olduğu bir tabiata şahit olmaya hazırlanın; çünkü yolculuğumuz eşsiz sulara; Bozburun (Daraçya) Yarımadası’na!
#BozburunCovid-19 pandemisi sınırlamalarının kalkmasının ardından, sosyal mesafe başta olmak üzere diğer korunma yöntemlerine dikkat ederek yaz mevsiminin tüm güzelliklerini doyasıya yaşamaya çalışıyoruz. Ancak sıcak havalarda güneşli günlerin keyfini çıkarırken mutlaka uymamız gereken bazı kurallar var ki bunları ihmal ettiğimizde güneş çarpması gibi önemli sağlık problemleri gelişebiliyor ve kronik hastalıklar kötüleşebiliyor.
#Yaz HastalıklarıPet veya cam şişelerde beklemiş sularda kolera, salmonella gibi bakteriler, amip gibi parazitler, rotavirüs, Hepatit A ve E gibi virüsler bulaşabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümünden Uzm. Dr. Bengisu Ay, "Hepsinin ortak bulgusu bulantı kusma ve ishaldir. Arabada uzun süre beklemiş su tekrar kullanılmamalı." dedi.
#Sağlık