Dezenfektan, temizlik yönünden en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Kullanım amacı bakımından önemli bir yardımcı araçtır. Dezenfektanın sağladığı yararları öğrenip, doğru bir şekilde günlük hayatınızda kullanabilirsiniz. Dezenfektanın ne olduğunu, nasıl kullanılacağını sizler için derledik.
#Dezenfektan FiyatlarıTürkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının görülmesinin ardından yoğun talep ile birlikte kolonya ve dezenfektan fiyatlarında artış dikkat çekti. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, evde el dezenfektanlarının üretilebileceğini belirterek, "Etil alkol ve aleo veranın yanında lavanta yağı, çay çiçeği yağı ve karanfil yağıyla desteklenen bir ürünle çok rahat, güvenle kullanılabilen bir el dezenfektanı yapabiliriz" dedi.
#KoronavirüsRusya ile ilişkiler, İdlib konusunda verilecek sürenin dolmasına az kalması, iç siyasetteki tartışmalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HTS kayıtlarını işaret etmesi etrafımda dönüyor. Ancak bu konulara bir türlü konsantre olamıyorum. Aklım fikrim virüste; Kovid-19’da. Sağlık Bakanı “Risk kapımıza dayandı” dediğinde kendimle yüzleştim, virüs benim aklımı çoktan ele geçirmişti.
#YAZARTHY Avusturalya kıtasında ikinci nokta olarak Sidney seferlerine başlıyor. Malezya’nın Başkenti Kuala Lumpur duraklamalı olarak açılacak uçuşlarda A350-900 uçakları kullanılacak. Daha sonra gelecek olan A350-1000 uçaklarının tesliminin ardından hem Melbourne hem de Sidney seferleri direkt gerçekleştirilecek.
#Sidneyİstanbul’un son yıllarda parlayan yıldızı Beylikdüzü’nde bir çok kaliteli mekan var. Gün geçtikçe kendi içinde küçük bir İstanbul olma yolunda ilerleyen Beylikdüzü’nde farklarıyla öne çıkan 3 mekanı size aktaracağım. Bunların birincisi Phuket Garden. Mekan buram buram kalite kokuyor. Mimarisi ve yemekleri fark yaratıyor. En beğendiğim yer burası oldu… Bir diğeri By Hazzet Kavurma. Eti, yemekleri bambaşka. Ucuz fiyat politikasıyla diğer mekanlardan bir adım önde. Son olarak ise bir çok kişinin “Cami Altı” şubesi olarak bildiği Enbey Döner. Özellikle yaz günlerinde 1 tonun üzerinde döner satıldığını biliyor muydunuz?
#BeylikdüzüMersin tatilimde bildiğiniz üzere Konya ve Gaziantep’e gidip oradaki iki harika mekanı değerlendirmiştim. Bu hafta başı ise her gün farklı bir restorana gidip, yine sizler için değerlendirdim. İlk olarak yolum Çamlıca tepesindeki Sembol Ocakbaşı restorana düştü. Ataşehir ve Şanlıurfa’da da şubeleri olan Yusuf Can Güçtekin’in işletmeciliğini yaptığı bu mekan eşsiz manzarası ve lezzetiyle İstanbul’daki bir çok restoranın önüne geçiyor. Ertesi gün ise Bafra pidesinin en güzel yapıldığı yerlerden biri olan Bafralı Fatih Aşçı’nın sahibi olduğu mekandaydım. İyi ki de davetine icabet etmişim, çok memnun kaldım. Çarşamba günü, Konya yemeklerini tadabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan Küçükçekmece’deki Erol Tuzlu Bey’in işlettiği Has Konya Mutfağı’nda harika lezzetleri deneyimledim. Kebap denilince İstanbul’da akla gelen ilk yerlerden birisi Aksaray’daki Horhor semti. Burada lezzetine bayıldığım Neden Urfa Baboş Kebap’ı yazmadan edemeyeceğim. Son olarak ise Kadıköy’deki Haçapuri pideyi size anlatacağım… Yıllardır hizmet veren bu mekanda da lezzet tavan yapmış.
#KebapDüğünlerde ikram dönemi dün itibarıyla terar başladı. İstanbul Düğün Salonları Toplantı ve Davet Organizatörleri Derneği Genel Sekreteri Ahmet Batmaz, düğünlerde ikram edilen ürünlere gelen zamları hatırlarak, "Henüz düğün salonlarının fiyatlarında bir değişim olmadı ancak bu ürünlere gelen zamlar doğrultusunda işletme sahipleri de fiyatları artıracaklar." dedi.
#DüğünAmerika'da luxury car olarak bilinen lüks segment piyasalarında iki şirketi ile ikinci el araç piyasasında faaliyet sürdüren Uğuray Işık, Florida'nın Miami kentinde son yılların rekor satışlarına ulaştı. Pandemi süresince satışlarına hem aralıksız ve hem de daha güçlü bir şekilde devam ettiklerini anlatan Uğuray Işık, 2020 yılında yüksek sayıda araç alış satış işleminin olduğunu ve hızlı bir el değişimi ile yatırımcıların değiştiğine vurgu yapıyor.
#İzmirGeride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.
#PizzaANTALYA'daki mesleki ve teknik liseler, halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüsü, koronavirüs sürecinde maske ve dezenfektan üretim merkezlerine dönüştü. Usta öğreticiler ve öğrencilerin toplam maske üretimi 5 milyon 784 bine, dezenfektan ve diğer temizlik ürünleri ise 370 tona yaklaştı. Üretimlerde çalışan öğrenciler, aylık 3 bin TL'yi bulan kazanç sağlıyor.
#AntalyaSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Manisa'ya yatırıma hazırlanan ancak bundan vazgeçen Volkswagen'in kararına ilişkin şirketin üst yöneticisi Herbert Diess’in kendisine yazdığı mektupta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını gerekçe gösterdiğini belirterek, "Bize resmi açıklaması bu ama bu şirketlerin yönetim kurullarına baktığınızda yerel yönetimlerin yani eyaletlerin burada etkisi var, sendikaların ortaklığı var, yabancı ortaklar var. Tüm bu dengeleri tutarak yatırım kararları alıyorlar. Tabii ki burada siyaseten bu işi istemeyenlerin olduğunu biliyorduk." dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankTüm dünyada adından söz ettiren bir mutfağımız var. Bu yüzden kendimi hep şanslı hissederim. Ülkemize gelen her bir yabancı, yemeklerimizin tadını damağında yıllar boyu taşır. 7 bölgeye yayılan yüzlerce lezzetimiz arasında hepimizin favorisi elbette farklıdır. Kullanılan malzemeye, bakliyata, pişirmeye, baharatına göre değişir tercihler. Çorbasından, mantısına, kebabından çeşit çeşit sulu yemeğine kadar damak zevkinize uygun bir çok alternatif üretebilirsiniz. Bu hafta çeşitli restoranlardan paket servis alarak bazı yemekleri denedim ve değişik mutfakları sizin için bulmaya çalıştım. Anadolu'nun dört bir yanındaki mutfakların önemli temsilcileri bu yazıda...
#Anadolu MutfağıCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ikinci yılında önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Kimsenin hakkına göz dikmeyen ama kendi hakkını da söke söke alan bir ülke olarak hareket etmeye devam edeceğiz'' dedi. Libya'daki gelişmelerle ilgili de konuşan Erdoğan, ''Son zamanlardaki bazı gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı. ''Biz ne sismik araştırma gemilerimizle, ne sondaj gemilerimizle birilerinin iznine tabi değiliz'' diyen Erdoğan, ''Biz uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa Doğu Akdeniz’de haklarımız neyse bu çerçeve içinde bu adımlarımızı attık. Bundan soran da bu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz'' diye konuştu. Erdoğan konuşmasında ayrıca ''2019 yılında elektriğimizin yüzde 62'sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan ürettik. Yani enerjide de artık Türkiye muhtaç olmaktan çıkmıştır ve çıkıyor'' sözlerine de yer verdi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanHer yıl olduğu gibi bu yıl da Sıla Yolu’na çıktık, ‘koronavirüs gölgesinde’ memleket yolunu sizler için adım adım taradık. Sizleri, güzergâh üzerindeki ülkelerin düzenlemeleri, uygulamaları, kısıtlamaları ve mevcut yasal düzenlemeleri hakkında tek tek bilgilendireceğiz.
#Sıla YoluAraç kiralamada minibüs ve SUV talebi yükseldi, aylık kiralama talebi yüzde 60 arttı. Karavan için oluşan talep global firmaları da bu konuda hareketlendirdi. Müşterilerin en önemli talebi hijyen olurken dezenfekte edilen araçlar müşterilerin adreslerine teslim edildi. Bu rakam günde 100 adet aracın üzerine çıkmaya başladı.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanlığınca açıklanan kararlar doğrultusunda yarın özel anaokulları, özel kreşler ve gündüz bakım evleri kapılarını açıyor. Bu kararın ardından özel okulöncesi kurumları, 'yeni normal' için hazırlıklara başladı. MEB de bu kurumlara ilişkin standartlar listesi yayımladı. Türkiye Okul Öncesi Platformu Başkanı Ayşe Işıl Gel ise, daha önce 15 Haziran olarak açıklanan tarihin 1 Haziran’a alınması nedeniyle kurumların ancak yüzde 20’sinin hazırlıklarını tamamlayabileceğini söyledi.
#MebMuğla'nın Marmaris ilçesindeki butik otellerin işletmecileri gerekli önlemleri alarak, koronavirüs salgınının ardından başlayacak normalleşme dönemine hazırlanıyor. İşletmeciler, bir yandan tek kullanımlık çarşaf ve havlu tedarik ederken, diğer yandan odaların dış ve iç kısımlarını anti bakteriyel boyalarla boyayarak gerekli hijyen şartlarını sağlamak için hazırlıklarını yapmaya başladı.
#Koronavirüs