Uğuray Işık Amerika'da ikinci El Luxury Car piyasalarını değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Uğuray Işık Amerikada ikinci El Luxury Car piyasalarını değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2021 23:42

Amerika'da luxury car olarak bilinen lüks segment piyasalarında iki şirketi ile ikinci el araç piyasasında faaliyet sürdüren Uğuray Işık, Florida'nın Miami kentinde son yılların rekor satışlarına ulaştı. Pandemi süresince satışlarına hem aralıksız ve hem de daha güçlü bir şekilde devam ettiklerini anlatan Uğuray Işık, 2020 yılında yüksek sayıda araç alış satış işleminin olduğunu ve hızlı bir el değişimi ile yatırımcıların değiştiğine vurgu yapıyor.

Haberin Devamı

 

Özellikle tekstil, kafe, restoran, eğlence mekanları gibi halkın genel olarak temel ihtiyacı olmayan firmaların, yüksek maliyetlerinden dolayı, nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına öncelikle arabalarını sattıklarını söyleyen Uğuray Işık, diğer taraftan bu araçları alanların ise maddi olarak daha alt seviyedeki insanlar olduğunu söyledi.

 

" Amerika'da enflasyon rakamları son yılların rekor seviyesine ulaştı."

Amerika'daki enflasyon yükselmelerini de değerlendiren Uğuray Işık, " Amerika'da enflasyon oranları maksimum  %3 arasında seyrederken, 2020 yılında ve bulunduğumuz 2021 yılı içerisinde bu oranlar %4'ün üzerine çıkmış durumda. Türkiye ile bu rakamlar kıyaslandığında çok düşük görünse de, burada yapılan yardımların boyutları muazzam olduğu gibi, ayrıca işsizliğin artması, eğlence mekanlarının, restoranların, kafelerin ve benzeri işletmelerinde pandemi tedbirleri nedeniyle kapalı kalmasından dolayı, ciddi bir enflasyon yükselmesi kaçınılmaz oluyor. " dedi.

Haberin Devamı

Uğuray Işık, ayrıca Askeri lojmanlarda faaliyet gösteren üç restoranı ile de yeme içme sektöründeki faaliyetlerini de anlattı. İzmir’den de yeme-içme sektörü ile ilgili bir teklif aldıklarını, bu anlamda yakın zamanda İzmir’e geleceklerini, daha önce hiç yapılmamış konseptte bir mekan açmayı plandıklarını belirten Işık açıklamalarında "Bir çok işletme kapatmak zorunda kaldı. Özellikle kafeler ve lüks cadde üzerindeki restoranlar yüksek kiralara dayanamadığı için, şimdi tüm eşyalarını kaldırıma çıkarmış durumdalar. Yani dükkanlarını boşaltıyorlar. Evet biz bu şekilde bir zarar görmedik, çalışanlarımızı işten çıkarmadık ve mümkün mertebe aldığımız destekler ile birlikte ayakta durmaya çalıştık. Hatta yeni yatırımlar için İzmir’de görüşmelere başladık.  Ancak bu herkes için ve her sektör için geçerli bir durum değil. Ne yazık ki Amerika pandemi sürecinde büyük yara aldı ve pandemi sonrasında yenilenmeye gidecek." dedi.

"Önümüzdeki iki yıllık hedef planımız hazır durumda "

Haberin Devamı

Lüks segment araç piyasasında özellikle 2020 yılında ciddi bir satış rakamına ulaştığını anlatan Uğuray Işık, 2022 ve 2023 yılları için de hedeflerini yükseltecek bir dizi planlarını hazırladıklarını anlattı. Yapılan planlamalar ile insanların gönül rahatlığı ile araç almalarını sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Özellikle alıcının bilgisayar başında aracın tüm detaylarını inceleme şansına sahip olacağı belirten Uğuray Işık, satış danışmanları ile de online olarak görüşerek, tüm meraklarını gidereceklerini ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Araç alımı ve satış öncesinde araçların detaylı bakımlarının yanında, tüm araçlara detaylı dezenfektan ve virüse karşı koruma bakımlarının da yapıldığını söyleyen Uğuray Işık "Sunduğumuz bu kaliteli hizmetler Amerika'da yoktu. Biz getirdik, en iyisini yapmak için mücadele ettik. Hatta burada ekspertiz diye bir kavramda yok. Alacağınız araca bakar ve satın alırsınız. Oysa bizim sektörde araçların fiyatları yüksek olduğu için, yaptığımız bu çalışmalar haliyle müşteriyi memnun etti ve bu da bizi başarıya ulaştırdı" Amerika'da araç fiyatları normalde ülkemize göre daha uygun olsa da, lüks segment araçlarda bu durumun geçerli olmadığını söyleyen Uğuray Işık, özellikle Miami'de iş yaptıkları için, diğer kentlere göre satışlarının daha yüksek olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!