Çevrimiçi eğitimler salgın dönemiyle birlikte iyice yaygınlaştı. Dijital platformlar üzerinden verilen kurslar sayesinde oturduğumuz yerden uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar bile alabiliyoruz. Aklınıza gelebilecek her konuda bir programa ulaşmak mümkün...
#GazetehaberleriEvlerimizden çıkamadık. Hatta tamamen evlere kapanıp üstüne üstlük bugüne kadar hiç yemediğimiz kadar hamurlu, şekerli lezzetleri tatmayı kendimize görev edindik. Her yıl rağbet gören detoks merkezleri pandemi nedeniyle ya kapalıydı ya da kısıtlı hizmetler için açıktı ama bunun da çaresi bulundu ve “Evde Detoks” programları büyük ilgi gördü. Hatta ve hatta daha verimli bulanlar, kendi evinin konforunda online desteklerle detoks yapanlar hedeflerine ulaştı.
#DetoksBatı Anadolu Central Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, Sağlık Bakanlığı’nın dijital ve mobil sağlık sistemi için gerekli yönetmelikleri çıkardığını ve talep eden sağlık kuruluşlarını yetkilendirdiğini belirterek, Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) bünyesinde sağlık hizmeti veren Central Hospital ve Central Medical’in mobil sağlık hizmetlerine başladığını açıkladı. Op. Dr. Gürbüz, “Dijitalleşme ve mobil sağlık sistemlerinin gelişmesiyle artık hastanelere gitmek zorunda kalmayacaksınız” diye konuştu.
#1Kadınların en sık karşılaştığı sağlık sorunlarından biri olan polikistik over sendromu (PKOS), aynı zamanda hakkında en çok yanlış bilgi bulunan hastalık. PKOS'la ilgili sosyal medyada "Rahim detoksu ile geçer" ya da "Süt ve glüteni kes, iyileşirsin" gibi birçok bilgi dolaşıyor. Ancak bunların önemli bir kısmı yanlış. İşte polikistik over sendromu hakkında sosyal medyada yayılan o efsaneler ve uzmanların bu efsaneler hakkındaki yorumları...
#SağlıkBesin değeri çok yüksek olan bir meyve elma, Orta Asya'dan tüm dünyaya yayılmıştır. En fazla tüketilen meyvelerin başında gelen elmanın sarı, kırmızı ve yeşil renklerde çeşitleri vardır. Peki elma kilko yapar mı? Elmanın faydaları nelerdir? Şİte konu hakkında detaylı bilgiler ve elmalı detoks suyu tarifi
#Elma Kilo Yapar MıYaprakları yenebilen ya da çay olarak tüketilebilen bir bitki olan evelik otu ıspanağa benzerliğiyle bilinir. Aynı zamanda lezzetli bir yemeğe dönüşebilen evelik otu faydaları ile de araştırılan bitkiler arasında yer alıyor. Peki, evelik otu nedir, faydaları nelerdir? İşte evelik otu hakkında merak edilenler...
#Evelik OtuÖnceki gün kızı Sare ile Nişantaşı'nda bir kitapçıdan çıkarken görüntülenen Tuba Ünsal, kapanma döneminde ailece kitap okuyacaklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta Avusturya’daki bir kliniğe gidecekken uçağı kaçıran oyuncu, konuyla ilgili sorulara yanıt verirken, hastalığından da ilk kez bahsetti.
#Tuba ÜnsalYarıyıl tatili bu yıl üç hafta. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi tıpkı bir yıl öncenin ikinci döneminde olduğu gibi ağırlıklı olarak uzaktan eğitimle devam etti. Salgının hafiflemesi ve okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat’tan itibaren başlaması artık herkesin ortak dileği. Ama görülen o ki önümüzdeki haftalarda yani tatil döneminde yine evlerdeyiz. Zaten evlerdeydik ama dersler vardı, şimdi derslere üç haftalığına ara veriyoruz. Peki bu arayı en iyi şekilde değerlendirmek için neler yapabiliriz. Bunun için ebeveynlerin, çocukların ve gençlerin evlerde yapabileceği pek çok etkinlik var. Yani tatil günlerini hem eğlenerek hem de en verimli şekilde geçirmek mümkün. Peki bunun için ebeveynler ve öğrenciler ne yapmalı? Bugünlerde pek çok eğitim öğretim kurumu bu soruya farklı yanıtlar veriyor. İşte kurumlardan ve uzmanlardan bir birinden değerli ara tatil önerileri:
#TatilYeşil yapraklarıyla maydanoza benzeyen kişniş, 'aş otu', 'kizbere' ve 'kinzi' olarak da bilinir. Kuvvetli bir aromaya sahip olan kişniş, taze, kuru veya baharat şeklinde kullanılabilir. Peki, kişnişin faydaları neler? Tüketirken nelere dikkat edilmeli? İşte kişnişle ilgili merak edilenler...
#KişnişChia tohumu, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, mineraller, vitaminler ve lif açısından çok iyi bir kaynak. Özellikle glutensiz olmasıyla öne çıkan chia, salatalarda ve puding şeklinde tüketilebiliyor. Peki chia tohumu nasıl kullanılır, sağlığa faydaları neler? Tüketirken nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte chia tohumu hakkında merak edilenler...
#Chia TohumuDiş Hekimi Dr. Mustafa Kadir Toktaş, ağız kokusunun çürükler, diş taşları ve kırık dişlerin yanı sıra reflü ve ülser gibi mide rahatsızlıklarından kaynaklanabileceğine dikkat çekerek, “Gece geç saatlerde yemek yemek ve bunun doğuracağı mide reflüsü, ağız kokusunu tetikler” dedi.
#Ağız KokusuKardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Göksel Güz, “İyileşen kişilerde; öksürük, göğüs ağrısı, tat veya koku kaybı, halsizlik, nefes darlığı gibi semptomlar varlığını sürdürebiliyor. Hastalık; kalp, akciğer, beyin gibi organlarda kalıcı hasara sebep olabiliyor” dedi.
#Kalp SağlığıHalk arasında “Fil Hastalığı” olarak bilinen “lenfödem” hakkında uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Nurhan Barutçu, “Vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilen lenfödem, erken evrede tanımlanırsa tedavi süreci daha rahat ilerliyor” dedi.
#SağlıkLGS için artık adayların önünde sadece iki gün var. Uzmanların, LGS’ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileriyle, anne babalarına; son günlerde, sınavdan bir gün önce ve sınav gününde yapmaları gerekenlerle ilgili bazı önerileri var:“Hata yapmaktan korkmayın, soru sayısına odaklanmayın, kolay sorulara dikkat edin. Kaygınızı çocuğunuza yansıtmayın, onu diğerleriyle kıyaslamayın, rahatlatıcı konuşmalar yapın.”
#LgsOZON mucizevi etkileri olan oksijen türevi bir gazdır. Ozon terapi, uygun ekipmanlarla uygun dozlardaki ozonun insan vücuduna verilerek tedavi edilmesidir. Ozon tedavisi ile tüm dokularda oksijenizasyon artar ve hücre yenilenmesi sağlanır. Birçok hastalıkta kullanılmakla birlikte tamamen sağlıklı kişilere de enerji ve zindelik verir.
#İzmirEvelik, yaprakları yenilebilen, tohumlarından da çay yapılan ıspanağa benzeyen bir çeşit ottur. Evelik otundan yapılan yemekler lezzetli olduğu gibi oldukça da faydalıdır. Geçmişi eski Mısır dönemlerine kadar uzanan bu ot, çoğunlukla kuzu kulağı ile karıştırılabilmektedir. Peki, yabani olduğu için kolayca bulunabilen evelik nedir ve faydaları nelerdir?
#Evelik OtuÇocuklar bilgisayar başında saatler geçiriyor. İnternette farklı dünyalarda dolaşıyor. Ancak uzmanlar, teknoloji kullanımında bağımlılığa dikkat çekerek, aileleri özgürlük sınırını iyi ayarlamaları konusunda uyarıyor. Prof. Dr. Kültegin Ögel’in konuşmacı olduğu XVI. Eyüboğlu Veli Sempozyumun’nda da “Teknoloji Kullanımının Psikolojisi ve Bağımlılıkla Baş etme, İnternet: Bağımlılık mı, Özgürlük mü?” konusu ele alındı.
#İnternet