deprem önlemleri haberleri sayfasında deprem önlemleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 837 deprem önlemleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yapısal yer bilimi ve tektonik dallarındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Celal Şengör, Göttingen Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin Neotektoniği: Depremler bize ne anlatıyor’ adlı konferansta Türkiye’nin deprem gerçeğini masaya yatırdı. Türkiye’nin ciddi bir deprem tehdidi altında olduğunu belirten Sengör, gerekli önlemler alınmazsa, ülkenin sosyal yapısını ve hatta bağımsızlığını kaybedebileceği uyarısında bulundu.
#Celal ŞengörYaşanan deprem felaketi sonrasında gündem yapı güvenliği. Bina zemini ve dayanıklılığı hayat kurtaran en önemli detaylar olarak öne çıkıyor ancak iç mekanlarda alınacak güvenlik önlemleri de bir kadar önemli. Zira sarsıntı sırasında ev içindeki eşyaların devrilmesi ya da çıkışları kapatması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Peki olası bir depremde kayıpların önüne geçebilmek için yaşam alanlarında alınabilecek önlemler neler? Yüksek İç Mimar Sena Eraslan hurriyet.com.tr okurları için anlattı...
#DepremDeprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde en son İzmir’de yaşanan, can ve mal kayıplarının olduğu şiddetli depremin ardından yaşam alanlarında alınabilecek güvenlik önlemleri yeniden gündemde. Olası bir depremde yaşamsal güvenliği sağlayabilmek ve kayıpların önüne geçebilmek için depreme karşı iç mekanlarda alınabilecek önlemleri İç Mimar Özlem Algül açıkladı.
#Deprem ÖnlemleriMeydana gelen deprem sonrası, vatandaşlar deprem anında neler yapmalıyız? sorusuyla ilgili araştırmalarına başladı. Deprem başladığı sırada vatandaşların kendilerini göçük ve yıkımlardan korumaları adına yapılacak olan maddeleri, uzmanlar açıkladı. Buna göre, deprem anında yapılması gereken en önemli nokta, panik yapılmamalı ve soğuk kanlı davranılmalı. Peki, deprem anında neler yapılmalı? Deprem anında yapılacaklar neler?
#DepremYapısal yer bilimi ve tektonik dallarındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Celal Şengör, Göttingen Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin Neotektoniği: Depremler bize ne anlatıyor’ adlı konferansta Türkiye’nin deprem gerçeğini masaya yatırdı. Türkiye’nin ciddi bir deprem tehdidi altında olduğunu belirten Sengör, gerekli önlemler alınmazsa, ülkenin sosyal yapısını ve hatta bağımsızlığını kaybedebileceği uyarısında bulundu.
#Celal Şengörİstanbul’un simgelerinden Kız Kulesi’ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kız Kulesi’ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Orijinal resimlerindeki, 2. Mahmut dönemindeki haline döndürüldü. Mayısın ilk haftası açacağız” dedi.
#Kız KulesiYaşanan deprem felaketi sonrasında gündem yapı güvenliği. Bina zemini ve dayanıklılığı hayat kurtaran en önemli detaylar olarak öne çıkıyor ancak iç mekanlarda alınacak güvenlik önlemleri de bir kadar önemli. Zira sarsıntı sırasında ev içindeki eşyaların devrilmesi ya da çıkışları kapatması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Peki olası bir depremde kayıpların önüne geçebilmek için yaşam alanlarında alınabilecek önlemler neler? Yüksek İç Mimar Sena Eraslan hurriyet.com.tr okurları için anlattı...
#DepremMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı canlı yayında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Özer, "Şu anda 71 bin 320 okulumuzdan hiçbiri vaka nedeniyle kapatılmadı. Okullardaki eğitimin daha sağlıklı ilerlemesi için bir de bilim, insanlarından oluşan bir danışma kurulu oluşturduk, bugün ilk toplantılarını yaptılar” dedi.
#Milli Eğitim BakanıDeprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde en son İzmir’de yaşanan, can ve mal kayıplarının olduğu şiddetli depremin ardından yaşam alanlarında alınabilecek güvenlik önlemleri yeniden gündemde. Olası bir depremde yaşamsal güvenliği sağlayabilmek ve kayıpların önüne geçebilmek için depreme karşı iç mekanlarda alınabilecek önlemleri İç Mimar Özlem Algül açıkladı.
#Deprem ÖnlemleriAşırı yağıştan dolayı Kestel, Yenişehir, İznik ve Orhangazi’de sel felaketi yaşandı. Kestel’de canlar yitirildi. Diğer yerlerde ise yerleşim yerleri tarumar oldu, maddi kayıplar yaşandı. Son dönemde de bu tip olayları daha fazla yaşar olduk. Yaşananlar kaderimiz mi? Bunun önüne geçilebilir mi? Konuyla ilgili akademik oda temsilcilerinin görüşlerini aldık. Olayın yaşandığı bölgede de incelemeler yapan akademik oda temsilcileri, dikkat çeken tespitlerini aktardılar. Özellikle doğanın korunması, iklim değişikliği ve planlamaya dikkat çektiler.
#BursaMeydana gelen deprem sonrası, vatandaşlar deprem anında neler yapmalıyız? sorusuyla ilgili araştırmalarına başladı. Deprem başladığı sırada vatandaşların kendilerini göçük ve yıkımlardan korumaları adına yapılacak olan maddeleri, uzmanlar açıkladı. Buna göre, deprem anında yapılması gereken en önemli nokta, panik yapılmamalı ve soğuk kanlı davranılmalı. Peki, deprem anında neler yapılmalı? Deprem anında yapılacaklar neler?
#DepremAnlamaya çalışıyorum. Bir Başbakan, sorumlu olduğu bir ülkenin nükleer enerji yatırımını nasıl Aygaz tüpe benzetir... Japonya’daki olaya nasıl bu kadar kayıtsız kalır... Hakikaten kavramaya çabalıyorum. Ecevit’e şiir yazıyor diye kızardım. Devlet adamı için fazla romantik diye... Şimdi Erdoğan’ın soğukkanlılığına sinirleniyorum.
Depremi önceden tahmin etmek amacıyla Eskişehir’de yürütülen pilot projede umut veren sonuçlara ulaşıldı. Uzmanlar İstasyon kuyularında, depremden 10 gün öncesine kadar uzanan dönemde su seviyesinde yükselme, radon ve karbondioksit gazında azalma olduğu yönünde veriler elde etti.
MUĞLA Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergün Karacan, merkez üssü Muğla olan 3.3 büyüklüğündeki depremin Muğla- Yatağan fay hattında meydana gelen sıradan yer sarsıntılarından olduğunu belirtti, ancak yine de dikkatli olunması ve önlem alınması gerektiğini vurguladı.
MUĞLA ?niversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergün Karacan, merkez üssü Muğla olan 3.3 büyüklüğündeki depremin Muğla- Yatağan fay hattında meydana gelen sıradan yer sarsıntılarından olduğunu belirtti, ancak yine de dikkatli olunması ve önlem alınması gerektiğini vurguladı.
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan, 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren 7,4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 9 yıl geçti. Resmi verilere göre 17 bin 480 kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından yaralar sarılıp, kentler yeniden kurulurken, hasarlı binalarla ilgili sorun tam anlamıyla çözülemedi.
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük il?esi olan, 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren 7,4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 9 yıl ge?ti. Resmi verilere göre 17 bin 480 kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından yaralar sarılıp, kentler yeniden kurulurken, hasarlı binalarla ilgili sorun tam anlamıyla ?özülemedi.