Şekli nedeniyle deniz patlıcanı ya da deniz hıyarı olarak adlandırılan deniz canlısı son yıllarda Türkiye’de de gelir kapısı haline geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın izin verdiği sahalarda dalgıçların topladığı deniz hıyarının en önemli özelliği deniz kirliliğini önlemesidir. Ekosistemi ve denizi en iyi temizleyen deniz hıyarlarıdır. Peki, deniz hıyarı (deniz patlıcanı) nedir, yenir mi? İşte deniz hıyarı hakkında bilinmeyenler
#Deniz Hıyarı NedirDeniz hıyarı ya da diğer bir ismiyle deniz patlıcanı, özellikle yurt dışına ihraç noktasında önemli bir ürün olması dolayısıyla pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Çin'de oldukça fazla tüketilen bir ürün olan deniz hıyarı, ülkemizde belirli dönemlerde avlanabiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından av yasağı kontrolüne tabi tutulan deniz hıyarı, İzmir ve Balıkesir civarında yoğun olarak yer alıyor. Peki, Türkiye ekonomisine yıllık 30 milyın dolar civarı kazanç sağlayan deniz hıyarı yenir mi ve nedir? İşte, o detaylar
#Deniz HıyarıDenizlerde, kıyılara yakın sığ yerlerde bulunan ve toplanması yasak olan deniz patlıcanının ne olduğu merak ediliyor. Emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlar sonrası haberlere konu olan ve vatandaşların sorguladığı deniz patlıcanının sağlık açısından birçok faydası var. Peki, deniz patlıcanı nedir? Deniz patlıcan nelere iyi gelir? Deniz patlıcanının faydaları neler?
#Deniz Patlıcanı Nedir?Şekli nedeniyle deniz patlıcanı ya da deniz hıyarı olarak adlandırılan deniz canlısının ihracatından yıllık yaklaşık 7 milyon dolar gelir elde ediliyor. Deniz patlıcanı ihracatçısı Kösel: 'Türkiye'de tüketimi olmayan bu ürün Çin mutfağında daha çok sağlıklı olduğu için tercih ediliyor' Peki Deniz Patlıcanı nedir nelere iyi gelir?
#Deniz PatlıcanıUMUT Kaşan’la Vitrinde bu hafta,alternatif turizm, sualtı turizmive genel olarak turizm sektörünedair tüm sorularıma cevap veren DidimOkenos Dalış Merkezi Kurucu işletmeciDalış Eğitmeni Sinan Karabacılı ile keyiflibir röportaj gerçekleştirdik.OKENOS Dalış Merkezi Kurucu işletmeci Dalış Eğitmeni Sinan Karabacılı ileAlternatif Turizm, Sualtı Turizmi ve turizmsektörüne dair konuştuk. Okenos’un dünyaçapında bilinen bir merkez olduğunu kaydeden Karabacılı, “Bu sene 22. yıllımızdaAydın ilinin en eski faal dalış merkeziyiz.İngiltere’de Almanya’da gazete ve dergilerekonu olduk” dedi. Dalış turizminin güvenliolduğunu kaydeden Karabacılı, Didim’desualtı milli parkı yapılması gerektiğini dekaydetti. İşte o keyifli sohbetten kesitler…
#1BİR aylık kutsal Ramazan bugün sona eriyor, yarın bayram. Bugünden başlayıp dört gün sokağa çıkma kısıtlaması var. Bugün 65 yaş ve üstündekilerde 12.00-20.00 saatleri arasında dışarı çıkış izni var. Ama evlere yakın yürümek, maske takmak, sağlık uzaklığını korumak koşuluyla.
#İzmirAtina’da arkadaşımın lokantasında yediğim karpuz kokusuyla, tadıyla içimi sızlattı.Bizde artık öyle karpuz yok. Nedeni basit: Daha çok ürün elde edip daha fazla kazanmak için kabak aşılı, hibrit tohumlu çeşitlere yöneliyoruz. Oysa Türk mutfağı demek, atalık tohumlar demek. Milli bir dava bu. Birbirimizi suçlamayı bırakıp elimizden geleni yapmalıyız.
#BiyoçeşitlilkFransa’da yazın gözbebeği St. Tropez. Tanımlamak için birkaç kelime yeterli: lüks, keyif, ihtişam. Yazın güneş yüzünü gösterip Akdeniz kumsallarını ısıtmaya başladığında megayatlar marinadaki, Maserati ve Bentley’ler sokaklardaki yerini alıyor. Milyarderler helikopterleriyle son ses müzik çalan plajlara iniş yapıyor ve Ortadoğulu, Asyalı sanayiciler binlerce liralık şampanyalarını yudumlarken ünlülerle dolu gece kulüplerini dolduruyor. Son yıllarda yeni mekânlar konusunda oldukça bereketli olan St. Tropez’de her keseye uygun eğlence bulunabilir.
#Seyahat