Delta ovası, akarsuların taşıdığı malzemeleri denizin iç kısmında biriktirmesi ve zamanla bu maddelerin düzlükler haline gelmesi sonucunda oluşan ovalardır. Delta ovalarının oluşabilmesi için akıntının olmaması gerekir. Aksi takdirde akıntılar birikmiş olan alüvyonlar gider ve ovayı oluşturmayı sağlayacak birikinti kalmaz. Delta nedir ve nasıl oluşur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Delta Nedir Ve Nasıl OluşurTürkiye'de bulunan ova sayısı Avrupa ortalamasının üstündedir. Geneli ise, akarsu tortularına sahip olduğu için genellikle tarım alanı olarak değerlendirilir. Yüksek verimli ovalardan bazıları da daha çok yerleşim yeri olarak kullanılır. Ülkede bulunan ovalar doğuya doğru gidildikçe yükseklik de artar. Ova isimleri nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.
Omikron, Delmikron derken COVID-19 virüsünün orijinal halinin sahalarda olduğu bile konuşulmaya başladı. Bir kez Omikron kapsak dahi yeniden ikinciyi kapabildiğimiz de varsayımlar arasında. Omikron ve pandemi hakkında gerçekleri Prof. Dr. Derya Unutmaz ve Dr. Sevgi Salman Ünver’den dinledik.
#OmikronPandeminin bir buçuk yılı aşkın süredir devam etmesi sebebiyle hayatımıza giren yeni kelimelerden biri de varyant oldu. Özetle varyant, virüsün mutasyona uğramış haline deniyor. Şu ana kadar gelişen mutant virüslere karşı PCR tanı kitleri ve aşıların etkisi hâlâ güçlü. Ancak Dr. Sevgi Salman Ünver “Virüs için, bulaştığı her insan mutasyon geçirmek için bir şanstır. Tam da bu nedenle hızlı, yaygın ve etkin bir aşılamayla virüsün şansını azaltmak gerekir” diyor.
#GazetehaberleriCoğrafyada sıkça rastlanılan yeryüzü şekillerinden birisi ovalardır. Türkiye'de çok sayıda ova vardır ve bu ovaların özellikleri birbirinden farklıdır. Sizler için Ova nedir ve nasıl oluşur? Ova oluşabilmesi için gerekli koşullar ve Türkiye'deki ovalar hangileridir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ova Nedir Ve Nasıl Oluşur?Akdeniz Anemisi taşıyıcısı, kalıtsal bir hastalık olan talaseminin çocuklara anne ya da babadan geçmesini ifade etmektedir. Adının Akdeniz Anemisi olmasındaki en büyük sebep ise görülme sıklığının Antalya, Muğla ve kıyı şeridinde fazlaca olmasından kaynaklanmaktadır. Dünyada her yıl 365 bin Akdeniz Anemisi hastasının olduğunu tespit eden sağlık örgütleri, Türkiye'deki Akdeniz Anemisi taşıyıcısının ise 1 milyon 300 bin olduğunu duyurmuştur. Peki, taşıyıcılık nasıl anlaşılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Akdeniz Anemisi