Dayaniklilik Testi haberleri sayfasında Dayaniklilik Testi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 400 Dayaniklilik Testi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında son zamanlarda büyük düşüş yaşanıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne deprem sonrası geçen yıl günde 300 başvuru yapılırken, bu sayı haftada 10’a kadar düştü.
#DepremKahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında son zamanlarda büyük düşüş yaşanıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne deprem sonrası geçen yıl günde 300 başvuru yapılırken, bu sayı haftada 10’a kadar düştü.
#DepremSerdar Ortaç, dillere pelesenk olmuş şarkılarıyla yetenekli bir sanatçı. Bana göre duygularımızın psikoterapisti. Benim de 20 yıllık canım dostum ve şu an psikoterapistliğini yaptığım danışanım. Aslında ben mi Serdar’a psikoterapi yapıyorum, o mu bana yapıyor tartışılır. Çünkü ne zaman hadi bir psikoterapi seansı yapalım desek ya şarkı sözü yazıyoruz ya da televizyon formatı! Ben onu çok yakından tanıyorum. Ama son zamanlarda söylemlerinin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. O nedenle kendisiyle özel bir röportaj yapmak istedim. Ve bir insanı en iyi annesi anlatır diyerek sevgili Nesrin Ortaç’ı da davet ettim. İşte Serdar Ortaç’ın bilinmeyenleri...
#Serdar OrtaçBir dönem Beşiktaş forması da giyen ve geçtiğimiz günlerde futbolu bıraktığını açıklayan 33 yaşındaki futbolcu Aras Özbiliz, kariyeriyle ilgili Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu. Özbiliz, Beşiktaş’taki dönemiyle ilgili anılarını da anlattı.
#BeşiktaşMarmara Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden 7 dakika önce, Mudanya ilçesi açıklarında denizden duman yükseldiği görüldü. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülere ilişkin Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, aktif fay hattının bulunduğu Marmara Denizi’nde sürekli gaz çıkışı gerçekleştiğini ve bunun normal olduğunu belirterek, “Her gaz çıkışı, bir deprem olacak anlamına gelmez. Fay hatlarından gaz çıkışı olması zaten normal. Genellikle radon gazı çıkar” dedi.
#DepremKadıköy'de bulunan özel okulda çocukları eğitim gören veliler, dayanıklılık testi yaptırılmadığı için okul yönetimiyle karşı karşıya geldi. Veliler, 1998 yılında, 1975 deprem yönetmeliğine göre yapılan okulun depreme dayanıklılık testinin bir an önce yapılmasını istiyor. Velilerden inşaat mühendisi Turgut Kilit, "Binanın dış cephesi yenilenmiş, o binanın makyajıdır. Mantolamasının yenilenmiş olması, binanın sağlamlığını göstermez. Bu binanın en büyük sıkıntısı radye temeli yok, mütemadi kirişli temel var burada" dedi. Bir başka veli Ender Çelenlioğlu ise "Kahramanmaraş depreminden sonra hem bakanlığın hem de valiliğin, tüm devlet kurumlarına ve özel eğitim kurumlarına, özel sağlık kurumlarına yayınladığı bir bildiri var. O bildiride diyor ki 'İvedi bir şekilde 2018 yönetmeliğine göre binalarınızın sağlamlığını araştırıp bize bildirin. 'Bizim okulumuz da bu sürece mart ayında başladı, zemin etüdüyle başladı. Ancak ben her ay, her 15 günde bir müdüre hanıma gitmeme rağmen hiçbir ilerleme olmadı" diye konuştu.
#KadıköyHerkese merhaba. Son yıllarda akıllı telefon sektöründe yükseliş gösteren Vivo, ürün yelpazesini sürekli genişletiyor. Bugün sizi Vivo V29 ailesinin yeni üyesi Vivo V29 Lite ile tanıştırmak istiyorum. Vivo, diğer akıllı telefonlarında olduğu gibi V29 Lite ile yine tam not alacak gibi duruyor. Çünkü özellikleri sizi oldukça cezbedecek. Peki neler var Vivo V29 Lite da derseniz gelin bu akıllı harikayı yakından inceleyelim.
#Sponsorlu İçerikKahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, ülke genelinde artan bina dayanıklılık testi talepleri Bursa'da sadece başvuruda kaldı. İlk 2 ayda 133 kişi, yaşadığı binaya karot testi yaptırmak için Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne başvurup test yaptırmazken, depremin ikinci ayından sonra müracaat eden de olmadı. Özellikle depremin ilk günlerinde yoğun başvuru olduğuna, ancak kısa sürede deprem korkusunun unutulduğuna dikkat çeken BUÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, "Başvurulardan hiçbiri devam ettirilmedi. Maalesef deprem unutuldu" dedi.
#Kahramanmaraş DepremleriBursa'da 133 kişi yaşadığı binaya karot testi yaptırmak için Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne başvurdu. Ancak hiçbiri işlemleri tamamlamadı. Bu durumun ekonomik yetersizlikten dolayı olduğunu söyleyen BUÜ Rektör Yardımcısı, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, "Bina riskli çıkarsa 60 gün içinde yıkılmak zorunda. İnsanlar, 'Nereye gideceğim?’ diye düşünüyorlar” dedi.
#DepremİTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, eski binalardan karot alınmadan ölçüm yapıldığı zaman betonun kalite sertliğinin değil, karbonatlaşma sertliğinin ölçüldüğünü ve yanıltıcı sonuçlar çıkabileceğini ifade etti.
#İTÜİskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’unda 80’den fazla kişi hayatını kaybetti. 2012 yılında ‘depreme dayanıksız raporu’ verilen blok için aradan geçen 11 yılda hiçbir önlem alınmadığı ortaya çıktı. Soruşturma başlatan savcılık, ihmali olanların tespiti için sorumluların ifadelerinin alınması talimatını verdi.
#İskenderun Devlet HastanesiYaşadığımız deprem felaketinin ardından tüm Türkiye'nin gündemi binaların güvenliği. Yurdun dört bir yanında vatandaşlar evlerinin dayanıklılığını test ettirmek ve çıkacak sonuca göre tedbir almak için doğru şirket arayışında. Peki bu şirket nasıl seçilmeli? Test konusunda nelere dikkat edilmeli? İşlemin doğru ve güvenilir biçimde yapıldığını anlamanın yolları neler? En doğru test yöntemi hangisidir? Uzmanlar hurriyet.com.tr okurları için anlattı...
#DepremDeprem uzmanları İstanbul depreminin yaklaştığı ve acil önlem alınması uyarısı yaparken, binalarına dayanıklılık testi yaptırmak isteyenlerin sayısı patladı. 6306 Sayılı Kanun kapsamı dışında Kat Mülkiyeti Hukuku kuralları içinde depreme dayanıklılık testi ve güçlendirmenin nasıl yapılacağına ilişkin gelen çok sayıdaki soruyu İstanbul Barosu avukatı Mustafa Şeref Kısacık yanıtladı.
#Binada GüçlendirmeYaşadığımız deprem felaketinin ardından Türkiye'nin dört bir yanında gündem yapı güvenliği ve depreme dayanıksız binalar. Uzmanlar binaların sağlamlığını belirlemenin en garantili yolunun işinin ehli kişilerce yapılmış dayanıklılık testi olduğunu vurguluyor. Bununla birlikte kamuoyunda daire içlerinde kolon olup olmaması, binanın bitişik nizamda inşa edilmiş olması, duvarlarda var olan çatlaklar gibi bazı faktörlerin de binanın deprem karşısındaki direncini etkilediği yönünde yorumlar yapılıyor. Prof. Dr. Ercan Yüksel bu tartışmalar bağlamında akıllardaki soruları hurriyet.com.tr okurları için yanıtladı...
#Kahramanmaraş DepremiKamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, TÜİK nüfus sayım verilerine göre “3 bin küsür” kişiyle yapılan ve saha çalışması 2 gün önce tamamlanan İstanbul deprem araştırması sonuçlarını CNN Türk canlı yayınında açıkladı. Ankette "İstanbul’da olacak bir deprem için evinize-oturduğunuz yapıya güveniyor musunuz?" sorusuna yüzde 59,2 “Hayır güvenmiyorum” ve “Fazla güvenmiyorum” cevaplarını verdi.
#DepremYaşadığımız felaketin ardından ülkemizin gündemi, depreme dayanıksız binalar. Bu binalara konutlar kadar iş yerleri de dahil. Peki çalışanlar günlerinin önemli bir kısmını geçirdikleri iş yerlerinin depreme dayanıklılığının test edilmesi için neler yapabilir? Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz hurriyet.com.tr okurları için anlattı...
#DepremYaşanan felaket sonrası tüm yurtta gözler depreme karşı dayanıksız binaların dönüşümüne çevrilmiş durumda… Ancak ülkemizde riskli yapıların sayısı oldukça fazla zamanımız ise oldukça dar. Bu noktada dönüşüm ile birlikte ‘güçlendirme' de hızlı bir opsiyon olabilir mi? Güçlendirme binaları büyük depremlere karşı korur mu? Binaların depreme karşı güçlendirilmesinde kullanılan yöntemler neler? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Kahramanmaraş DepremiKahramanmaraş depremlerinde binlerce bina yıkıldı, on binlercesi hasar aldı. Uzmanlara göre böylesi büyük bir acıyı tekrar yaşamamak için bir deprem ülkesinde olduğumuzu kabul edip gerekli önlemleri almalıyız. İlk adım, yaşadığımız binanın depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek...
#Deprem7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük sarsıntı, ülkemizde on binlerce yurttaşın ölümüne yol açtı. Ve ne acıdır ki, bir kez daha depremin değil hatalı binaların can kaybına yol açtığına şahit olduk. Şimdi ise gözler, depreme dayanıklı yapıların nasıl inşa edileceği konusuna çevrilmiş durumda… Peki depremin etkisini azaltmayı hedefleyen dayanıklı binalar inşa etmek için hangi yöntemler kullanılıyor? En güvenilir olanı hangisi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Kahramanmaraş DepremiYüreğimizi yakan Kahramanmaraş depremlerinin ardından özellikle konut olarak kullanılan binaların depreme dayanıklı olup olmadığı meselesi bir kez daha gündemde. Deprem bölgelerinde yaşayan ve oturdukları binalara dayanıklılık testi yaptırmak isteyenlerin büyük bir çoğunluğu da kiracı. Peki kiracılar depreme dayanıklılık testi başvurusunda bulunabiliyor mu? Pahalı kiralar ile dayanıksız binalar arasında kalan kiracılar ne yapabilir? Uzmanlara göre 'belli koşulda' kiracıların da başvuru yapma hakkı var...
#DepremAKUT Genel Başkanı Recep Şalcı, yapı stokunun yenilenmesi gerektiğini söyleyerek, "Depremden önce yapılması gerekenler planlanıyor. Bireylerin de yapması gerekenleri de konuşmamız gerekiyor. Bizim bir depreme hazır olmamız için yapmamız gereken ilk şey; yapı stoklarını yenilemek. Bu da kentsel dönüşümden geçiyor. Kentsel dönüşümü çok iyi planlayıp bir an önce başlamak gerekiyor. Beklenen İstanbul depremi eğer beklediğimiz büyüklükte olursa hiçbir zaman hazır olamayız" dedi.
#DEPREMİphone 11 su geçirir mi sorusu, cihaza sahip olan ya da olmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. 60529 sayılı IEC standardı kapsamında IP68 derecesine yani 30 dakikaya kadar maksimum 2 metre derinlikte su geçirmeme özelliğine sahip olan cihaz, su sıçramaları ve toza karşı da belirli ölçülerde dayanıklılığa sahiptir. İşte, İPhone 11 su geçiriyor mu sorusuna yönelik detaylı bilgiler
#İphoneİphone 11 su geçiriyor mu sorusu, cihaza sahip olan ya da olmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. 60529 sayılı IEC standardı kapsamında IP68 derecesine yani 30 dakikaya kadar maksimum 2 metre derinlikte su geçirmeme özelliğine sahip olan cihaz, su sıçramaları ve toza karşı da belirli ölçülerde dayanıklılığa sahiptir. İşte, İPhone 11 su geçiriyor mu sorusuna yönelik detaylı bilgiler
#İphone11