Son yıllarda yeme-içme sahnemizde 3’üncü dalga kahve kadar talep gören ne var diye sorsalar kafe-bistroların havalı ve hayli pahalı kahvaltı tabakları derim. Alıştığımız peynir, ekmek, zeytin, sahanda yumurta yerine avokadolu, poşe yumurtalı, ekşi maya ekmek üzerinde gelen sunumlar yüksek talep görüyor. Yumurtaya ekmek banınca değil, poşeleyip ekmeğin üstüne koyunca havalı oluyor velhasıl. Dışarıda yemeye vakit bulamıyor ya da ekmekle yumurtaya o fiyatları ödemek istemiyorsanız, eğitmen şef Gizem Gedik çırpılmış yumurtadan croque madame gibi meşhur tostlara hepsini detaylarıyla anlattı, tarifler verdi.
#Gaye ŞahinHer dönemeçte bir başka güzel manzaradan göz kırpar size Akdeniz. Yolları biraz virajlıdır ama begonviller en güzel haliyle boy verir Kaş sokaklarında. Lezzet dolu o güzel kokuların peşine sonbaharda düşmek ayrı bir mutluluk verir.
#Koray GÜNYAŞARHazırlık ve kutlamalarla geçen yılbaşı akşamının ardından yılın ilk sabahını dışarıda, dört dörtlük bir kahvaltı sofrasında başlatmak çoğumuzun favorisi. Akşamdan kalan tatlı yorgunluğun üzerine keyif yapmak isteyenler için jürimize lezzetleriyle olduğu kadar ortamının güzelliğiyle de öne çıkan adresleri sorduk.
#Yılbaşı AkşamıBaylan pastanesi, 29 yılın ardından Karaköy’e geri döndü; Galataport’taki yeni şubesini açtı. Menüde kup griye ve trüf pasta gibi klasikleşmiş tatlıların yanı sıra bu şubeye özel tasarlanmış tuzlu karamelli waffle, karidesli linguine ve ‘cannelloni’ye sarılmış kuzu incik de var.
#PastahaneSadettin Saran’la Hırvatistan’ın Split kentinde 3 yıl önce satın aldığı otelde bir araya geldik. Le Meridien Lav Split şehir merkezinin 15 dakika dışında, denize sıfır, çok güzel bir otel. Saran’ın ilk turizm yatırımı bu; “Otel sahibi olmak nasıl bir duyguymuş? Personel etrafında pervane mi” diye sordum. Aldığım yanıt ilginç oldu: “Burası Türkiye gibi değil. Ben otele aldıktan 6 ay sonra geldim, daha öncesinde hiç görmedim. Dolayısıyla personel beni tanımıyor. Dün de spordan sonra saunaya girmek istedim. Görevli, ‘Üyeliğiniz yoksa giremezsiniz’ dedi. Ben de ‘sahibiyim’ diyemedim.”
#Sadettin SaranLeziz bifteklerden enerji alıp, tango dolu bir hafta sonu yaşamak, tarihi kafelerde soluklanmak için kuşkusuz ideal seçim Buenos Aires. Yazı yaşayan şehirde şubatın sürprizi ay boyunca, her hafta sonu düzenlenen karnavallar. Şehrin Latin kültürü, yüzyıllar boyunca Avrupalı göçmenlerce yeniden biçimlendirilmiş. Şimdilerde modernizm hızla öne çıkıyor. Az bilinen süper kulüpler, para basan sanat galerileri, pırıltılı butiklerle zarafet ve kalite yükselişe geçmiş durumda. Buenos Aires’i böylesine çekici kılan da modern karakterinde geçmişin izlerini taşıması.