Covid-19 virüsü haberleri sayfasında Covid-19 virüsü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1711 Covid-19 virüsü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Doç. Dr. İrfan Eser, özellikle Covid 19 hastalığında hayati önem taşıyan akciğerlerin kapasitesini attırmak ve temizlemek için günde 10 bin adım atmanın önemini vurguladı. Doç. Dr. Eser, 'akciğer tuvalet temizliği' adı verilen bu egzersizin yanı sıra, derin nefes çekme ve balon şişirmenin de akciğerlerin kapasitesini artırdığını kaydetti.
#Doç. Dr. İrfan EserBirçok insanı hayatından bezdiren migren günümüzde kabaca insanların yüzde 15’inde görüldüğü tahmin edilmektedir. Migrenler atakları çoğu zaman ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Ama bazı hastalarda hiçbir ilaç ile yeterli kontrol veya önleme sağlanamayabilir. İlaçlarla ağrıları kontrol altına alınan bazı hastalar ise ilaçların yan etkilerinden rahatsız olmaktadır. Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dr. Öğretim Üyesi Neşe Çelik Covid-19 virüsü ile mücadelede maske, mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatarak el yıkamanın nasıl yapılması gerektiğini anlattı ve eldiven kullanmanın el yıkama yerine geçmeyeceğini söyledi.
#CovidTüm dünyayı esir alan COVİD-19 virüsü hakkında bilgilerimiz gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hastalığın, hasta bireylerin öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçtıkları damlacıklara diğer kişilerin elleri ile temas etmesi sonrasında ellerini ağız, burun veya göz mukozasına götürmesi ile bulaştığını artık çok iyi biliyoruz.
#Covid-19Sağlık Bakanlığı tarafından COVİD-19 (yeni tip koronavirüsü) için geliştirilen yerli tanı kitine ilişkin laboratuvar görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde yerli tanı kitine ilişkin uygulama detayları yer alıyor. Konuya ilişkin bilgi veren Ulusal Viroloji Laboratuvarı Sorumlusu Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu da yerli üretim kit ile tanı koyma süresinin ciddi şekilde düştüğüne işaret etti.
#Covid-19 VirüsüSakarya Sağlık Müdürlüğü, kentte tedavi altına alınan Senegallinin M çiçeği hastası olmadığını bildirdi. Açıklamada, habere konu hastanın öyküsünde iki yıldır devam eden ve halk arasında "kelebek hastalığı" olarak da bilinen Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) hastası olduğu belirtildi. M Çiçeği hastalığı nedeniyle herkesin Covid 19 da olduğu gibi bir pandemi korkusu yaşadığını belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Covid 19’da olduğu gibi bir kaotik pandemi beklentisi içerisinde değilim. Ancak salgının görüldüğü ülkelerden Türkiye’ye geliş gidişlerde hastalık varsa bunların ayıklanması, farkedilmesi izolazyonu önemli” dedi.
#M ÇiçeğiDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), FLiRT ve LB.1 gibi Covid-19 virüsü varyant gruplarının dünya çapına baskın hale geldiğini doğrulayarak tehlikeye dikkat çekti. İngiltere, ABD ve Yunanistan gibi ülkeler ise yeni varyantlar yüzünden vaka sayılarında artış tespit ettiklerini açıkladı.
#CovidFLiRT isimli yeni bir COVID-19 varyantıyla karşı karşıyayız. Uzmanlar “Bulaşıcılığı önceki varyantlardan daha yüksek ve yaz aylarında vaka sayıları artabilir” diyor. FLiRT ailesinden olan KP.2 varyantınınsa mayıs başı itibariyle enfeksiyonların yaklaşık yüzde 28’inden sorumlu olduğu belirtiliyor. COVID-19’daki güncel durumu doktorlarla konuştuk.
#COVID-19Dünya genelinde de yaygın hale gelen Eris varyantı ve Pirolo varyantı vaka sayılarını hızla arttırıyor. Kafalarda ise aynı soru dönüp duruyor: Yeni bir pandemi mi geliyor? Kısıtlamalar ve kapanmalar olur mu? Tüm merak edilenleri uzman isimlere sordum
#ErisSağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de 9 kişide Eris varyantı görüldüğünü açıklaması üzerine Covid-19 yeniden konuşulmaya başlandı. Dünya genelinde de yaygın hale gelen Eris varyantı ve Pirolo varyantı vaka sayılarını hızla arttırıyor. Kafalarda ise aynı soru dönüp duruyor: Yeni bir pandemi mi geliyor? Kısıtlamalar ve kapanmalar olur mu? Tüm merak edilenleri uzman isimlere sorduk, şimdilik derin nefes almamızı sağlayacak çok önemli bilgiler aldık.
#Covid-19Enflamasyon, iltihaplanma ya da yangı gibi isimlerle de karşımıza çıkan inflamasyon, ‘modern yaşamın belası’ olarak nitelendiriliyor. İnflamasyonla savaşta gıda takviyelerinden beslenme ve egzersiz önerilerine pek çok yola başvuruluyor. Peki ama iltihaplanan şey tam olarak nedir, neden olur ve bu her zaman kötü bir şey midir? Ne zaman ve nasıl müdahale etmek gerekir? İşte 2023'te sağlık gündeminin en sıcak konusu haline gelen inflamasyon hakkında merak edilen tüm detaylar...
#İnflamasyonBizler toplum olarak genelde bağımlı insanlarız. Kendimizden önce yakınlarımızı düşünmeyi neredeyse âdet haline getirmişiz. Oysa hem ruhumuz hem de bedenimiz bizden her zaman öncelik ister. Kendi ihtiyaçlarımıza, görünüşümüze, mutluluğumuza odaklanmak aslında bencillik değildir. Bunu yapamadığımız sürece hastalıklar peşimizi bırakmaz.
#BedenÇocuklarda yaygın olarak görülmeye başlanan grip vakaları okulları da harekete geçirdi. Birçok okul velilere çocukların okula maske takarak gelmesi konusunda mesaj gönderiyor. Bunun yanı sıra mesajlarda, ‘Hastalık belirtisi gösteren çocukları okula göndermeyin’ uyarısı da yer alıyor. Uzmanlar, yaşanan grip salgını için okulların aldığı önlem ve uyarıların yerinde olduğunu vurguluyor.
#MaskeTürkiye’de gıda konusunda tanınmış isimlerden araştırmacı-yazar İsmail Tokalak ile Dünya Sağlık Konseyi’nin Türkiye temsilcisi, 5Gvirusnews Platformu’nun Türkiye sözcüsü Muammer Karabulut, Antalya AKM’de Atatürkçü Kadınlar ve Gençlik Platformu’nun konuğu olarak gelecek ile ilgili ilginç konuşmalar yaptılar.
#TürkiyeCOVID-19’a yakalananlarda tıpkı tat ve kokuda olduğu gibi ani işitme kayıpları da görüldüğü iddia ediliyor. Prof. Dr. İsmail Koçak virüsün içkulağın mikrodamar yapısında küçük pıhtılar oluşturduğunu söylüyor. Dr. Derya Berk ise virüsün östaki borusu aracılığıyla kulağa girerek işitme ve denge hücrelerini enfekte edebileceğini belirtiyor.
#COVID-19COVID-19 salgını henüz tam olarak bitmemişken, Avrupa’da yayılan ve çocuklarda görülen ‘gizemli hepatit’ hastalığı dünyayı huzursuz etti. Uzmanlar, İngiltere’de ortaya çıkan ve kısa zamanda 13 ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünü Hürriyet’e değerlendirdi...
#HepatitBasın dünyasının ustalarının anılarına çok önem veririm. Portreler, tespitler, yorumlar yalnız kuşakdaşları için değil genç kuşaklar için de yararlıdır. Kaybettiğimiz arkadaşımız Tufan Türenç’in biyografisini gazetelerde okudunuz. Uzun yıllar birlikte, aynı gazetede çalıştık. Günlük gazetenin çerçevesini aşan biriydi. Müzikten tiyatroya kadar sanat etkinliklerini bilerek izlerdi.
#Tufan TürençKadir Has Üniversitesi tarafından, üniversitenin kurucusu ve hayırsever iş insanı merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak amacıyla her yıl verilen Kadir Has Ödülleri, 22 Mart’ta düzenlenen bir törenle sahiplerine takdim edildi. 17. Kadir Has Ödülleri’nde Enfeksiyon Hastalıkları ve İmmünoloji alanında büyük başarılara imza atan ve bu alandaki araştırmalara katkı sağlayan bilim insanlarımıza “Üstün Başarı” ve “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı” ödülleri verildi.
#Kadir Has ÜniversitesiSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Koronavirüs salgını ile ilgili konuşan Şener, Asya Pasifik'te yeniden bir tırmanış yaşandığını belirterek, "Bu Omicron'un Delta ile kombinasyonu gibi bir kavram söz konusu. Avrupa Birliği'nin bazı ülkelerinde özellikle Fransa'dan bu konuyla ilgili bildirimler geldi. 'Deltamicron' ya da Delta ile Omicron'un karmaşık varyantı adıyla yeni bir varyant söz konusu olabilir. Yeni varyantlar sessiz sedasız başlıyor ama Türkiye'ye de gelebileceğini düşünüyorum" dedi.
#KoronavirüsUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'de kurum ve kuruluşları hedef alan siber saldırıların sayısının 2021'de 84 bin 113'e gerilediğini belirterek, "Yerli ve milli uygulamalarla siber kalkanını günden güne güçlendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.
#Adil KaraismailoğluNew York'un en zengin ailelerinden birinin varisi olarak dünyaya geldi, daha 7 yaşındayken annesinin ölümüne şahit oldu. Eşini, en yakın arkadaşını, komşusunu gözünü kırpmadan öldürdüğü iddia edildi ama her seferinde paçayı sıyırmayı başardı. Hayatı filmlere, belgesellere, kitaplara konu oldu. Tam cezasını çekecek derken bu kez de Covid-19 adaletin yerine gelmesini engelledi. Onun adı Robert Durst ve bu haber onun hikayesi…
#Robert Durst2021’de koronavirüs, aşıları ve varyantlarıyla yine başroldeydi. Ancak iklim krizi de karakter oyuncusu olarak yıla damgasını vurdu. ABD’de olaylı iktidar değişimi, Afganistan’da Taliban’ın kontrolü sağlaması diğer önemli gelişmelerden oldu.
#2021Yeni varyantlarının etkisini tüm dünyada göstermeye devam ettiği COVID-19 salgınında yeni belirtiler ortaya çıktı. Covid-19 virüsü taşıyan kişilerde ses kısıklığı, seste çatallaşma, boğuk ses gibi belirtilerin gözlemlenmesiyle birlikte, koronada ses kısıklığı olur mu sorusu gündeme geldi. Koronavirüs'te ses kısıklığı belirtileri konusunda henüz kesin sonuçlar elde edilmemekle birlikte araştırmalar bu konuda fikir edinmemize yardımcı oluyor. Peki koronada ses kısıklığı olur mu, ne zaman olur? İşte koronavirüs'te ses kısıklığı hakkında merak edilen bilgiler...
#Koronada Ses Kısıklığı