Küresel düzeyde artan vakalar ve virüsteki evrimleşmenin etkisiyle Covid-19 kısıtlama önlemlerinin yeniden başlamasına bağlı olarak geçen haftanın son işlem gününde düşen petrol fiyatları, yeni haftanın ilk işlem gününde de hafif geriledi.
#Covid-19 Kısıtlama ÖnlemleriTüm dünya pandeminin yavaş yavaş endemiye döndüğünü kabul edip önlemleri hafifletirken, Ocak 2020’den bu yana tam bir karantina içine giren ve hiç aşılama yapmayan iki ülkeden biri olan ‘kapalı kutu’ Kuzey Kore’nin bundan sonraki adımları tartışılıyor. Aşı görmemiş bir ülkede karantinanın kalkması ne anlama gelecek? İşte pandeminin başından bugüne Kuzey Kore…
#Kuzey KoreArtan koronavirüs vakaları nedeni ile sıkı karantina altına alınan ve insanların haftalardır evlerinden çıkamadığı Çin'in finans merkezi Şangay'da ayaklanmalar başladı. Bölgede yaşayan yabancı asıllı bir adamın görüntüleri kent sakinlerinin artık dayanamayacak noktaya geldiğini ortaya koydu.
#ÇinCovid-19 pandemisinde aşıdan sonra en önemli korunma şekli maske-mesafe ve hijyen. Ancak pek çok gelişmiş ülke bu kuralları gevşetmeye başladı. Pek çok ülkede ise vaka ve ölüm sayıları hala ciddiyetini korumaya devam ediyor. Peki bazı ülkeler Covid-19’u kafalarında bitirdi mi? Bu salgının gidişatı açısından ne anlama geliyor? Uzmanlar yanıtladı…
#KoronavirüsKanada'da aşı karşıtı kamyon sürücülerinin 29 Ocak’tan bu yana sürdürdükleri protestolar ülke sınırlarını aşarak önce Fransa'ya ardından da Belçika'ya taşındı. Kamyoncuların eylemleri başkent Ottawa'dan tüm ülkeye yayılıp başta trafik olmak üzere günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken hükümet geri adım atmıyor. Başbakan Justin Trudeau yaptığı açıklamada ülke çapında ulusal acil durum ilan ettiklerini bildirdi.
#KANADAOmicron varyantının diğerlerine göre çok daha hızlı bulaşması fakat daha az öldürücü olması pandeminin gidişatını değiştirdi. Bilim insanları yeni varyant ile ilgili araştırmalara devam ederken bir yandan da dünyada Omicron fırtınası yaşanıyor. Peki Omicron dalgası diğer dalgalardan ne kadar farklı? Aşılı veya aşısız olmak neyi değiştiriyor? Dünyada pandeminin son durumunu ve Omicron dalgasını grafiklerle anlatıyoruz
#KoronavirüsBulaşma oranı yüksek Omicron varyantı akılları karıştırıyor. Hastaneye yatışlar daha az olsa da her gün 100 binlerce kişinin karantinaya girmek zorunda kalması ekonomileri tehdit ediyor. Afrika’dan seyahat yasaklarını kaldıran ABD karantina süresini azaltırken Çin tedbirleri katılaştırdı. ABD, İngiltere ve Fransa'dan gelen vaka sayıları ise salgında bugüne kadar görülmemiş bir rekor kırılmasına sebep oldu.
#OmikronSağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın henüz ilk doz aşısını olmamış 22 milyonu aşkın kişi olduğunu söylemesinin ardından akıllara, “Bu kişiler neden aşı olmak istemiyor” sorusu geldi. 3’ü Bilim Kurulu üyesi 4 profesör, soruyu Hürriyet için yanıtladı...
#Gazetehaberleriİçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz Perşembe günü başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalar sona erecek, faaliyetlerine ara veren tüm işyerleri ile 1 Temmuz’dan itibaren açılacak.
#GazetehaberleriRusya’nın uyguladığı uçuş kısıtlamalarının kaldırılmasıyla Rus turistler Türkiye’ye gelmeye başladı. Turizm sektörü ise yaşanan gelişmelerden memnun. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Rus acenteleri gece gündüz Türkiye uçuşları ayarlamak için mesai yapıyor. Sadece Moskova değil, diğer bölgelerden de uçuşlar başladığında günde 100 bin kişinin geleceğini düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu. TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ise "Antalyalı arkadaşlarımız bayram ediyor" ifadelerini kullandı.
#AntalyaYargıda süreler durduruldu mu sorusuna yanıt arayan pek çok kişi, Adalet Bakanlığının konuyla ilgili açıklamalarına kilitlenmiş durumdaydı. Tam kapanma sürecinin ardından 17 günlük bir sürede pek çok kurum ve kuruluşun çalışma düzeninde değişiklik uygulanacağı aktarılmıştı. Yargıda sürelerin durup durmadığı hakkında detaylar da bu çerçevede merak konusu olmuştu. Peki, yargıda süreler durdu mu? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Yargıda SürelerTam kapanma konusu son günlerde çokça zikredilmesi dolayısıyla pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Vaka sayılarının yüksek olması dolayısıyla düşürmeye yönelik yöntemlerden birisi olarak gündeme gelen tam kapanma, normal kısıtlamalara göre farklılık arz edebiliyor. Peki, tam kapanma nedir ve nasıl olur? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Tam KapanmaKısmi kapanma önlemlerinin uygulanmaya başlandığı ilk hafta, vaka sayılarının hızı yavaşlamış olsa da artışın önüne geçilemedi. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan vaka sayılarındaki artış için ‘Daha çok kapanmamız gerektiğine işaret ediyor’ değerlendirmesi yaptı ve “Zorunlu olmayan şehirler arası seyahatlerin saat ayrıcalığı tanınmadan yasaklaması gerekiyor” dedi.
#ANKARA"Özel aracımla şehirler arası seyahat edebilir miyim? Aldığım otobüs bileti yandı mı? Yarın için uçak bileti alabilir miyim?" Tüm bu soruların yanıtı İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle yanıt buldu. Havayolu ve otobüs firmalarından da seyahat kısıtlamasına ilişkin açıklamalar geldi. İşte seyahat yasağına ilişkin tüm detaylar...
#UçakAvrupa’da üçüncü dalga endişesi gün geçtikçe artıyor. Özellikle Hollanda’da vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanıyor ve protestolar da hız kesmeden devam ediyor. En son seks işçileri de isyan bayrağını çekti… Tüm bunların dışında normalleşme adına ülkede çok ilginç deneyler de yapılıyor. İşte Türklerin gözünden Hollanda’daki son gelişmeler…
#HollandaDünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan, koronavirüsün de en çok can aldığı ülkelerden biri. Buna rağmen halkın önemli bir kısmı ne aşı olmayı önemsiyor ne de maske takmayı. Gelin, Hindistan'ın Covid hikayesine göz atalım...
#Hindistan