Yaşadığımız Kahramanmaraş depremlerinin ardından bilim dünyasından birçok değerli isimle görüştük. Hepsinin özellikle vurguladığı konu şu oldu: “Türkiye bir deprem ülkesidir ve hazırlığımızı buna göre yapmamız gerekir.” 12 Şubat tarihli Pazar ekimizde yayımlanan söyleşisinde de Prof. Dr. Naci Görür deprem riski taşıyan illeri açıklamıştı. Bu şehirlerden İstanbul, İzmir, Muğla, Çanakkale, Bingöl, Tekirdağ, Adana ve Bursa belediyelerinin başkanlarına ve ilgili birimlerine sorduk: “Olası bir depreme hazır mısınız, bu konuda hangi çalışmaları yapıyorsunuz?”
#Depreme Hazırlıkİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı. İmamoğlu, "Uzmanlarla birlikte hazırladığımız 'Deprem Eylem ve Müdahale Planı'yla birlikte, deprem hazırlıklarımızı bugünden itibaren daha ileri bir aşamaya taşıyoruz. Bu hareket planına uygun olarak, afet hazırlık dahil, bütçemizi revize edeceğiz. Ne kadar artırabiliyorsak, zaruri harcamalarımız bir yana konulmak şartıyla, deprem için ayıracağız" dedi. İmamoğlu, "Biz, bugün itibarıyla, İstanbul'u depreme dirençli bir kente dönüştürme konusunda kararlıyız, cesuruz. Biz, artık duramayız. Hepimiz biliyoruz ki; İstanbul durursa, Türkiye durur. İstanbul durursa, Türkiye diz üstü çöker. Bizim için bu, bir başlangıç. Bu amaçla, bugün itibarıyla sahaya çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.
#İstanbulMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sıfır Atık Projesi’ne 32 bin okulun başvurduğunu açıkladı. Projeyle doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve atık yönetimiyle ilgili konularda çocuklara farkındalık sağlanması hedefleniyor.
#EğitimAdana Aladağ’da, orta öğretim kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci, 1 eğitmenin hayatını kaybetmesinin ardından gözler bir kez daha ‘yangın merdivenleri’ne çevrildi. Ankara’daki bazı hastene ve yurtların yangın merdivenlerinin kapısının kilitli olduğuna dikkat çeken İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, “Merdivenleri açık tutun” dedi.
#Yangın Merdiveniİstanbul Valiliği, 10 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. İstanbul sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbest olacak. Belirtilen alanların dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yapmak yasaklandı.
#İstanbulCumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, 5 yılda 50 bin adet konut üreteceklerini belirterek, "Ürettiğimiz sosyal konutları maliyetine İzmirli hemşerilerimize 5-10 yıl vadeli bir şekilde vereceğiz. Bunun için şartımız şu; 5 yıl İzmir’de ikamet etmek." ifadelerini kullandı.
#Hamza DağDreametech L10s Ultra ile tam otomatik süpürme ve paspas özelliği ile 200 metrekareye varan alanları 60 gün boyunca el değmeden temizleyebiliyor. Dreamtech’in amiral gemisi modeli L10s emiş gücü, akıllı navigasyon sistemi ve otomatik paspas yıkama, kurutma özellikleri ile evinizi silip süpürme deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.
#Sponsorlu İçerikPiknik yapmak, mangal yakmak ve ormanlara giriş yasak mı sorusu, Ankara Valiliği tarafından orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 3 Temmuz-30 Eylül 2023 tarihinde ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması duyurusu ile birlikte gündemde yer aldı. Ormanlara giriş yasağı ile birlikte mangal hususunda herhangi bir yasaklama durumu olup olmadığı da merak konusu oldu. Peki, Ormanlara giriş yasak mı? Ankara'da ormanda mangal yapmak yasak mı? İşte, o detaylar
#Ormanda Mangal