Bisiklet tatilinin dünyayı iki tekerlek üzerinde fethetmek isteyen maceracı yol bisikletçileri için olduğu düşünülür genelde. Oysa bisikletle tatil herkes için... Türkiye’nin zengin tarih, doğa ve kültürünü bisikletle keşfetmek isteyen ama “Çok pedal çeviremem” diyenler elektrikli bisikletle yola çıkabilir, “Çadırda yatamam” diyenler yol üstlerindeki konforlu tesislerde konaklayabilir.
#BisikletNilhan Aras (45), 14 yıldır lezzetlerin peşinde Anadolu’yu geziyor. Yerel mutfaklarla ilgili kitaplar yazıyor. Yemek kültürü dergisi Metro Gastro’nun ve Metro Kültür Yayınları’nın yönetmeni. Son kitabı “Bayram Çöreği”nde Diyarbakır mutfağını anlatıyor. Aras, şehrin beş geleneksel lezzetini ve bunları bulabileceğiniz mekanları anlattı.
Filetosu, antrikotu derken, bir dana, adını ilk kez duyduğumuz, ama şu ya da bu şekilde tadını aldığımız onlarca parçadan oluşuyor. Kurban bayramı münasebetiyle bu parçalar dananın neresinde, adı ne, gramajı kaç, hangi yemekte kullanılıyor gibi soruların cevabını aradık.