Bir yıllık emeği bir yazıda anlatmak kolay değil. Özellikle de yaptığınız işin her şeyiyle mükemmel olması, en azından bir önceki yılın önüne geçmesi beklentisi içindeyseniz... İlk yıldan beri söylediğim gibi yarışımız kendimizle, çabamız her yıl daha iyi olmak. Ama aldığımız geri dönüşlerden anlıyorum galiba bu kez de başardık.
#Müge AkgünBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiEylülün gelişiyle kültür-sanat dünyası yeniden canlanıyor. Şehir, birbirinden etkileyici sergiler, heyecan verici konserler ve yaratıcı tiyatro oyunlarıyla, festivallerle dolup taşacak. Okumaya doyamayacağımız kitaplar, yepyeni ya da sezonu açan mekânlar, harika filmler de cabası... Özetle yeni sezon, kaçırılmaması gereken eşsiz deneyimlerle dolu. Biz de bu şölende öne çıkanları alanında uzman isimlere sorduk. Ajandanızda bol bol yer açın.
#Uygar TaylanTatilciler gündüz saatlerinde denizin tadını çıkarırken günün geri kalanını kültür ve sanat etkinlikleriyle değerlendiriyor. Bu hafta Hande Yener, Itza Bodrum’da; Ajda Pekkan, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Anna Laudel Bodrum’da Ardan Özmenoğlu’nun ‘Camdan Bakmak’ isimli sergisi var. Ünlü DJ Solomun, Lujo Hotel Bodrum’da setin başına geçiyor.
#Uygar Taylanİklim değişikliğinin en büyük belirtilerinden biri olan sıcaklık artışlarından bunalmış olsak da hafta sonlarıyla birleşen, yarın başlayan Kurban Bayramı ister seyahate çıkalım ister evde olalım hepimizin içini ferahlatıyor. Mutlu ve huzurlu bir bayram olsun.
#İncili Gastronomi Rehberi11 yıldır ekranda. Karşımıza hep nitelikli işlerde ve karakterlerde çıktı. ‘Kurak Günler’, ‘Okul Tıraşı’ gibi rol aldığı filmler çok konuşuldu. Şimdilerde Kanal D’de yayımlanan ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’ dizisinde başrolde. Oyuncu Ekin Koç’la buluşuyoruz; mesleğe nasıl başladığını, hayata bakışını, aşkı ve yıllar geçmesine rağmen hep genç görünmesine ilişkin son günlerde sosyal medyada viral olan “Vampir mi” esprisini konuşuyoruz: “Vampir değilim, ne yazık ki ölümlüyüm.”
#Ekin KoçAlişan, e-ticaret sitesi Time4drop.com’un yüzü oldu. Ünlü şarkıcı ve sitenin ortakları Alphan Yıldırım ile Murat Öztaştan önceki gün Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de bir tanıtım gerçekleştirdi. Zeki Sincar Production tarafından düzenlenen organizasyonda Alişan 6 Şubat’ta dünyaya gelen kızı Eliz’le ilgili şunları söyledi: “Kız babası olmak gerçekten çok değişik bir duygu. Onu kucağıma aldığımda geleceğini düşünüyorum. Bir gün gelecek karşıma, ‘Baba birisi var’ diyecek. Şimdiden bunları düşünür oldum.” 2 yaşındaki oğlu Burak’ın kardeşini kıskanmadığını dile getiren Alişan, eşi Buse Varol’a çocuk bakımında yardımcı olduğunu da anlattı: “Dün sabaha kadar ben baktım bebeğe. Çünkü Buse hiç uyumadığı için çok yorgundu. Çocuk büyütmek gerçekten çok zor.”
#Alişan14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüTürkiye’de günün 24 saatinde su dışında belki de en çok içilen içeceklerin başında çay geliyor. Birçok mekânda yemeklerin ardından müşteriye sormadan bir bardak çay masaya ikram olarak getiriliyor. Ancak bir bardak çay deyip geçmemek gerekiyor. Çünkü kahvehanelerde bir bardak çayı 1 TL’ye içebilirken, lüks bir restoranda aynı büyüklükte bir çay içmek için 25 TL ödemeniz gerekebilir.
#Gazetehaberleri14–16 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi‘nde düzenlenecek olan gastronomi sektörünün en büyük buluşması Sirha İstanbul, dünyanın en önemli şef yarışması Bocuse d‘Or’un Türkiye seçmelerine de ev sahipliği yapacak. 15 Kasım’da Türkiye seçmelerinde yarışacak Serhat Eliçora, Ahmet Can Aras, Sezer Deniz ve Emre İnanır arasından seçilen şef, Estonya’da düzenlenecek Bocuse d’Or Avrupa finallerinde Türkiye’yi temsil edecek.
#Bocuse D’Or Avrupa