Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Borlat ile Askeri Tarih Uzmanı Ömer Arslan, 1000 arşiv belgeyi inceleyip, 108 yıl sonra Conkbayırı Muharebesi'nin kayıp şehitliğini buldu. Bölgede görev yapan 28'inci Alay'ın harp raporlarını taradıkları sırada bir kroki tespit ettiklerini belirten Arslan, "Bu tespit ettiğimiz yerde birçok şehidimize ait kafatası, kemik parçaları mezarlık formunda taş yığınları ve şahideler gördük" dedi.
#ÇanakkaleÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Borlat ile Askeri Tarih Uzmanı Ömer Arslan, 1000 arşiv belgeyi inceleyip, 108 yıl sonra Conkbayırı Muharebesi'nin kayıp şehitliğini buldu. Bölgede görev yapan 28'inci Alay'ın harp raporlarını taradıkları sırada bir kroki tespit ettiklerini belirten Arslan, "Bu tespit ettiğimiz yerde birçok şehidimize ait kafatası, kemik parçaları mezarlık formunda taş yığınları ve şahideler gördük" dedi.
#Çanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiÇanakkale Savaşı'nda Anafartalar Grup Komutanı olarak görev yapan Albay Mustafa Kemal'in, 8 Eylül 1915 tarihinde, Seddülbahir Cephesi'nde çarpışan 5'inci Kolordu Komutanı Fevzi Paşa'ya (Çakmak) kardeşinin şahadet haberini vermek için yazdığı duygu yüklü mektup, kahraman Mehmetçik'teki yüksek ruhu gözler önüne serdi.
Bugün Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü... 360 Derece’nin konuğu doktora tezini Çanakkale Muharebeleri üzerine hazırlayan, ‘Çanakkale 1915: Almanların Büyük Tuzağı’ ve ‘Kemalyeri’ adlı kitapların yazarı emekli Tuğgerenal, İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Naim Babüroğlu. Balkan Savaşları yenilgisinin ardından zafere giden yolu ve Mustafa Kemal’in rolünü anlatan Babüroğlu’na göre; eğer harekât Türk komutanların savunma planıyla yapılsaydı, işgal kuvvetleri karaya çıkamayacak, bu kadar Türk askerinin kanı akmayacaktı.
#Gazetehaberleri