Pahalı restoranlarda, yemek davetlerinde ya da mangalda et yiyeceğiniz zaman “Etiniz nasıl olsun?” sorusunu mutlaka duymuşsunuzdur. Bazıları eti az pişmiş, bazıları orta, bazıları da çok pişmiş sever. Son yıllarda eti mühürleyerek az pişmiş olarak yeme eğilimi bizim gibi eti çok pişmiş seven toplumlarda da yaygınlaşmaya başladı. Peki çoğumuzun alışık olduğu şekilde eti çok pişmiş yemek sağlığımıza zararlı mı? Eti neden çok pişirmemeliyiz?
#Et PişirmekDonmuş çiğ etler uygun olmayan koşullarda çözülmeye bırakıldığında, tehlikeli bakterilerin üremesi için elverişli bir ortam oluşturur. Bu yüzden çiğ etin bakteri üretmesini önlemek için bazı riskli davranışlardan kaçınmak gerekir. Et çözdürme işlemi sırasında yapılan hatalar, sağlık açısından ciddi sonuçlara yol açabileceği gibi etin lezzetini de bozar.
#SağlıkEtin saklama koşulları kadar buzluktan çıkarıldığında nasıl çözdürüldüğü de sağlık için önemli. Bu konuda her kafadan bir ses çıkarken birçok kişi alışkın olduğu yöntemleri uygulamaya devam ediyor. Örneğin etleri çözdürme konusunda en yaygın yollardan biri olan ‘oda sıcaklığında bekletmek’ hataların en büyüğü. Üstelik yapılan yanlışlar bununla da sınırlı değil. Etleri çözdürürken sık yapılan hataları ve doğru yöntemleri uzmanlar anlattı...
#Gıda GüvenliğiDemir eksikliği nasıl giderilir sorusu internetet aranan konular arasında geliyor. Demir eksikliği çeşitli belirtiler ile hissedilebilen bir rahatsızlık. Peki Demir eksikliği nasıl giderilir? İşte demir eksikliğini gideren besinler.
#Demir Eksikliği Nasıl Giderilir?