Halk arasında 'akıllı lens' olarak bilinen göz içi mercekler konusunda uyaran Doç. Dr. Aylin Kılıç, "Akıllı mercek diye bir mercek yok. Şu anda piyasada kullanılan hiçbir mercek o kadar akıllı değil. Yakın gözlüklerden kurtulmak için katarakt ameliyatlarında da kullanılan çok odaklı veya 3 odaklı göz içi mercekler reklam amacıyla kullanılan akıllı mercek tanımı yüzünden kamuoyunda yanlış beklentilere ve gereksiz ameliyatlara yol açabiliyor" dedi.
#Doç. Dr. Aylin KılıçPresbiyopi yakını görme yeteneğinin yaşa bağlı olarak kaybolmasıdır. 40 yaş sonrasında daha önce hiç göz problemi yaşamayanlarda bile ortaya çıkar. Presbiyopi gelişmeye başladıktan sonra kişi okuduğu kitabı, dergiyi, saatini veya bir restoran menüsünü 35-40 santim daha uzakta tutma ihtiyacı duyar.Bulanık görmenin yanında okurken baş ağrısı, göz ağrısı, yorgunluk ve uyku hali olur.
#Op. Dr. Sinan GökerKatarakt hastalarının yüzde 90’ının 60 yaşın üzerinde olduğunu ancak bu hastalığın yenidoğan bebeklerde ve çocuklarda da görülebileceğini belirten Op. Dr. Gülina Kargül, kataraktın tek tedavisinin ameliyat olduğunu söyledi.
#KataraktGöz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yaşar, akıllı mercek operasyonunun katarakt hastalarına umut olabileceğine dikkat çekerek, “Bu tedavi sonrasında hasta, artık ömür boyu bir daha katarakt hastası olmaz. 5-10 dakikada uzağı, yakını ve orta mesafeyi net bir şekilde görmenizi sağlayan, yakın gözlüğü ortadan kaldıran bir teknolojidir” dedi.
#Dr. Öğr. Üyesi Özgür YaşarGöz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yaşar, akıllı mercek operasyonunun katarakt hastalarına umut olabileceğine dikkat çekerek, “Bu tedavi sonrasında hasta, artık ömür boyu bir daha katarakt hastası olmaz. 5-10 dakikada uzağı, yakını ve orta mesafeyi net bir şekilde görmenizi sağlayan, yakın gözlüğü ortadan kaldıran bir teknolojidir” dedi.
#GözGöz hastalarının en sık dile getirdiği şikayetlerin görme kaybı ile gözlük sorunları olduğunu kaydeden Op. Dr. Hakan Özpolat, kişilerin çeşitli kaynaklardan edindikleri bilgilerin çoğunluğunun göz rahatsızlıklarıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar olduğunu söyledi.
#Göz HastalığıGözlükten kurtulmanın en sık kullanılan çözümü excimer lazer tedavisidir. Lazer tedavisi 18-60 yaş arası yapılabilse de 40 yaşından sonra pek tercih edilmez. Bunun nedeni 40 yaşından sonra ek olarak presbiyopi (Yakını görememe hastalığı) oluşmasıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sinan Albayrak, 40 yaşından sonra yakın ve uzakta gözlükten kurtaran yöntemleri anlattı.
#SağlıkGöz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr.Volkan Hürmeriç cevaplıyor; Trifokal göz içi lensleriKatarakttedavisi sonrası hastalar gözlük takmak istememektedir. Bu konuyla ilgili uzunyıllardan beri çok odaklı mercekler zaten kullanılmaktadır. Son aylardakullanılmaya başlanılan Trifokal mercekler ile ise bu konudaki başarı bir adımdaha ileri taşınmıştır. Trifokal merceklerin diğer merceklerden farkı; sadeceuzak ya da yakın mesafeyi değil, ara mesafe olarak tanımlanan mesafede de netbir görüş sağlayabilmesidir. Ara mesafe, günlük hayatımızda çok sıkkullandığımız bir noktayı temsil eder. Örneğin; arabaların gösterge paneli, kucağımızda tuttuğumuz taşınabilirbilgisayarlar ya da 60-70 Cm’lik kol boyu olarak tanımladığımız mesafe aramesafedir. Trifokal lenslerin bir diğer özelliği de gece şikâyetlerini ortadankaldırmasıdır. Tedavinin normal katarakt tedavisinden bir farkı bulunmamaktadırve hasta 7-10 dakikalık bir prosedürle normal hayatına dönebilmektedir.
#KataraktGÖRME KAYBININ EN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN OLAN ŞEKER HASTALIĞINA BAĞLI GÖZ TUTULUMU VE SARI NOKTA HASTALIĞI BAŞTA OLMAK ÜZERE BİR ÇOK GÖZ SİNİR TABAKASI HASTALIKLARININ TANI VE TEDAVİSİNDE KULLANILAN VE GÖZ ANJİYOSU, GÖZ TOMOGRAFİSİ VE GÖZ LAZER CİHAZI UŞAK DEVLET HASTANESİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI.