Pek çoğumuz dikkat etmesek de güne zinde ve ferah başlamak, moral ve motivasyonu yüksek tutmak için kahvaltı çok büyük bir öneme sahiptir. Özellikle okul çağındaki öğrencilerin bedensel gelişimlerini desteklemek ile zihinsel faaliyetlerini en üst düzeyde tutmalarını sağlamak için kahvaltı, olmazsa olmaz bir öğündür. Bu öğünün hızlı bir şekilde sağlıksız gıda ve abur cuburlar tüketilerek geçiştirilmesi ya da atlanması kesinlikle önerilmemektedir. Diyetisyen Merve Kalelioğlu, öğrenciler için kahvaltının önemine dikkat çekti.
#Çocuklar Kahvaltıda Ne YemeliT.C. Millî Eğitim Bakanlığı, TOÇEV, Türkiye Diyabet Vakfı ve AstraZeneca Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen “Hey Genç! Harekete Geç!” Projesi, dört yıl süren eğitimler ve ölçümlemeler sonucunda 12 bin 185 gencin katılımıyla tamamlandı. Proje kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ve AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, hareketsizlik ve diyabet konusunda farkındalık oluşması gerektiğini belirttiler.
#MebLGS için artık adayların önünde sadece iki gün var. Uzmanların, LGS’ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileriyle, anne babalarına; son günlerde, sınavdan bir gün önce ve sınav gününde yapmaları gerekenlerle ilgili bazı önerileri var:“Hata yapmaktan korkmayın, soru sayısına odaklanmayın, kolay sorulara dikkat edin. Kaygınızı çocuğunuza yansıtmayın, onu diğerleriyle kıyaslamayın, rahatlatıcı konuşmalar yapın.”
#LgsBeslenme uzmanı Ferin Batman, “Sağlıklı Beslenelim” isimli workshopta, ilkokul öğrencilerine sağlıklı beslenmeyi anlattı. Batman, son yıllarda artan çocukluk obezitesi ve diyabetinde beslenmenin önemine dikkat çekti. Batman, beyaz ekmek tüketimin obezite ve diyabeti artırdığını söyledi.