Rize'de 'Sağlıklı Meyve Tabağım' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Rizede Sağlıklı Meyve Tabağım etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 13:25

Rize'de 'Sağlıklı Meyve Tabağım' etkinliği

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/FINDIKLI, (Rize), (DHA) – RİZE’nin Fındıklı İlçesi’nde, Halk Sağlığı Müdürlüğünce ‘Sağlıklı Meyve Tabağım’ etkinliği düzenlendi.

Fındıklı Toplum Sağlığı Merkezi, sebze meyve tüketimine ve kahvaltının önemine dikkat çekmek amacıyla Fındıklı 11 Mart İlkokulu' nda, ‘Sağlıklı Meyve Tabağım" etkinliği gerçekleştirdi. Sebze meyve tüketiminin önemi konusunda bilgi verildikten sonra meyve dağıtılan öğrencilere kahvaltı yapılmasının önemi anlatıldı, kantindeki zararlı yiyeceklerden uzak durmaları istendi. Okulda her gün mutlaka bir meyve tüketmeleri istenilen öğrencilere fiziksel aktivitenin yararları konusunda da bilgi verildi. 

“MEYVE VE SEBZE TÜKETİMİ ÖNEMLİ”

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, her yaş grubunda olduğu gibi çocuklarda da meyve ve sebze tüketiminin önemine dikkati çekti, “Vitaminler, mineraller ve posa yönünden zengin olan sebze ve meyvelerin çeşitli renk ve türde, yeterli miktarda ve mevsimine uygun tüketilmesi, hastalıklardan korunma ve genel vücut sağlığı için önemlidir. Özellikle ara öğünlerde çocuklarda meyve tüketimi özendirilerek alışkanlık kazanmalarına yardımcı olunabilir. Bu nedenle çocuklara ara öğün alışkanlığı kazandırılmasının ve meyve sebze tüketiminin önemini vurgulamak amacıyla bu etkinlik yapıldı” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!