Beslenmeyle ilgili bazı yanlışlar, yapılan tüm araştırmalara karşın doğru biliniyor; araştırmacılar ne derse desin akıllardan silinmiyor. İşte beslenme söz konusu olduğunda, dünyanın en önde gelen uzmanlarının "Yeter artık" dediği efsaneleşmiş yanlışlar.
#SağlıkKivi C, A ve E vitamini ve alfa linoleik asit açısından zengin bir meyvedir. Lif bakımından zengin olan kivi antioksidan özelliğine de sahiptir. Bu faydalarına rağmen günümüzde pek çok kişide kivi alerjisi görülmektedir. Peki, kivi alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Kivi alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#Kivi Alerjisi NedirYumurta alerjisi, bebeklerde en sık görülen besin alerjilerinin başında geliyor. Bebeklerde yumurta alerjisi; kusma, kaşıntı, döküntü, egzama ve hırıltılı solunum gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Peki, bebeklerde yumurta alerjisi neden olur, bebeklerde yumurta alerjisi nasıl anlaşılır? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı / Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu, bebeklerde yumurta alerjisi hakkında merak edilen tüm detayları aktardı.
#BebekYumurta kahvaltılarımızın olmazsa olmazı ve beslenmemizde önemli yeri olan bir protein kaynağı. Ancak yumurta, çocuklar için alerjiye neden olan gıdaların başında gelir. Çocuklarda yumurta alerjisi genellikle ek gıda döneminde ortaya çıkar ve yaşamı tehdit eden bir reaksiyon olan anaflaksiye neden olabilir.
#Bebekİçinde bulunduğumuz bahar dönemi, alerjik hastalıklar gibi sorunları da beraberinde getiriyor. Ağaç, yabani ot ve tahıllar aracılığıyla çevreye yayılan polenler sebebiyle anne adayları, çocuklar ve bebekler alerjik hastalıklarla karşılaşabiliyor. Bilhassa astım hastaları ve alerjik bünyeye sahip anne adaylarının alerjik hastalıklara karşı bazı önlemler alması gerekiyor.
#AstımBurun tıkanıklığı özellikle kış aylarında oldukça yaygın görülen bir sorun. Burundan nefes alıp vermekte güçlük çeken kişilerin oranı yüzde 20’lere kadar yükseliyor. Burun tıkanıklığı kronikleştiğinde hayat kalitesini düşürmesinin yanı sıra koku ve tat alma bozukluğundan uyku sorunlarına sık sık boğaz enfeksiyonlarına yakalanmaktan ses kalitesinin düşmesine kadar pek çok önemli problemler oluşturabiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Elif Aksoy burun tıkanıklığına neden olan 6 etkeni anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
#Boğaz EnfeksiyonuOlay, soluk kesilmesiyle baş gösterdi. Yirmi dakika sonra kulaklarımdaki uğultu öylesine yoğunlaştı ki, hiçbir şeyi duyamaz oldum. Boynuma ve göğsüme sanki kızgın kızıl arılar üşüşmüştü. Yerfıstığının beni öbür dünyaya yollamaya çalıştığı o gün, üniversitenin balosuna ilk kez katılıyordum.