Muş’ta işçi olarak çalıştığı ekmek fırınından sıkılıp köyüne dönüş yapan vatandaş, evini satarak kendi kaz çiftliğini kurdu. 240 kaz ile işe başlayan girişimci Kars, İstanbul, Ankara ve Doğu Anadolu illerine binlerce kaz satışı yapıyor. 15 günlük civciv 35 TL'den, 3 kilogramlık kaz ise 100 ile 130 TL arasında satılıyor.
#Kaz ÇiftliğiBazı kanatlı eti üreticileri para kazanamadıkları iddiasıyla 15 Ağustos’tan itibaren üretimi sona erdirme kararı aldı. Sanayiciler ise iddiaları kabul etmeyerek, “Sektörde işini yapanlar para kazanıyor. Üreticilerin bu eyleme çok fazla katılım göstereceğini düşünmüyoruz. Sektördekilerin yüzde 70’i işini iyi yapıyor” dedi.
#GazetehaberleriBİTLİS’in Güroymak ile Muş’un Hasköy ilçelerinde kaz çiftliği kuran Yunus Orkin ve Cengiz Doğan, yumurtalarını Almanya’dan alıp ürettiği civciv ve kazları, hem yurt içine satıyor, hem de yurt dışına ihraç ediyor. Öğretmenlik mesleğini bırakarak kaz çiftliği kuran Doğan, şu ana kadar 30 bin civciv sattıklarını, talebe yetişmeye çalıştıklarını söyledi.
#Kaz ÇiftliğiİSTANBUL ve Ankara’da daha önce iki kez ticaret yapan ancak iflas eden Macit Uçar (48) memleketi Tokat'ın Niksar ilçesinde kaz çiftliği kurdu. Uçar, 300 kaz ile çiftlik kurduktan sonra 5 yılda 50 bine yakın damızlık kaz civcivi üretti.
#Kaz ÇiftliğiKanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği dün 8 ilde Banvit’e fason üretim yapan işletmelerin para kazanamadıkları gerekçesiyle 30 Ağustos’tan itibaren civciv yetiştirmeyeceklerini, bu durumun Banvit ile sınırlı kalmayacağını duyurdu. Ancak BESD-BİR Başkanı Sait Koca, “Üretici bizim başımızın tacıdır. Eylem kararı alınırsa bindikleri dalı kesmiş olurlar” dedi.
#BESD-BİRTürkiye'de deve kuşu üretimi ve tüketiminin az olmasının gerek sağlık gerekse ticari açıdan büyük bir eksiklik olduğunu belirten Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ak, "Deve kuşları ülkemizdeki kırmızı et üretim açığının kapatılmasına katkıda bulunabilir. Kolesterol sorunu olanlar için de sağlıklı bir kırmızı et kaynağı olarak önem taşımaktadır" dedi.
#Uludağ Üniversitesi Ziraat FakültesiANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MENDERES TÜREL, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASININ YARIM KALAN İNŞAATININ 200 İŞ GÜNÜ İÇİNDE TAMAMLANACAĞINI VE 1 YIL İÇİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAĞINI AÇIKLADI. AKILLI BİNA SİSTEMİYLE YAPILACAK OLAN BİNADA HİZMET BİRİMLERİNİN YANI SIRA MECLİS SALONU, BİR NİKAH SALONU VE 500 ARAÇLIK OTOPARK TA BULUNACAK.
- Osmaniyeli girişimci İlyas Solak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün tavsiyesiyle geçen yıl 15 dekarda başladığı hindi yetiştiriciliğinde başarılı oldu - Solak: "Hindi, çok hassas bir hayvan. Bakımı, beslenmesi, serbest alanda yayılması çok önemli" - "Hindinin tanesini toptan 80-100, perakende 100-150 liradan satıyorum"
Üniversite yıllarında iş hayatına atılan 23 yaşındaki Hazar Zorluer, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’deki tavuk çiftliğini yönetiyor. Azerbaycan’da ‘murtta’ adlı yumurta markası yaratan Zorluer, “Üniversitedeyken nasıl daha başarılı olabilirim diye düşünüyordum. Kendi işimi yapmalıydım, üniversitedeki hocalarım cesaret verdiler, aldığım eğitimi pratiğe döktüm” diyor.
#Eğitim