Sarızlı aile, organik yumurta üretimi ile geçiniyor

Güncelleme Tarihi:

Sarızlı aile, organik yumurta üretimi ile geçiniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 12:50

Sarızlı aile, organik yumurta üretimi ile geçiniyor

Haberin Devamı

SARIZ (Kayseri) (DHA) - KAYSERİ'nin Sarız ilçesinde yaşayan Tunç ailesi, kurdukları çiftlikte günde ortalama 300 organik yumurta üreterek ayda 3 bin TL kazanıyor ve geçimlerini sağlıyorlar.

Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı İncedere mahallesinde yaşayan girişimci Ayşe-Yılmaz Tunç çifti, Sarız Belediyesinden aldıkları yardımla tavuk çiftliği kurdu ve günde ortalama 300 organik yumurta üretimine başladı. Yılmaz Tunç, küçük bir esnafken dükkânını kapatmak zorunda kalığını, bir süre önce gittiği kurs sonunda da girişimci belgesi aldığını kaydetti. Evde boş durmaktan sıkıldığını ve ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Tunç, ''Yardım talebinde bulunmak için başvurduğum belediyeden bana, tavuk çiftliği kurmam istendi. Belediye Başkanı Ömer Faruk Eloğlu'nun yardımıyla da 6 ay önce tavuk çiftliğini kurmaya karar verdim. Evimizin yanında yaklaşık 7 dönümlük alanda tavuk çiftliği kurduk. Barınağın inşaatını Belediyemiz yaptı. İnşaatın bitiminin hemen ardından 600 tavuk satın alarak üretime başladık” dedi.

Organik yemle ve doğal yöntemlerle beslediği tavuklardan günde ortalanma 300 yumurta aldıklarını ifade eden Tunç, ”Ürettiğimiz yumurtaları eşim Ayşe Tunç ile birlikte çok zaman ilçe merkezinde marketlere veriyoruz. Bazen de ilçemizdeki pazarlarda giderek satıyoruz. Satışlarımız çok güzel. Ayda 3 bin lira civarında gelirimiz oluyor. Bunun bir kısmı masrafa gidiyor, geri kalan kısmıyla da ailemizin geçimini sağlıyoruz'' diye konuştu.

''ÇOCUK GİBİ İLGİ İSTİYORLAR”

Sarız İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin her hafta tavukların kontrolünü yaptığını belirten Tunç, tavuklarda hastalık, bitlenme ve bulundukları barınağın temizliğinin kontrol edildiğini söyledi.

Tunç, kuluçka makinası aldıklarını ve civciv üretimine başladıklarını da belirterek, ''Bir çocuk, annesinden nasıl ilgi bekliyorsa, onlar da bizden öyle bakım ve ilgi istiyor. Tavuklarımız arazide organik tarımda yayılıyor. Verdiğimiz yemde tritikale, soya fasulyesi, mısır, çavdar gibi organik bitkiler bulunuyor. Tavuklarımız yeşillikte yayıldıkları için suni yem verilen tavuklara göre yumurtamızın rengi, kokusu ve tadı çok farklı. Pazarda ilk önce birkaç tane alıyorlar. Tadına baktıktan sonra daha çok alanlar oluyor. Memnun kalanlar eşine, dostuna söylüyor, bizim de müşterilerimiz sürekli çoğalıyor'' ifadelerini kullandı.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!