Erzurum Türkiye'nin büyük şehirlerinden bir tanesidir. Erzurum yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Erzurum yemekleri gerek lezzetleri gerekse de görselliği ile dikkat çekmektedir. Erzurum'a gelen kişilerin en çok tattığı yemek listeleri araştırılmaktadır. Son aylarda Erzurum yemekleri ile ilgili bilgi alışverişi yapılmaktadır. Peki en iyi Erzurum yemekleri hangileridir? Erzurum'da yenilebilecek en meşhur yemekler nelerdir? İşte Erzurum'da yenilecek meşhur yemekler.
#Erzurum YemekleriÜlkemizin Doğu'su, tarihi ve doğal unsurlarının yanı sıra eşsiz yemek kültürüyle de ön plana çıkmaktadır. Doğu'ya özgü yemek ve tatlıların buluştuğu bu yemek kültürünün zengin çeşitliliği Van ilinde de bulunur. Van'ın eşsiz yemek kültürü kendi sınırlarının dışına taşmış ve diğer şehirleri de yakından etkilemiştir. Peki Van'da ne yenir ve Van'ın neyi meşhurdur? Van yemekleri nelerdir? Van mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? İşte lezzetli Van yemekleri hakkında bütün merak edilenler.
#Van Yemekleriİştahım hiç olmadığı kadar açık oluyor bu mevsimde ve kendimi sürekli yeni yemekler düşünürken buluyorum. Bahar denince de aklıma ilk, enginar geliyor. Kuzuyla pişirdiğim gibi, otlu-bezelyeli ve rendelenmiş limon kabuklu kısıra koymayı seviyorum. Bezelyeyi bol taze soğanla pişiriyorum, mis kokulu çilekleri körpe ıspanak salatasına katıyorum. Pancar, ıspanak, portakal, çilek, kuşkonmaz, bezelye ve kuzugöbeğiyle renk renk, çeşit çeşit tabaklar hazırlıyor, bu dönemin keyfini çıkarıyorum.
#ZeytinyağlıÇiriş otu, son zamanlar da duymaya başladığımız ve adından sıklıkla söz ettiren bir bitkidir. Sağlık için oluşturduğu faydalar göz önüne alındığında birçok kişi tarafından tüketilmek istenen ve araştırılan bir bitki olarak dikkatleri çekmektedir. Birçok kişi çiriş otu nerede yetişir? Çiriş otu nasıl yetiştirilir? Gibi soruların cevaplarını sizler için tüm detayları derledik.
Yeme-içme dünyamızın merkez üssü İstanbul’da yeni açılan yerlerin hızına yetişmek kolay değil. Kültür sanat, sosyal sorumluluk projeleri de bir o kadar çok. Önümüzde 9 günlük tatil var. Bugün kentte kalanlar ve İstanbul’a gelecekler için gittiğim yerler ve yapmaya değer bulduğum etkinliklerden kısaca söz etmek istiyorum.
#Müge AkgünVerimli hilalin nadide parçalarından biri olan, Göbeklitepe, Karacadağ, Nevala Çori’yi ve daha sayısız neolitik kıymeti bağrında taşıyan Urfa’yı, şu hayatta en az bir kez görmek şart. Ha bir de sofrasına oturup yemeğe dalarsanız, kalkıp gitmek iyice zorlaşabilir.
#UrfaÇukurova her yönüyle zengin. Ancak beni oraya Yaşar Kemal’in romanları götürdü. Onu dinledim fotoğraflar çektim. Her yıl mutlaka gidiyorum, heyecan veriyor bana. Çok uzun bir parkur değil. Adana’dan sonra, Ceyhan, oradan İmamoğlu Kozan, Kadirli Anavarza, Hemite güzergahı bir günde geziliyor. Tarihi değerler, tarımsal yaşamın görsel zenginliği, renk renk tarlalar, Toraslar’da yemyeşil ormanlar, yamaçlardan fışkıran buz gibi pınarlar insanı çok etkiliyor. Farklı yerleri görüp, farklı duygular yaşamak isteyenlere ben Çukurova’yı öneririm.
Taksim Changa’nın ortakları Tarık Bayazıt ile Savaş Ertunç, artık bir müze restoran da işletiyorlar. Sakıp Sabancı Müzesi’nin restoranı Müzedechanga’nın ahşap ağırlıklı İskandinav esintili dekorasyonu ise Autoban imzası taşıyor. Autoban’ın iki ortağı mimar Seyhan Özdemir ve ile mimar Sefer Çağlar’la Changa’nın işletmecilerinin ortak zevkleri, huzurlu bir mekan yaratmış. Restoran ilk sınavını Picasso Sergisi nedeniyle, Sabancı Ailesi’nin geçtiğimiz pazartesi düzenlediği yemekte başarıyla verdi.