Dermaplaning yönteminde, cildin üst yüzeyindeki ölü deri hücreleri ve ince tüyler (vellus tüyler veya tüy gibi görünen yüz tüyleri) özel bir bıçak veya tıraş benzeri bir alet kullanılarak nazikçe kazınır veya soyulur. Dermaplaning işlemi, genellikle yüz bölgesinde kullanılır, ancak vücudun diğer bölgelerinde de uygulanabilir.
#DermaplaningKomedyen Katherine Ryan, kolunda fark ettiği garip bir ben sonrası cilt kanserinin en ölümcül türüyle savaştığını açıkladı. Ryan, doktorlarının “Endişelenecek bir şey yok” demesine rağmen ısrarla biyopsi talep etti ve hayatını kurtardı. Peki benler ne kadar tehlikeli? Benlerin renkleri ve boyutları ne anlama geliyor? İşte Katherine Ryan hastalıkla mücadelesi ve benlere dair uzman görüşleri…
#SağlıkKöpekler, sadece sadık bir dost değil, aynı zamanda sahiplerinin sağlık sorunlarını önceden hissedebilen özel canlılar da olabiliyor. Breanna Bortner, bu olağanüstü yeteneğin ne kadar gerçek olduğunu kendi deneyimiyle keşfetti. Üçlü negatif meme kanseri teşhisinden önce, köpeği Mochi’nin garip davranışları sayesinde tehlikeli bir durumu fark etti. Mochi, Bortner’ın göğsünü koklamaya ve patilemeye başlayarak adeta sahibinin hayatını kurtardı. Peki, köpeklerin bu olağanüstü yeteneği nasıl çalışıyor? İşte Breanna Bortner’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkGüneş yüzünü göstermeye başlasa da hem kış hem de hastalık mevsimi devam ediyor. Hal böyle olunca hastalıklardan korunmak için aklımıza hemen C vitaminine başvurmak geliyor. C vitamini için kimimiz pazardan aldığımız meyvelere kimimiz takviyelere koşuyoruz. Peki hangisi daha doğru? C vitaminini en kolay şekilde almanın yolu ne? Akıllardaki soruları uzmanlar yanıtladı...
#SağlıkRol aldığı televizyon şovlarıyla tanınan ünlü oyuncu bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Önce cilt kanserine yakalanan, ölümcül kanseri yendikten sonra tam rahat bir nefes alacakken bu kez de beyninde tümörler bulunan yıldız isim adeta bir kâbusun içinde yaşıyor.
#Teddi MellencampDemokratik Kongo Cumhuriyeti’nde, son bir hafta içinde 1300'den fazla vaka ve 50’den fazla ölüm meydana geldi. Sağlık yetkilileri, hastalığın kaynağını belirlemekte zorlanırken, dikkatler bir yandan da yarasa eti tüketimiyle ilgili endişelere kayıyor. Peki, hastalığın ardında gerçekten vahşi hayvanlardan geçen bir virüs mü var? Üstelik, sadece bu gizemli hastalık değil, ülke şimdi de çok çabuk bulaşan ve dünyayı tehdit edebilecek bir virüsle de mücadele ediyor. Tüm bu krizlerin arkasında neler yatıyor?
#SağlıkZamanın etkilerini durdurmak mümkün olmasa da, yaşlanma sürecini yavaşlatmak elimizde. Cilt elastikiyetinden eklem sağlığına, saç ve tırnaklardan bağışıklık sistemine kadar pek çok alanda kritik bir rol oynayan kolajen, vücudumuzun temel yapı taşlarından biridir. Ancak 25 yaşından itibaren üretimi azalmaya başlar ve dışarıdan destek almak kaçınılmaz hale gelir. Peki hangi kolajen türü daha etkili? Takviye alırken nelere dikkat edilmeli? Kolajen gerçekten cildimizi gençleştirir mi? İşte kolajen hakkında en çok merak edilen sorular ve yanıtları...
#KolajenTelevizyon ekranlarının ünlü yüzü son birkaç yıldır kanserle mücadele ediyor, zorlu tedavi sürecini de sosyal medya hesabından paylaşıp hayranlarını bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyordu.
#Teddi Mellencampİngiltere Essex’te yaşayan Gill Nibbs, 55 yaşında gayet sağlıklı bir kadındı. Son zamanlarda sık tuvalete çıkmaya, kilo kaybetmeye ve sırt ağrılarından şikâyet etmeye başladı. Bu semptomlar doktorlar tarafından diyabete bağlandı ama Gill, bir süre sonra pankreas kanserinden hayatını kaybetti. Annesini kaybeden kızı Lucy, ölümcül pankreas kanserinin hayati uyarı işaretleri hakkında herkesin bilgi sahibi olmasını istiyor.
#KanserYeni araştırmalar, karaciğerin kritik işlevlerine rağmen birçok kişinin karaciğer fonksiyonlarında bozukluk yaşadığını ve bunun farkında olmadığını gösteriyor. Özellikle karaciğer kanseri vakalarında dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Hastalık son 20 yılda 81 binden fazla kişinin ölümüne yol açtı ve bu sayının 2040 yılına kadar yüzde 10 daha artması bekleniyor. Uzmanlar ise bu durumu ‘sessiz salgın’ olarak tanımlıyor. Peki, bu tehlikenin ardında yatan sebepler neler?
#Sağlıkİki çocuk annesi Em Davey’in yaşadığı belirtiler üç yıldan fazla bir süre boyunca göz ardı edildi. En sonunda doğru teşhisi alan ve meme kanseri olduğunu öğrenen Em, hayata tutunabilmek için verdiği mücadeleyi anlattı
#Meme Kanseriİnsan metabolizmasının yapısı gereği, herhangi bir organ ya da sistemdeki bir bozukluk hiç aklımıza gelmeyecek başka organlarda belirtiler verebiliyor. Bunların başında da eller ve tırnaklar geliyor. Ellerimizde ve tırnaklarımızda çoğu zaman önem vermediğimiz lekeler, kızarıklıklar ve diğer ufak tefek belirtiler aslında çok ciddi hastalıklara işaret edebiliyor. Peki bu belirtilerin anlamı ne? Hangisini ciddiye almalıyız?
#SağlıkSürekli duşa giriyor ama yine de kötü koktuğunuzu düşünüyor musunuz? Böyle bir şey mümkün değilmiş gibi gözükse de çok sık duşa girmek gerçekten kötü kokmanıza neden olabiliyor. Peki ne sıklıkla banyo yapılmalıyız? Çok sık banyo yapmak nasıl daha kötü kokmamıza neden olabilir? Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nalan Kükürt tüm sorularımızı yanıtladı
#SağlıkSon dönemde herkes bu trendi konuşuyor. Ağrıları geçirmekten depresyonu iyileştirmeye birçok faydası olduğu iddia ediliyor. Peki uzmanlar ve araştırmalar ne diyor? Kızılötesi ısı terapisi gerçekten söylendiği kadar faydalı mı?
#SağlıkGiyilebilir sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Dağdeviren, sütyen şeklinde giyilebilen bir ultrason cihazı geliştirerek meme kanserinin erken teşhisinde çığır açmıştı. Peki, Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli? Canan Dağdeviren Nobel ödülü aldı mı, ne ödülü aldı? İşte Canan DAğdeviren yaptığı çalışmalar
#Canan DağdevirenCinsel yolla bulaşan hastalıklar listesine henüz birkaç ay öncesinde eklenmiş olması ve tedavisinin zor ve uzun süreli olması nedeniyle ‘süper mantar’ olarak nitelendirilen bir mantar türü ortaya çıktı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından, yeni ortaya çıkmış bir mantar türü olarak sınıflandırılan ‘Trichophyton mentagrophytes tip VII’ (TMVII) ABD ve Fransa'nın ardından İngiltere'de de görüldü. Uzmanlar bu mantar türünün 'sessizce' yayıldığı konusunda uyarıyor.
#CYBHNem oranının yüksek olduğu havasız ortamlarda meydana gelen küf sorunu hem evlerimizde kötü görüntüye neden oluyor hem de her soluk alışımızda sağlığımıza zarar veriyor. Özellikle yatak odaları, banyo ve mutfakta karşımıza çıkan ancak bazen çok da önemsenmeyen bu sorun uzun vadede ölüme kadar giden ciddi sonuçlara neden olabiliyor.
#KüfBir mantar türü olan küf, suya maruz kaldıktan 24 ila 48 saat sonra bir ortamda büyümeye başlayabilir. Küfe maruz kalmanın neden olduğu sağlık belirtileri soğuk algınlığı ya da yorgunluk gibi belirtiler olduğu için küften kaynaklı olduğu anlaşılmayabilir ancak tedavi edilmezse, küf yaşamı tehdit edebilir. Küf zehirlenmesi sanıldığından çok daha yaygın… Etkisi aylar hatta yıllar sonra bile ortaya çıkıyor, ölümlere bile neden olabiliyor. Peki, küf sorunu sağlığımızı nasıl etkiliyor, küften nasıl kurtuluruz, küf zehirlenmesine maruz kaldığımızı nasıl anlarız? Uzmanlar ne diyor?
#Küfİskoçya'da yaşadığı sürekli kaşıntı gıda alerjisi sanılan 15 yaşındaki Niamh Fisher'ın kanser hastası olduğu ortaya çıktı. Fisher'a, yapılan testlerin sonucunda 2. evre Hodgkin lenfoma kanseri teşhisi konuldu. Fisher’ın büyükannesi, tedavi sürecinin zorluğunu ve ailenin destek olma çabasını vurgulayarak bir bağış kampanyası başlattıklarını açıkladı.
#Çocuk