Dijital dönüşümle birlikte öğrenme ve eğitim kökten değişmeye başladı. Günlük hayatta vazgeçilmezimiz olan mobil cihazlar ve internet, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini kişiselleştirmede en büyük yardımcı oldu. Uzaktan eğitim, çevrimiçi kaynaklar ve dijital öğrenme platformları ile öğrenciler her yerden öğrenme fırsatlarına erişebilir oldu.
#Amerika Lise DiplomasıKızının üstün zekalı olduğunu öğrenince eğitim sektörüne girmeye karar veren iş insanı Süheyla Akdere, İzmir Menemen’de kurduğu Uluslararası ICS Okulları’yla Kanada sisteminde yeni bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyor. Çocuklara öğrenmeyi öğreten, ezberlemeyen, projelerle yaratıcılığını geliştiren ve tüm derslerde OXFORD müfredatını uygulayan okulda öğrencilerinin yarısından fazlası ise burslarla destekleniyor.
#1Dört yıllık eğitimin ardından hem Almanya’dan hem de Türkiye’den hukuk diploması almayı sağlayan ‘Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı’ 7’nci mezunlarını verdi. Uygulanan program çerçevesinde Almanya ve Türkiye’den katılımcılarla bir sempozyum düzenlendi.
#KÖLNYükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptırmayı düşünen öğrencileri, YÖK ve Türkiye’nin saygın devlet üniversitelerinin logosu kullanılarak yanıltıcı bilgiler verildiğine ve reklamlar yapıldığına dikkat çekerek uyardı.
#YÖKMonte Bia Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Aydın, 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla Ankara-Beysukent Kampüsü’nde eğitime başlayacaklarını belirterek, “Bizim amacımız eğitim sektöründe devrim değil, evrim yapmak. Öğrencilerimize küresel bir bakış açısı kazandıracak ve özgün bir eğitim modeli sunacağız” dedi.
#Monte Bia OkullarıYükseköğretim Kurulu, depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılmasını kararlaştırdı. Depremzede öğrencilere ayrıca vakıf üniversitelerinde de her bir programda 1’er kontenjan ayrılacak.
#YÖKYükseköğretim Kurulu, depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılmasını kararlaştırdı. Depremzede öğrencilere ayrıca vakıf üniversitelerinde de her bir programda 1’er kontenjan ayrılacak.
#YÖKPandemiyle birlikte öğrenciler farklı ülkeleri tercih etmeye başladı ve yaşanan son depremlerin ardından yurtdışı eğitimine olan ilgi her zamankinden daha fazla. Başka ülkelerde iyi bir eğitim almanın hayalini kuranlar için okulların başvuru dönemi, yurtdışı eğitim danışmanlığı yapan firmalar için de fuar zamanı başladı.
#Yurtdışında EğitimCan Evrenol kariyeri ve hayatı ile merak edilen isim olmaya başladı. Magazin gündeminde yer alması dolayısıyla araştırılan isim olan Can Evrenol, biyografisi ile araştırılıyor. Peki, Can Evrenol kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Can Evrenol filmleri ve dizileri
#Can EvrenolYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından hazırlanan “Tıp-Bilim Doktorası Bütünleşik Programı” ile birlikte Türkiye’deki başarılı bir tıp fakültesi öğrencisi, bir taraftan tıp fakültesini okurken diğer taraftan temel bilim alanları başta olmak üzere bir bilim alanında doktora yapabilecek.
#YÖKUNESCO verilerine göre her yıl 50 bin öğrenci eğitim almak için Türkiye’den yurt dışına gidiyor. Öğrenciler henüz lise çağındayken uluslararası değişim programları aracılığıyla yurt dışındaki eğitim olanaklarının arayışına giriyor. Türkiye’nin en büyük lise öğrenci değişim programı olan WCEP Turkey’in Liseli Büyükelçiler Uluslararası Akreditasyon Programı, 13 devlet lisesi tarafından uygulanarak öğrencilere çift diploma ve üniversiteye öncelikli kabul imkânı sunuyor.
#WCEP TurkeyÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Anadolu Üniversitesine (AÜ) bağlı örgün eğitim hizmeti veren fakülte ve yüksekokullara yerleştirilen öğrencilerin kayıtları 16-21 Ağustos tarihlerinde e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.
#Anadolu ÜniversitesiÜniversite tercihleri sona erdi. Adaylar yerleştirme sonuçlarını bekliyor. Bazıları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) barajı aşamayarak hiç tercih yapamadı, bazılarıysa hayal ettiği bölümü tercih edemedi. Ancak üniversiteli olma şansı henüz bitmedi. Uzmanlar bu sonuçların adayların son şansı olmadığına dikkat çekiyor. Yeniden sınavlara hazırlanma, ek kontenjanlar ve yurtdışı seçenekleri yeni kapılar açabilir.
#YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları SınavıTürkiye ile Almanya arasındaki bilimsel, kültürel ve teknolojik işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulan Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), öğrencilere iki dilli bir eğitim imkanı sağlıyor. Bir devlet üniversitesi olan TAÜ’de lisans düzeyindeki bütün programlarda, birinci yabancı dili Almanca olan liseler için özel bir kontenjan da bulunuyor.
#Türk-Alman ÜniversitesiÇUKUROVA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve beraberindeki heyet Erasmus+ hareketliliği kapsamında Varşovaya gitti. Warsav Üniversity Of Life Sciences-SGGWyı ziyaret eden Çukurova Üniversitesi heyeti, önemli işbirliği görüşmeleri yaptı.
#ADANAODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, "Nanoteknolojiden, biyomedikale, Ortadoğu araştırmalarından, siber güvenlik araştırmalarına kadar 115 farklı alanda lisansüstü eğitim imkânı sunuyoruz. Bu programlarımıza öğrenci seçimi için başvuruları 28 Aralık'a kadar alacağız. Bu programlara uluslararası çapta bilimsel araştırma yapmak isteyenlerle yeni nesil endüstri kollarında kariyer hedefleyenleri bekliyoruz" dedi.
#ODTÜFransa, uluslararası yükseköğretim pazarında dünyanın en büyük 10 oyuncusundan biri. Ülkenin eğitim ve araştırma ile ilgilenen dış işleri bakanlığı bağlı biriminin direktörü Laurence Auer, Fransızca’nın Türk öğrenciler için bir engel olmadığını, son yıllarda birçok yeni İngilizce programın açıldığını söylüyor ve ekliyor “Ayrıca daha fazla sayıda Türk öğrencinin Erasmus’tan faydalanması için çalışıyoruz.”
#Fransa