Çiçek aşısı, geçmiş yıllarda görülen çiçek hastalığı dolayısıyla rutin olarak aşı takvimi içerisinde yer almaktaydı. 1980 yılı itibariyle çiçek hastalığının yok edilmesiyle birlikte çiçek aşısı da rutin aşı takviminden kaldırıldı. İşte, çiçek aşısı hakkında detaylı bilgiler
#Çiçek AşısıMaymun çiçeği virüsü tüm dünyada endişe yaratmaya devam ediyor. Koronavirüsün etkilerini henüz atamamışken yepyeni bir virüsle karşılaşmak ülkeleri hızla alarma geçirdi. Peki maymun çiçeği virüsünde kimler daha fazla risk altında? Çiçek aşısı olanlar virüse karşı hâlâ korunuyor mu? İşte merak edilen tüm detaylar...
#SağlıkIhlamur ağacı, dünyada 40 farklı türde yetiştirilebilen hoş kokulu bir ağaç türüdür. Sahil kenarlarında rahatlıkla yetiştirilebilen bu ağaçlar, ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde, güneşin yoğun olduğu bölgelerde verimli bir şekilde yetiştirilebilir. Toprak olarak ise, humuslu toprağı sever. Ihlamur fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
“Dur bakalım, bu hafta da bir geçsin” diye diye ayları devirdik. COVID-19 hakkında hâlâ pek bilgimiz yok. Neyse ki aşısı çabucak bulundu. Ama bu kez de insanlık kendi elleriyle yarattığı bir canavarla karşı karşıya: Aşı milliyetçiliği. Uzmanlara tünelin ucundaki ışığa ne zaman ulaşacağımızı, bu pandemi tecrübesinden neler öğrenmemiz gerektiğini sorduk.
#GazetehaberleriSuçiçeği; kırmızı döküntüler, yorgunluk ve ateş ile kendini gösteren bulaşıcı hastalıkların başında gelir. Peki, suçiçeği belirtileri nelerdir? Suçiçeği aşısı ne zaman ve kaç doz yapılır? İşte çocuklarda suçiçeği ile ilgili merak edilenler…
#SuçiçeğiSon yıllarda Türkiye’de kızamık aşısı reddinde artış söz konusu. Oysa aşı reddi sadece bireyleri değil toplum sağlığını da tehlikeye atıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu İnce Demirpençe, kızamık aşısı ile ilgili aileleri bilgilendirdi; aşı reddi konusundaki görüşlerini paylaştı.
#Çocuk