Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasMasterChef'te kim kazandı, sorusu dün geceki mücadele sonrası yanıt buldu. Final eleme turunun son haftasına giren MasterChef Türkiye'nin 16 Ağustos tarihli 42. bölümünde yeni sezonun 14. yarışmacısı olmak isteyen yarışmacılar; Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri hazırlamaya çalıştı. Günün sonunda ikili etapta rakiplerinden daha başarılı tabak yapan bir isim MasterChef Türkiye'nin ana kadrosuna seçildi. Rekabet dolu gecenin yemekleri ise Meksika mutfağından chili con carne ve yoğurt ile yaratıcı tabak oldu. Peki, MasterChef'te ana kadroya kim girdi? İşte, dün gece birinci olan isim...
#Masterchefİspanyolcada ‘ada’ anlamına gelen Isla’ya adımınızı attığınızda kendinizi tropik bir adaya gitmiş gibi hissediyorsunuz. Bence sadece avlular beldesi Alaçatı’nın değil, belki de bütün Ege’nin en güzel bahçesi. Eğer bu yaz Çeşme’ye gidip de burayı görmeden dönerseniz hayıflanın çünkü önemli bir mekânı pas geçmiş olursunuz.
#Alaçatı8 bin 500 yıllık tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan İzmir, hala o dönemlerin izlerini taşıyan sokaklarıyla da bir cazibe merkezi. Kentin kalbinin attığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin birbirine paralel o daracık sokakları her defasında konuklarını büyülü bir dünyaya götürmeye aday. Sağlı sollu sıralanan binaların büyük çoğunluğu tarih kokuyor. Geçmişte bu evlerde kimler oturmuş, neler yaşanmış, neler konuşulmuş bilinmez ama korunmuş olanların büyük çoğunluğu günümüzde yeme-içme, eğlence dünyasına ev sahipliği yapıyor. Her birinden hayatın döngüsüne paralel müzik, kahkaha ve sohbetler yükseliyor. Bugün Muzaffer İzgü Sokağı’ndayız. Mekanımız, Mandela’s Ubuntu.
#1Başka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeÇok şanslıyım ki her seyahatim bir yemek bahanesiyle ortaya çıkıyor. Boston Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Türk mutfağını anlatmak için New York’a gittiğimde de çok heyecanlıydım. Ne de olsa dünyanın en gelişmiş, en rafine yeme-içme mekanlarını görebileceğim gastronomi başkentine gidiyordum.
#Sahrap Soysal