Sokak lezzetlerine övgü

İstanbul’un lezzet kaşifleri!… Hazırladığı sokak lezzetleriyle hızla meşhur olan Cross Fingers’ın Bomonti’deki dükkanını da keşif listenize ekleyin.

Haberin Devamı

Bomonti’yi ezelden beri seven, civarda oturmayı seçmiş biri olarak buradaki hareketlenmeyi de keyifle izliyorum. Semtin şenlenmesinde amiral gemisi olan Bomontiada projesini başka bir yazıya saklayalım. Bugün adını ilk önce aldıkları catering işleriyle duyduğum, şimdi Organik Pazar’ın hemen yanı başında kendi dükkanları da olan Cross Fingers’tan bahsetmek istiyorum. Burrito’larının, hamburgerlerinin lezzeti, Cross Fingers kurucularının ekstra halkla ilişkiler faaliyetlerine katılmadan markalarını duyurmalarına yetti. Yeme-içme dünyasından yenilikleri günü gününe takip eden en gurme damakların da ihtiyaç duyabildiği ‘comfort food’ tarzında bir mutfakları var. Arada sulu bir hamburgere, peynir soslu nefis bir kızarmış patatese, acısı kıvamında bir burrito’ya kimsenin itirazı olmaz, değil mi? 

Haberin Devamı

Peki, bir de bu lezzetleri konser çıkışında, üniversitenin bahar şenliğinde, semt panayırında yanı başınızda bulmak teklifi daha da seksi kılmıyor mu? Burada devreye şık, siyah bir kamyon giriyor. Cross Fingers ekibi daha dükkanı açmadan önce o yabancı diyarlarda, filmlerde görüp bayıldığımız ‘yemek kamyonu’ projesini hayata geçirmiş. Cross Fingers kurucularından Hakan Özdemirci food truck serüvenini şöyle anlatıyor: “Food truck’lar aslında yeme-içme, organizasyon ve otelcilik sektörlerinde faaliyet gösteren pek çok firmanın radarında olan bir konuydu. Biz de bu ortak hayale katıldık, esas tetikleyen ne oldu derseniz bir gece oturup Chef filmini izlememiz diyebilirim!”

Food truck’lar en çok müzik festivalleri, konserler, kurumsal aktiviteler ve özel partilerde isteniyormuş. Kamyonda ya da Cross Fingers’ın Bomonti’deki dükkanında; servis edilen lezzetlerin temeli hep sokak yemekleri. “İlk burrito hazırlayarak yola çıktık,” diyor Özdemirci: “Sonra mönüye burger, dürüm ve sıcak sandöviçler eklendi. Bugün müdavimleri olan bir markayız diyebiliriz” yorumunu yapıyor. Bir yandan her gün açık dükkan diğer yandan şehrin farklı köşelerinde karşımıza çıkan bir food truck… Birbirlerinden rol çalmıyorlar mı diye düşünüyorum; Özdemirci “işin özü sokaktan geldiğinden biz dükkanın da kamyonun da birbirini tamamlayan metodlar olduğunu düşünüyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Sokak lezzetlerine övgü

Paket servisin de yapıldığı Cross Fingers hızlı tüketilebilen günlük mönüsüyle yine sokak kültürüyle omuz omuza bir duruş sergiliyor: Ne de olsa Bomonti, kadınların evde kolejden dönen çocuklarını beklediği bir sayfiye değil; iş hayatının ortasında yer alan bir semt. Burada yaşayan/çalışanlar da bahsettiğimiz sokak kültürüne paralel, hızlı hayatlar yaşıyor. Günü birlik değişen çabuk hazırlanıp kolay tüketilebilen gıdalar da bu profilin yaşam tarzına yakışıyor.

Bu arada bir sürprizi daha var Cross Fingers’ın: Food truck’ın kendinden iki beden küçük, çok lezzetli kahveler ikram ettikleri bir de coffee truck eşlikçisi var: Manivela Coffee Truck…

Son olarak en sevilen lezzetleri soruyorum: Özdemirci hiç düşünmeden ‘cross mini combo’ (çıtır mini tavuklu, ıslak ve cury mini sosisli burgerler), ‘chili con carne burrito’ (meksika fasulyesi ve kıymayla hazırlanan, tex-mex usulü dürüm) ve ‘roast beef&cheese sandwich’i  sayıyor... 

Haberin Devamı

Öncelikle food truck operasyonunu TC'de uygulamaya nasil karar verdiniz?

Foodtruck hikayesi aslında uzun süredir Yeme-içe,organizasyon ve otelcilik sektörlerinde hizmet veren farklı firma kurucularının ortak hayali olarak başladı.Bunun üzerine bir gece Chef filmini de izledik mi tamam oldu

 

 

Özellikle ne tip etkinliklerde food truck isteniyor?

Müzik festivalleri,konserler,kurumsal aktiviteler,özel partiler vs.

Sokak lezzetlerine övgü

Ne servis ediyorsunuz? Insanlarin reaksiyonu nasil?

Foodtruck’tan yapılan servisin temeli sokak yemeklerine dayanıyor.Yola Burrito ile başladık daha sonra menüye Burger,Wrap ve steak sandwich eklendi.Müşterilerimiz arasında müdavimler yarattığımıza inanıyoruz.

Haberin Devamı

Sokak lezzetlerine övgü

Crossfingers projesi ve food truck bagimsiz mi birbirini tamamlayan projeler mi? 

Kesinlikle işin özünün sokakta olması gerektiğine inanıyoruz.Bu sebepten dükkan ve kamyonun birbirinden ayrılamaz bir bütün olduğunu düşünüyoruz.

Sokak lezzetlerine övgü

Crossfingers'in iceriginden bahsedebilir miyiz?

Crossfingers sadece bir restoran değil.Aslında bizler,yaşayan bir mekan yaratmaya,hızlı tüketilir ve tüm sokak lezzetlerinden gündelik bir menü çıkarmaya çabalıyoruz.

Bomonti'de olmaya dair neler soyleyebilirsiniz?

Uzun süredir buralarda zaman geçiren bireyler olarak İstanbul’un hızla gelişen ve modern çağa ayak uyduran en dinamik semti olacağına inanıyoruz.

Crossfingers'in en sevilen 3 ikrami nedir?

Haberin Devamı

Cross Mini ComboChili Con Carne BurritoRoast Beef & Cheese Sandwich

Sokak lezzetlerine övgü

Yazarın Tüm Yazıları