‘Arkeolojinin delikanlısı’ lakaplı, Türkiye’nin ilk kadın arkeologlarından A. Muhibbe Darga’nın arkeoloji buluntu heyecanına yeme-içme kültürü de eşlik etmişti. Darga’nın arkeoloji tutkusuyla gurmeliğini birleştirdiği kitabı ‘Kazı Başkanının Karavanası’, çocukluğundan kulağında kalan tarifleri kazılarda yarattığı yemeklerin anlatımıyla bir araya getirdiği metinlerden oluşuyor.
#A.Muhibbe DargaSağlıklı, enerji dolu meyve pestillerimizin tam mevsimi. Anadolu’nun asırlık pestil geleneği, tüm dünyadaki sağlıklı beslenme meraklılarının da radarında. Bugünlerde hasat edilen her türlü meyvenin işlenip güneşin kucağına bırakılmasıyla üretilen pestili evde de fırınımızda kolaylıkla yapabiliriz.
#MeyveAntep’teki İmam Çağdaş benim için yıllarca çok uzak bir ülkenin ulaşılması çok güç kebapçısıydı. 20 boyunca üçüncü şahıslardan dinlemiş, nihayet kendim de gelebilmiştim. Aklımda kalan, çatalı bastırdığım anda dağılan alinazik, altına jilet gibi çekilmiş patlıcanlı yoğurt ve ardından ılık gelen havuç dilimiydi.