Günlük yaşamını dijital olarak sürdüren, dünyadaki dönüşüme ayak uyduran milyonlarca tüketici; şirketleri ve markaları da dönüşüme zorlamayı sürdürüyordu. İletişimden alışverişe, eğlenceden bilgi paylaşımına kadar geniş bir dijital deneyimden söz ediyoruz. Dijital tüketiciler online alışveriş yapıyor, sosyal medyadan, sitelerden yorum okuyor-değerlendirme yapıyor, film izliyor, WhatsApp’tan birçok işini çözüyor. Bu yeni dijital tüketici tipi, bir süredir şirketlerin yatırımlarını belli ölçüde etkilese de COVID-19 pandemisiyle şirketler; dijitalleşme, çevik olma, hızla durumu anlayıp, bilgi kaynaklarını değerlendirme, karar alma ve uygulamaya geçirmenin ne kadar önemli olduğunun daha da farkına vardılar.
#TeknolojiMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçileceğini belirterek, “Özel okullarda 12'nci ve 8'inci sınıflar hariç ‘destekleme yetiştirme kursu’ adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. Aksi halde cezai müeyyide uygulanacak. Diğer kademelerin kaydına izin verilmeyecek” dedi.
#GazetehaberleriMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hayata geçirdiği 'MEB Asistan' uygulamasının açılış toplantısında konuştu. Eğitime dair sorulara yanıt veren MEB Asistan'ı toplantı sırasında Bakan Selçuk da soru sordu.
#MebMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Özel okullarda 8. ve 12.sınıflar hariç destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. Diğer kademelerde tek bir okul alırsa cezayı müeyyide uygulanması gerekir'' dedi.
#Milli Eğitim BakanıDiyalog bazlı yapay zeka çözümleri geliştiren CBOT'un Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mete Aktaş, gerek dünya çapında gerekse Türkiye'de çok sayıda proje gerçekleştiğini belirterek, "Yapay zeka alanındaki mühendislik gücü, ülkemizin bu teknolojide dışa bağımlılığını önemli ölçüde azalttı." dedi.
#CbotMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan uzaktan eğitimde öğrencilerin ve velilerin sorduğu soruların anlık cevaplanabilmesi için Türk mühendisler tarafından geliştirilen yapay zekaya sahip "EBA Asistan" hizmetini başlattı.
#EBAMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan uzaktan eğitimde öğrencilerin ve velilerin sorduğu soruların anlık cevaplanabilmesi için Türk mühendisler tarafından geliştirilen yapay zekaya sahip ‘EBA Asistan’ hizmetini başlattı.
#MebYapay zeka şirketi CBOT, ülkemizin Korona Virüsü’yle mücadelesine katkı sağlamak üzere 17 Mart’ta uygulamaya aldığı Koronabot’a ilişkin ilk analizini paylaştı. Yerli ve milli yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen bilgi asistanına vatandaşlar merak ettikleri tüm konuları sorarken Koronabot’a gelen soruların %29,4’ünü “Korona’nın belirtileri nedir? Acaba ben korona mıyım?” soruları oluşturdu. “Korona nasıl bulaşır? Nasıl korunabilirim?” gibi soruların oranı ise %20,6 olarak hesaplandı.
#KoronavirüsAmazon UK için hayata geçirdiği alışveriş botuyla diyalog bazlı yapay zeka teknolojisinde adını duyuran CBOT, bu kez yapay zeka teknolojisini koronavirüs üzerinde kullanıyor. Şirketin kendi altyapısını kullanarak kısa sürede geliştirdiği Korona Virüsü Bilgi Asistanı ile vatandaşlar doğru bilgiye 'yapay zeka' ile ulaşacak.
#Yapay ZekaYapay Zeka Endeksi 2019 Yılı Raporu’na göre 2019’da, dünya genelinde, özel sektördeki yapay zeka yatırımı 70 milyar doları aştı. Aynı raporda yapay zeka konferanslarına katılımın da yıllık olarak yüzde 30 arttığı anlaşılıyor. Bu rakamlara bakıldığında 2019’un trend teknolojisi olan yapay zekanın tahmin edildiği gibi yaygınlaştığı bir yıl olduğu görülüyor.
#Yapay ZekaGelişen yeni teknolojiler özel sektördeki şirketlerin iş yapış modellerinin yanı sıra devlet yönetimi, yerel yönetimler ve hatta siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları üzerinde de ciddi değişiklikleri beraberinde getiriyor. Yapılan araştırmalar, Türkiye’nin dijital dönüşümde geç kalmadığını ancak kamu tarafında kararlı ve ciddi hamlelerin yapılması gerektiğini gösteriyor. Sohbet bazlı yapay zeka teknolojilerinde bilinen isimlerden Cbot, Türkiye’nin e-devlet sistemi başta olmak üzere kamu kurumlarında uygulamaya koyacağı yapay zekaya sahip ve sesli asistanlara entegre edilmiş chatbotlar ile “Dijital Devlet” olarak anılan Estonya modelini hayata geçirebileceğini vurguluyor.
#Dijital DönüşümYapılan araştırmalar 2019 yılı sonunda şirketlerin dijital dönüşüm çerçevesinde yapacakları yatırımların %40’ının yapay zeka ile ilgili konularda olacağını gösteriyor. Yatırım planları arasına hızla giren yapay zekanın en önemli kullanım şekilleri arasında yer alan chatbotlar ise yakın gelecekte en çok konuşulacak uygulamalar arasında olacak gibi görünüyor.
#Yapay ZekaTicaret Borsası (GTB), dünyanın en büyük borsa işletmecisi CME Group’la, uluslararası piyasalarda oluşan ürün işlem fiyatlarının yayınlanması konusunda anlaşmaya vardı. Chicago ve New York borsalarında işlem gören tarımsal ürünler ve fiyatları artık GTBnin web sitesi üzerinden günlük olarak takip edilebilecek.
#Ticaret BorsasıU.S. rice and corn futures rose to all-time highs on Wednesday, buoyed by concerns of tight supply. The world's largest importer of rice, Philippines, sought to buy 1 million metric tons and delayed planting in the U.S., raising concerns of global shortage.
U.S. rice and corn futures rose to all-time highs on Wednesday, buoyed by concerns of tight supply. The world's largest importer of rice, Philippines, sought to buy 1 million metric tons and delayed planting in the U.S., raising concerns of global shortage.
U.S. rice and corn futures rose to all-time highs on Wednesday, buoyed by concerns about tight supply. The Philippines, the world's biggest importer of rice, sought to buy 1 million metric tons and floods delayed planting in the U.S., increasing concerns of a global shortage.