- Türkiye'nin değişik bölgelerinden arılarını kışlatmak ve gelişimlerini sağlamak için uygun hava şartları olması nedeniyle ekim ayında Muğla'ya gelen arıcılar, daha sıcak olan Adana, Mersin, Antalya gibi illere göç etmeye başladı- Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği İkinci Başkanı Şahin:- "Kışlaktan dirençli bir şekilde çıkan arılar, gelişim süreçlerini tamamlamak ve bal üretimine katılmak için Anadolu'ya göç ediyorlar. Özellikle meyve çiçeklerinin bol olduğu bölgelere gidiyorlar. Anadolu coğrafyasına baktığımız zaman arıcılarımız profesyonel arıcılığın gereğini yerine getiriyorlar"
Kahvaltıda, akşamüstü bir böreğin yanında, yemekten sonra veya soluklanmak için oturduğumuz esnaf taburesinde elimizin ilk gittiği içecek hep çay olur. İnce belli bardaktaki demli çaya olan tutkumuz tartışılmaz ancak dünyadan çay çeşitleri de artık hemen elimizin altında... Yazarımız, çay somelyesi Ebru Erke hem en nadide çay çeşitlerini anlattı hem de çayla birlikte yiyebileceğimiz lezzetli öneriler verdi.
#Çayİnsan kalabalığının henüz bastırmadığı, havaların sıcaktan bayıltmadığı haziran ayı veya rüzgarların dindiği, kalabalığın çekildiği, denizin ısındığı eylül aylarında Bozcaada’da olmak çok daha keyifli olacaktır düşüncesiyle çıkarım ben her yaz bu adanın yollarına… Sizlere de aynısını önererek başlamak isterim Bozcaada yazıma…
#BozcaadaGözalıcı yeşilliği, berrak suları, tertemiz havası, benzersiz manzarasıyla Karadeniz yaylaları Türkiye’nin en güzel yerlerinden. Doğu Karadeniz’deki Kaçkar Dağları, Anadolu’da yayla geleneğinin en iyi korunduğu bölgeler arasında. Milli park statüsündeki dağlarda ekoturizm, termal turizm, kültür turizmi ve doğa sporları giderek gelişiyor. Ayder ve diğer yaylalar yaz mevsimini çiçeklerin renklendirdiği çayırlar ve şenliklerle karşılıyor.
Hasat mevsimi çay hasadıyla başladı. Rize’nin zümrüt yeşili tepelerinde bugünlerde hummalı bir faaliyet var. Önce sırtlardaki sepetler sonra da bohçalar yeni sürgünlerle doluyor. Ama ne bir coşku ne de bir sevinç var. Hükümetin verdiği fiyat kalpleri kırmış, yüzleri asmış. Oysa hasat mevsimi bir şenlik değil midir? İki hafta önce çıktığım hasat gezisinde gördüklerimi, duyduklarımı, yediklerimi sizlerle paylaşacağım.