Çalışma izin belgesi alma yöntemleri merak ediliyor. Tam kapanma döneminde devreye sokulan çalışma izin belgesi manuel ve online alınıyor. 17 gün sürecek tam kapanmanın başlamasıyla işe gitmek durumunda olan çalışanlar çalışma izin belgesi alması şart koşuldu. Haftanın ilk gününde büyük ilgi gören e devlet çalışma izin belgesi alma sayfasına bazı zamanlar yoğunluktan erişim sağlanamıyor. Yetkililer ise bu duruma çözüm bulmak için süreyi uzattı. Peki, çalışma izni belgesi nereden, nasıl alınır? E devlet ve EK-1 ile çalışma izni belgesi alma hakkında detaylar
#Çalışma İzni Nasıl AlınırKütahya'da, tam kapanma sürecinde marketlerde gıda ve temizlik dışı bazı ürünlerin satışına, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kısıtlama getirildi. Kararda ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satan işletmeler kapalı olduğundan bu ürünler için müşteri yoğunluğu olabileceği belirtildi.
#KütahyaUkrayna oturum iznini almak isteyen bireylerin; D tipi vizeyle ülkeye geçmesi gerekir. Ukrayna oturum izni başvurusunu yapabilmek için gerekli temsilciliklere giderek, çalışma izni ve başka gereken belgeler ile başvuru yapılmaktadır. Ukrayna oturma izni nasıl alınır? Ukrayna oturma izni şartları nelerdir? İşte, merak edilen detaylar.
Rusya oturma izni almak için iş kurmanız, eğitim almanız, gayrimenkul sahibi olmanız ya da Rus biri ile evlenmeniz gerekir. Bu koşulları taşıyorsanız ikamet edeceğiniz bölgedeki göçmenlik ofislerine oturma izni başvurusu yapmanız gerekir. Gereken evrakları edinerek başvuru gerçekleştirmeniz ve sonucu beklemeniz gerekir. Rusya oturma izninin nasıl alındığını ve şartlarını sizin için derledik.
Polonya'da kalıcı veya geçici bir şekilde yaşamak isteyen kişilerin oturma izni almaları gerekmektedir. Öncelikli olarak Polonya'da ikamet etmek isteyen kişilerin kalıcı mı yoksa geçici mi oturma izni alacaklarına karar vermeleri gerekmektedir. Kalıcı oturma izni almak isteyen kişilerin, 5 yıl süreyle Polonya'da yasal göçmen statüsünde yaşamış olmaları gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Norveç Hükümetinde kalıcı ya da geçici olarak bulunmak isterseniz oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için ülkede hangi amaçlı ikamet edeceğinizi kararlaştırmanız ve ona göre ilerlemeniz gerekir. Eğitim, iş, evlilik, turistik ya da aile birleşimi amacıyla Norveç'e yerleşmek mümkündür. Norveç Hükümetinden oturma izninin nasıl alınacağını ve başvuru şartlarını ayrıntıları ile derledik.
Malta oturma izni için gerekli şartları taşıyorsanız büyükelçilik, başvuru merkezleri ya da konsolosluklardan randevu alabilirsiniz. Eğitim, çalışma, aile birleşimi ya da yatırım amacıyla Malta'dan oturma izni almanız mümkündür. Oturma izni için mülakata çağrılmak da mümkündür. Malta oturma izni hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Makedonya oturma izni alabilmek için, Oturma ya da çalışma izin başvurusu yapılması gerekmektedir. Başvurunun, Makedonya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Yabancılar Şube’sine yapılması gerekir. Çalışma izni başvurusu yapanlar için Çalışma Ajansının Çalışma Vize onayı vermesi gerekmektedir. Makedonya Oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.
Lüksemburg, Schengen Bölgesi'nin bir üyesidir. Schengen vizesi sahipleri, turizm veya iş amacıyla 90 güne kadar kısa süreli olarak eyaletler arasında serbestçe hareket edebilirler. Schengen vizesi ile bir ülkeye giriş yapmak ve Schengen bölgesinde özgürce seyahat etmek mümkündür. Diğer bazı ülkelerin pasaport sahipleri de aynı kuraldan yararlanabilir. Lüksemburg’da oturma izni nasıl alınır ayrıntıları ile derledik.
Lüksemburg öğrenci vizesi, Lüksemburg'da bulunan eğitim kurumlarından birinde lisans, yüksek lisans, doktora veya dil kursu programına katılarak 90 günden fazla eğitim alacak kişilerin alması gereken vize türüdür. Uzun süreli D tipi vize olan öğrenci vizesi Lüksemburg'da geçirilen süre boyunca öğrenim görme, geçici oturum izni ve yarı zamanlı bir işte çalışma hakkı da vermektedir. Lüksemburg öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? İşte, Lüksemburg öğrenci vizesi hakkında detaylar.
Letonya oturma izni almak için Letonya'da bulunan bir bankaya en az 300 bin Euro yatırım yapılmaktadır. Sonrasında Letonya oturum iznine başvuru yapılabilir. Letonya'dan oturum izni almak için Riga ya da farklı bir şehirden gayrimenkul satın alınmaktadır. Letonya oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
Macaristan öğrenci vizesi, randevu alarak yapılabilmektedir. Macaristan öğrenci vizesi(oturum izni) alabilmek için randevu alarak bizzat gidilebileceği gibi vize başvuru merkezi aracılığıyla da yapılabilmektedir. 10 Kasım 2017 tarihinde Macaristan Konsolosluğu ve (As Visa Solutions)Vize Başvuru Merkezi işbirliği yapmış bulunmaktadır. Macaristan öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? İşte tüm detaylar.
Letonya öğrenci vizesi için gerekli evrakları toplamanız ve sonrasında vize başvuru merkezi, konsolosluk ya da büyükelçiliğe başvuru yapmanız gerekir. 90 günden kısa süreli eğitimler için öğrenci ziyaretçi vizesi, daha uzun sürecek eğitimler için öğrenci genel vizesi almanız gerekir. Letonya öğrenci vizesi için sürecin nasıl ilerlediğini de sizler için derledik.
Karadağ oturma vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 1 yıllık çalışma izinleri veya çalışma vizesi ile beraber kesintisiz bir şekilde 5 yıl boyunca Karadağ'da yasal olarak yaşamış olması gerekir. Bu şartların yanında Karadağ oturma vizesi almak isteyenler başvuru yapmaları ve gerekli şartları da sağlamaları gerekmektedir. Peki Karadağ oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
İzlanda aile birleşimi vizesi Schengen vize türlerinden birisidir. Bu nedenle Schengen vize protokollerine uyulması gerekmektedir. Bu vizeyi alabilmek için belirli prosedürleri takip etmek ve konsolosluğun bazı kurallarına uyum sağlamak gerekir. Peki İzlanda aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte İzlanda ile birleşimi vizesi hakkında detaylar.
İzlanda konsolosluk randevusunu 2010 senesi itibari ile Danimarka konsolosluğu vermektedir. Randevu alarak Danimarka konsolosluğuna gidebilir ve gerekli evrakları vererek vize başvurusu yapabilirsiniz. İzlanda vizesi herhangi bir sorun çıkmaması halinde 10 iş günü içinde çıkar. İzlanda konsolosluk randevusunun nasıl ve nereden alındığı ile beraber randevu ücretinin olup olmadığını ayrıntıları ile derledik.
İtalya oturum izni, eğitim amaçlı oturum izni, aile birleşimi, çalışma izni gibi 90 günden uzun bir süreli ikamet izniniz bulunuyorsa İtalya Büyükelçiliği ya da İtalya Konsolosluğu ile iletişime geçmeniz gerekir. İtalya oturma izni nasıl alınır sizler için derledik.
İsveç oturma izni almak için İsveç vatandaşı biriyle evlenmeniz, yasal partnerlik yaşamanız, eğitim görecek olmanız ya da çalışacak olmanız gerekir. Öncelikle hangi şartları sağladığınızı bulmanız ve buna göre evraklar ile başvuruda bulunmanız gerekir. Randevuyu online olarak alabilir ve size verilen randevu saatinde evraklar ile konsoloslukta olabilirsiniz. İsveç oturum izninin nasıl alınacağı ile beraber şartlarını da sizler için derledik.
İspanya'da oturma izni alınması için başvuran kişi başvuru öncesinde mutlaka 90 günlük bir İspanya seyahati gerçekleştirmelidir. İspanya'ya giriş yapıldıktan sonra yaklaşık 30 gün içerisinde göçmenlik bürosuna başvuru yapılarak oturma izni çıkarılması sağlanır. İspanya Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.
İrlanda oturma izni herhangi bir İrlanda vize kapsamında 90 günden uzun süreli olarak ikamet edecek kişilere verilebilir. Geçerli bir vize kapsamında eğer 5 yıllık bir ikametiniz varsa başvuru yapabilirsiniz. 5 yıl İrlanda'da ikamet etmiş olan kişiler uzun süreli oturum izni için göçmenlik bürolarına başvuru yaparak bu hakkı alabilirler. İrlanda'dan oturma izni almak için yapılması gerekenler hakkında tüm detayları ayrıntıları ile derledik.
İngiltere'de yaşayan aile bireylerinin yanına gitmek ve birlikte yaşamak isteyen kişilerin öncelikli olarak aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. İngiltere için vize almak isteyen kişilerin başvurularını online olarak gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Vize başvurusunu değerlendirecek olan ve kabul edecek olan yetkili birim ise Birleşik Krallık Konsolosluğu olarak ifade edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hollanda oturma izni, uyum sınavına bağlı olarak alınmaktadır. Hollanda oturma izni alabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Süresiz ve süreli oturma izni almak isteyenler için farklı seçenekler bulunmaktadır. 90 günlük Hollanda seyahat izni almak isteyenler oturum izin başvurusu yapmak zorundadır. Hollanda oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır sizler için ayrıntıları derledik.
Hırvatistan oturma izni alabilmek için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Öncelikle geçerli seyahat belgesi yani pasaport sahibi olunması ve Hırvatistan seyahati süresince yeterli varlığı bulunması önemlidir. Latin alfabesi bilmek, Hırvatça konuşmak ve toplumsal tehdit oluşturmaması gerekmektedir. Bütün koşullara sahip olan kişilerin Hırvatistan seyahati başvurusu yapabilme olanağı bulunmaktadır. Hırvatistan oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.
Hırvatistan'da oturan eşin yanına yerleşmek veya ebeveynlerinin yanında yaşamak isteyen ve reşit olmayan çocuklar için Hırvatistan oturma izni alınması şartı bulunmaktadır. Oturma izni ulusal vize kapsamında verilir. Hırvatistan aile birleşimi vizesi alabilmek için ise evliliğin Hırvatistan'da yapılması daha kolaylık sağlamaktadır. Peki Hırvatistan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte, Hırvatistan aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen detaylar.