1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#Gastronomi12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran Haftası11 yıl önce bir iftar etkinliği olarak Ortadoğu lezzetleri falafel, kebap ve künefeyle başlayan Lakemba Gece Festivali, bugün Güneydoğu Asya, Hint ve Afrika mutfaklarının da temsil edildiği, camiden çıkan halkın kilisenin bahçesinde sunulan çayı içtiği çokkültürlü bir kutlamaya dönüştü. Yıldız lezzetiyse 2 bini bulan satış rakamıyla meşhur deve burger...
#Lakemba Gece FestivaliŞef Ömür Akkor ve arkadaşlarının Elbistan’da kurduğu Yeniden Hayat Lokantası, afetten etkilenenlerin sıcak yemekle doyarken sosyalleşerek moral bulmalarına olanak sağlıyor. Aynı bölgede mutfağını bir okul bahçesine kuran şef Bora Bozankaya da kendi imkânıyla hem yemek dağıtıyor hem istihdam yaratıyor.
#Ömür Akkorİstanbul Havalimanı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda onlarca restoran işleten BTA’nın lezzetlerini tattım. Şirketin CEO’su Sadettin Cesur, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile bir ziyafet turu yaptık. Mükemmel bir ziyafet zinciri oluşturulmuş. Gerçekten yeni havalimanının zenginliği olmuş. Tadında Anadolu’dan Japon mutfağına ne ararsanız var. Üstelik lezzetler dorukta.
#YazarlarGIDA ürünleri satışında yüzde 60’a varan artışların yaşandığı ramazanda bazı firmalar, aşureli dondurma, dönerli pizza, sucuklu burger, mantılı çorba, frambuazlı güllaç gibi özel ürünlerle tüketicileri midelerinden yakalamaya çalışıyor. Burger King, Pizza Hut, Domino’s Pizza gibi fast food zincirleri, hurma, zeytin ve kadayıflı mönüler sunuyor.
Fast food lokantalar, son yıllarda özellikle genç kesimin en çok tercih ettiği yerler. Ünlü lokanta zinciri Ziya Şark Sofrası kebabı "fast-kebap" olarak satışa sunmaya karar verdi. İlk şubesini Büyükçekmece Atirus Alışveriş Merkezi’nde açan Ziya, bu ay ikinci şubesini de Bayrampaşa Akvaryum’da açacak.