Fast-Kebap’taki lahmacun mönüleri hamburgere rakip

Güncelleme Tarihi:

Fast-Kebap’taki lahmacun mönüleri hamburgere rakip
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2006 00:00

Fast food lokantalar, son yıllarda özellikle genç kesimin en çok tercih ettiği yerler. Ünlü lokanta zinciri Ziya Şark Sofrası kebabı "fast-kebap" olarak satışa sunmaya karar verdi. İlk şubesini Büyükçekmece Atirus Alışveriş Merkezi’nde açan Ziya, bu ay ikinci şubesini de Bayrampaşa Akvaryum’da açacak.

Hedefleri, yıl içinde 24 şubeye ulaşmak. Ziya Şark Sofrası ABD, İtalya, Almanya ve Ortadoğu ülkelerinde de lokanta açmayı düşünüyor.

Lokanta zinciri, Maret, Pınar ve Şekerpiliç gibi markalarla çalışıyor. Kebabı "broyner" adını verdikleri özel bir fırında, tavuklu ürünleri ve lahmacunu ise alevde ızgarada pişiriyorlar. Hamur özel bir makineyle açılıyor.

Burger King ve McDonald’s’ın "big mönüsü" "Mc mönüsü" yerine Ziya’da "Ay mönü" ve "yıldız mönü" var. Bu mönüler tamamen yerli. Hamburger yerine kebap, kola yerine şalgam, cheese cake yerine ise künefe bulunuyor.

ÇOCUKLARA OYUNCAK

Çedar peynirli, cevizli lahmacun, katmer tatlısı, normal ve light içli köfte, patates kızartması, kahve, ayran, kola, soda, Türk kahvesi, nar ve üzüm suyu da bulmak mümkün. Çocuklar için hazırlanmış küçük boy mönüler de var. Bu mönülerle birlikte bir de oyuncak veriliyor.

Fiyatları diğer fast-food lokantalarıyla aynı. Lahmacun mönü 4.75 YTL, kebap ve tavuk mönü 7.00 YTL, çocuk mönü 5.25 YTL, içli köfte 1.75 YTL, tatlılar 2.75 YTL.

Şimdiye kadar yapılan anketlerde müşterilerden olumsuz bir eleştiri almamışlar. En çok tercih edilen yiyecek lahmacun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!