Bozanın Faydaları haberleri sayfasında Bozanın Faydaları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 27 Bozanın Faydaları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kış mevsimi geldi, vitamin ve mineral deposu boza raflarda yerini aldı. Boza, metabolizmayı güçlendiren özellikleri sayesinde daha çok kış mevsiminde tercih ediliyor. Peki, bir bardağı bile şifa deposu olan bozanın faydaları ne kadar biliyoruz?
#BozaBoza; mısır, arpa, çavdar, yulaf, buğday veya darı gibi tahıllardan yapılan fermente bi içecektir. Ancak en yaygın olan tahıl türü ülkemizde olduğu gibi darıdır ve en lezzetli bozayı verir. 8000 yılı aşkın süredir üretilip tüketildiği için Türk yemek kültüründe bilinen en tarihi içeceklerden biridir.
#BozaKış mevsiminin vazgeçilmez içeceği olan ve bağışıklığı güçlendiren bozanın satışları korona virüs pandemisinde patladı. Siparişlere yetişmeye çalışan Bursalı bozacılar probiyotik özelliği olan ürünlerini yurt dışına da ihraç ediyor.
#BozaBoza Osmanlı’dan günümüze kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir. Özellikle geceleri tüketilmesi bir nevi gelenek haline gelen boza, fermente bir içecek olduğundan oldukça da faydalıdır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bağışıklık dostu fermente içeceklere ilginin de artmasıyla daha da popüler bir hale gelen boza evde de yapılabilir. Sizin için evde boza yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını araştırdık ve bir boza tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
#Boza Nasıl YapılırÖzellikle kış aylarında Türk geleneğinin vazgeçilmez içeceklerinden olan boza hakkında bilgiler merak ediliyor. Evde de yapılması mümkün olan boza faydaları ile en az tadı kadar tüketilmeye değer bir içecektir. Peki, boza neyden yapılır, faydaları nelerdir? İşte, ev yapımı boza tarifi...
#BozaKışın tam ortasındayız. Hava buz gibi. Doğu’da beyaz esaret hükümdarlığını sürdürürken, Batı nispeten ılıman. Bu kritik pandemi günlerinde hasta olmamak için kendimize iyi bakmalı ve yediğimize içtiğimize özen göstermeliyiz. En önemlisi ise Bilim Kurulu’ndaki profesörlerin söylediği gibi bağışıklık.
#BozaKış mevsimi geldi, vitamin ve mineral deposu boza raflarda yerini aldı. Boza, metabolizmayı güçlendiren özellikleri sayesinde daha çok kış mevsiminde tercih ediliyor. Peki, bir bardağı bile şifa deposu olan bozanın faydaları ne kadar biliyoruz?
#BozaBoza; mısır, arpa, çavdar, yulaf, buğday veya darı gibi tahıllardan yapılan fermente bi içecektir. Ancak en yaygın olan tahıl türü ülkemizde olduğu gibi darıdır ve en lezzetli bozayı verir. 8000 yılı aşkın süredir üretilip tüketildiği için Türk yemek kültüründe bilinen en tarihi içeceklerden biridir.
#BozaKış mevsiminin vazgeçilmez içeceği olan ve bağışıklığı güçlendiren bozanın satışları korona virüs pandemisinde patladı. Siparişlere yetişmeye çalışan Bursalı bozacılar probiyotik özelliği olan ürünlerini yurt dışına da ihraç ediyor.
#BozaGazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, son yıllarda yapılan araştırmaların, bozadaki nikotinik asitin kalp ve damar hastalığını önleyici etkilerinin yanı sıra başta deri kanseri olmak üzere her türlü kanseri önleyici etkileri olduğunu da gösterdiğini söyledi.
1920’lerden beri aynı lezzet ve kıvamda ürettikleri bozayla Ankara’nın en eski markalarından biri olan Akman Boza ve Pasta Salonu’nun patronu Numan Akman konuk oldu Anakara Hürriyet sayfalarına. Akman, bu güzel Balkan içeceği yabancı markaların bombardımanı altında giderek unutulsa da, 7’den 70’e müdavimleri olduğuna dikkat çekiyor ve ekliyor: Boza, Amerika’nın elinde olsaydı her Starbucks’ın yanına bir de bozacı açılırdı.