Bursa’nın fethinden sonra Orhan Gazi, kenti geliştirme politikası doğrultusunda; devlet olma sürecinde emin adımlarla ilerleyen Osmanlı’nın başkenti olacak yeni Bursa için “Biz duvarlar içinde yaşayan değil, duvarlar dışında yaşayan gelişen yeni bir kent kuracağız“ diyerek surlar dışında bir külliye ve kendi adıyla bir camii inşa ettirmiştir. 1339 yılında tamamlanan Bursa’nın erken dönem Osmanlı mimarisini yansıtan ters T planlı Orhan Cami uzun zamandır restore ediliyordu. Ramazan ayı ile birlikte ibadete ve ziyarete açıldı.
#Uğur ÇELİKKOLGaziantep'te, 2 farklı patoloji merkezinden gelen rapor doğrultusunda, omuriliğindeki kitlenin önce kötü sonra iyi huylu olduğunu öğrenen H.A., açtığı tazminat davasını kazandı. Bu süreçte mezarını bile kazdıran H.A.'nın 3'üncü rapor ile kanser olmadığını öğrendiğini belirten avukat İmam Akgün Çuhadaroğlu, "Vatandaşlarımızın bu gibi durumlarda haklarını aramaları lazım. Sağlık, hayattaki en önemli konudur. Bu gibi olaylarda 'pardon' demekle konu kapatılmamalı" dedi.
#GaziantepGüzellik, her şeyden önce son derece sübjektif olabilecek bir değerlendirmeye sahiptir. Kimisine göre sarı saç, kimisine göre esmerlik güzeldir. Bir zamanlar şişmanlık makbulken, çağımızda güzellik ile incelik neredeyse özdeşleşmiş durumdadır. Aynı sözleri esmerlik ve beyazlık için de söyleyebiliriz. Öte yandan kimisi ince yüzlere özenir, bir başkası dolgun yanaklara heveslenir. Göğsü büyük olanlar bol elbiselerle vücut hatlarını saklamaya çalışırken; göğüsleri küçük kadınlar ise kremler, ameliyatlar ve protezlerle kaderlerini değiştirmek isterler….
#GüzellikPek çok kişinin bildiği şimşir ağacının kendine özgü pek çok özelliği vardır. Ülkemizde de yetişen şimşir ağacının yetiştiriciliğinde de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Peki şimşir ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Şimşir ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi nelerdir? Şimşir ağacı hakkında merak edilen her şeyi derledik.
Son dakika haberi... Karşılıklı boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay, çok konuşulacak bir karara imza attı. Öfkeli kocanın, ‘cahil kadın’ şeklindeki hakaretiyle, kadının ev işleri yapmaması ve çocuklarıyla ilgilenmemesini eşit kusur saydı. Yüksek Mahkeme, kadın lehine verilen tazminat kararını bozdu.
#YargıtayBursa’nın fethinden sonra Orhan Gazi, kenti geliştirme politikası doğrultusunda; daha da önemlisi devlet olma sürecinde emin adımlarla ilerleyen Osmanlı’nın başkenti olacak yeni Bursa için “Biz duvarlar içinde değil, duvarlar dışında yeni bir merkez kuracağız “ diyerek surlar dışında bir külliye inşa ettirmiştir.
#BURSAGüzellik ile ilgili biraz genel şeylerden bahsetmek, bu kavramın etrafında dönüp dolaşmak istedim. Çünkü “güzellik” gerçekten çok kapsamlı ve çok çeşitli açılardan incelenebilecek bir konu… Kimine göre sarı saç, kimine göre de esmerlik güzeldir. Bir zamanlar şişmanlık istenilen bir şeyken, çağımızda güzellik ile incelik neredeyse özdeşleşmiş duruma geldi. Göğsü büyük olanlar bol elbiselerle vücut hatlarını saklamaya çalışırken; göğüsleri küçük kadınlar ise kremler, ameliyatlar ve protezlerle kaderlerini değiştirmek isterler…
#Güzellik“Girişimciler için Biyomimikri” projesi, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı ERASMUS+ Programı kapsamında, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı - TÜKÇEV öncülüğünde ve genel koordinatörlüğünde, MENTUS Medya, İspanya, Hollanda Biomimikri Vakıfları, A.B.D Trenddesk Kuruluşu ile İstanbul Şehir Üniversitesi ve TOBB Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirildi.
#Biyomimikri- Osmanlı Devleti vezirlerinden Çoban Mustafa Paşa tarafından 1525 yılında inşa ettirildiği bilinen ancak kitabesinde 1515 yılında yapıldığının yazdığı tespit edilen Kurşunlu Külliyesi'nin yazıtı tekrar okunacak - Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Altınsapan: "Tarihçilerin aklındaki karanlık sorunun çözülmesini sağlayacağız. Bu, bir dönem bize yol göstermiş ecdada karşı görevimizdir"
Bakırköy’de yapımında boyanma özelliği olmayan hazır beton kullanılan ve inşaatı andıran okulda eğitim gören öğrenciler duruma isyan etti. Bakırköy’de yapımında boyanma özelliği olmayan hazır beton kullanılan ve inşaatı andıran okulda eğitim gören öğrenciler duruma isyan etti.İLYAS KAÇAR-İHA
#VeliTürkiye'nin Norveçli bir firmadan satınaldığı "Barbaros Hayreddin Paşa" ismi verilen sismik gemi Tuzla açıklarındaki bir günlük bekleyişinin ardından yeni rengi olan kırmızı ve beyaza boyanmak üzere tersaneye alındı.Türkiye'nin petrol ve doğalgaz aramalarında kullanmak üzere Norveçli Polarcus firmasından 130 milyon dolara satınaldığı gemi dün Tuzla açıklarında demirlemişti. 85 metre uzunluğundaki sismik gemi bu gün saat 15.00'da hareket ederek boyanacağı tersaneye giriş yaptı. Barbaros Hayreddin Paşa ismi verilen geminin boyanma işlemlerinin 12 gün süreceği öğrenildi. Geminin güvertesine yarın saat 12.00'de basın mensuplarının alınarak geminin tanıtılacağı bildirildi.Haber-Kamera: Ramazan Eğri İSTANBUL DHA
#HtvhaberDinler arası diyaloğu geliştirme çerçevesinde sanatçı Boran Borchardt tarafından bir atölyede yeşil altıgenlerle boyanan Hamburg Merkez Camisi'nin iki minaresi 6 Eylül'de tekrar camiye dikilecek. Benekli minare haberi Çin'den, Kanada gazetelerine kadar bir çok dünya basınında da yer aldı.
Gözyaşı iki yolla üretilir. Bunlardan biri, gözyaşının yavaş ve sabit bir hızda üretimidir. Böylece gözdeki normal kayganlık sağlanır. Diğeri ise, gözün uyarılması veya herhangi bir duygusal duruma cevaben fazla miktarlarda gözyaşı salınmasıdır. Ancak, bazı kimselerde gözün rahat etmesini sağlayacak ölçüde gözyaşı salgısı olmaz. Bu duruma "kuru göz" adı verilir.