Endüstri 4.0 olgunlaşıyor. 2011 yılında Hannover Messe’de ‘öncü Alman projesi’ olarak başlayan proje, Bosch’un çalışmalarının da katkısıyla küresel ilgi odağı oldu. Endüstri 4.0 ile ağa bağlı üretimin kendisini otomatik olarak optimize etmesi ve tek bir üründen oluşan bir parti bile olsa özelleştirilmiş ürünler üretilmesini ekonomik hale getirmek amaçlanıyor. Bosch, 2012 yılından bu yana hem kendi hem de müşterilerinin fabrikalarını bu yeni sanayi çağında sistematik olarak yönetiyor ve bu taahhüt karşılığını veriyor. Şirket son on yılda, Endüstri 4.0 ile 4 milyar Euro’nun üzerinde satış gerçekleştirdi. Bu satışın, ağa bağlı üretim çözümleriyle 700 milyon Euro’nun üzerindeki kısmı sadece 2020 yılında yapıldı.
#BoschOtomobiller, mobil makineler, bir enerji sağlayıcının veri platformu ve bebek arabalarının ortak noktası nedir? Bosch’un tamamına sahip olduğu yeni yan kuruluşu olan Bosch.IO’nun ana ürünü Bosch IoT Suite sayesinde birbirlerine bağlanabiliyorlar. Yan kuruluş, daha şimdiden perakende, enerji, bina, üretim, tüketici ürünleri, tarım ve mobilite sektörlerindeki müşterilerle ortaklaşa 250’den fazla IoT projesi yürütmek için IoT platformunu kullanıma soktu.
#Edge ComputingSteven Young, biyografisi ile son günlerde araştırılan isimler arasında yer alıyor. Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı olarak görev yapan Steven Young, aynı zamanda DEİK Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanlığı görevini de yürütmüştür. Peki, Steven Young kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Steven YoungWIN Eurasia Automation fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde endüstriyel teknoloji tutkunlarından gördüğü yoğun ilgiyle kapılarını açtı. 17 Mart günü başlayan fuar, 4 gün boyunca, Otomasyon Eurasia (Otomasyon), Electrotech Eurasia (Elektrik ve Elektronik), Hydraulic & Pneumatic Eurasia (Hidrolik Pnömatik) ve Materials Handling Eurasia (Elleçleme, İç Lojistik) fuarları kapsamında geleceğin fabrikalarına yönelik doğru çözümlere ulaşmak isteyen ziyaretçileri ağırlıyor.
#WIN Eurasia AutomationBosch Rexroth A.G’nin 25 milyon Euro yatırımla Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu Türkiye’deki ilk seri üretim tesisi hizmet açıldı. Tesis, hidrolik akışkan gücü sektöründe uluslararası sermaye ile gerçekleştirilen ilk fabrika özelliğini taşıyor.