Bolu’da 16 Mart Perşembe günü 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından verilere göre Bolu Merkez’de saat 13.55’te meydana gelen deprem 8.13 km derinlikte gerçekleşti. Bolu deprem risk haritası da bu olayın ardından merak edilen konular arasına girdi. Bölgede yaşayan vatandaşlar “Bolu’da fay hattı var mı, deprem riski var mı?” sorusunun cevabını merak ediyor. İşte MTA Bolu deprem risk haritası!
#BoluJeoloji Mühendisleri Odası fay hatları, heyelan bölgeleri, sel ve çığ yatakları üzerinde bulunan konut ve işyerlerini güçlendirilmeyip hızla boşaltılması gerektiğiuyarısında bulundu. Bolu fay hattı özelinde çalışma yaptıklarını açıklayan Oda Başkanı Hüseyin Alan, Türkiye genelinde 18 il, 80 ilçe, 512 köyde sadece fay hattı üzerinde 100 bine yakın bina olduğuna dikkat çekti.
#Jeoloji Mühendisleri OdasıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Hiç kimse bu ülkede bizimki 3’ncü derece, bizimki 4’ncü derece bir şey olmaz falan gibi bir hisse kapılmasın. Şu anda 500’e yakın kırılmamış fay hattı var ülkemizde. Bundan ibret almak lazım. Ders çıkarmak lazım. Her ne yapıyorsak mutlaka bu deprem gerçeğini bilerek hareket etmemiz lazım" dedi.
#Mehmet ÖzhasekiÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “İstanbul'u yeni bir genel müdürlüğe dönüştürüp kendi içinde bütçesi olan, sadece İstanbul'la uğraşacak olan, gece gündüz demeden İstanbul'u nasıl dönüştürürüm diye uğraşacak bir birim kuruyoruz. Buna uygun da hazine arsalarını değerlendirdiğimiz, oradan elde ettiğimiz gelirleri burada tutup sadece ve sadece kentsel dönüşüm için kullanacağımız bir birim kuruyoruz. Bir taraftan da hazırladığımız rezerv alanda Allah nasip ederse 300 binden fazla, 350 bin civarında konutu da biz yeniden sıfırdan yapmış olacağız" dedi.
#Mehmet ÖzhasekiErzincan'da konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek, "Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın durumunu bilerek hareket etmek durumundayız. Ne yapıyorsak alttaki bu hareketleri asla unutmadan yapmak durumundayız. Eğer bizler akıllı isek, sonradan dizimize vurmanın manası yok. İşin başında tedbir alır, doğru işler yapar, buralarda da rahat ederiz. Değilsek Allah korusun bunlardan çok pişmanlık duyarız" dedi.
#Mehmet ÖzhasekiErzincan'da konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek, "Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın durumunu bilerek hareket etmek durumundayız. Ne yapıyorsak alttaki bu hareketleri asla unutmadan yapmak durumundayız. Eğer bizler akıllı isek, sonradan dizimize vurmanın manası yok. İşin başında tedbir alır, doğru işler yapar, buralarda da rahat ederiz. Değilsek Allah korusun bunlardan çok pişmanlık duyarız" dedi.
#Mehmet ÖzhasekiBolu’da 4.8 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Ankara ve Düzce’de hissedildi. Özellikle Kahramanmaraş’lı iki depremin ardından vatandaşlar, yaşadıkları bölgede fay hattı olup olmadığını sorguluyor. Türkiye’de aktif olarak Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere üç büyük hat bulunuyor. AFAD tarafından hazırlanan risk haritalarına göre iller fay hatlarına göre kategorize ediliyor. Kahramanmaraş depreminin ardından bölgede çok sayıda artçı sarsıntı meydana gelmişti. Türkiye'deki iller birinci, ikinci ve üçüncü ve dördüncü riskli olarak kategorize ediliyor. İşte, Türkiye MTA ve AFAD fay hattı haritası ile birlikte illerin risk durumu
#Türkiye Deprem Risk HaritasıAFAD'ın verilerine göre saat 13.55'te merkez üssü Bolu olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Ankara ve Düzce'den de hissedildi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı depreme ilişkin mesaj paylaştı. CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.
#BoluAFAD'ın verilerine göre saat 13.55'te merkez üssü Bolu olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Ankara ve Düzce'den de hissedildi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı depreme ilişkin mesaj paylaştı. Depremin ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya deprem sonrası herhangi bir olumsuzluk olmadığını bildirdi. Öte yandan Bolu Valiliği, ilde eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.
#DepremHatay’da yaşanan çevre illerden hissedildi. Önce 6.4 ve sonrasında 5.8 depremin ardından 30’a yakın artçı sarsıntı yaşandı. 213 vatandaş hastaneye sevk edilirken Türkiye deprem risk bölgesi merak ediyor. Bingöl, Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Doğusunda Muş, kuzeyinde Erzincan ve Erzurum, batıda ise Tunceli ve Elazığ bulunmaktadır. AFAD’ın açıkladığı deprem riski raporuna göre Bingöl risk durumu açısından 1.derece riskli iller arasındadır. Peki Bingöl’den fay hattı geçiyor mu? İşte son bilgiler…
#Bingöl Deprem Bölgesi MiÖnce Kahramanmaraş’ta ardından Hatay’da olan depremlerin ardından vatandaşlar yaşadıkları bölgelerdeki deprem risk durumlarını sorguluyor. Marmara bölgesinin Güneyinde bulunan Bursa’da nüfus yoğunluğu ve bina yapısı sebebiyle deprem risk durumu sorgulanıyor. AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Rİsk durumu haritasında Bursa birinci derece riskli iller arasında yer alıyor. Peki Bursa deprem bölgesi mi, fay hattı geçiyor mu? İşte, Bursa deprem risk durumu bilgisi
#Bursa Deprem Bölgesi MiÜLKEMİZİN uğradığı deprem felaketinin ardından sıkça çöken binalardaki sorumlulukları nedeniyle gözaltına alınan müteahhitleri konu alan haberleri görüyoruz. Yıkılmış bina görüntüleriyle birleşen bu haberler, yaşanan olayda inşaat sahiplerinin sorumluluğu büyük olmakla birlikte, “Bu yapılar inşaat aşamasında hiç mi denetlenmedi?” sorusunu da önümüze getiriyor.
#Körfez DepremiMarmara Depremi’nin üzerinden 23 yıl geçti. Sonrasında yaşanan sarsıntılar ile deprem haritası değişti, riskler arttı. Deprem Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 2019 yılında yürürlüğe giren ‘Deprem Tehlike Haritası’na göre Ankara’daki riskin yüzde 30-50 oranında arttığına dikkat çekti.
#DepremMarmara Depremi’nin üzerinden 23 yıl geçti. Sonrasında yaşanan sarsıntılar ile deprem haritası değişti, riskler arttı. Deprem Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 2019 yılında yürürlüğe giren ‘Deprem Tehlike Haritası’na göre Ankara’daki riskin yüzde 30-50 oranında arttığına dikkat çekti
#Marmara DepremiAkkuyu Nükleer A.Ş., son günlerde farklı illerde meydana gelen depremlerin ardından çıkan haberler ve yapılan açıklamalara yanıt verdi. MTA verilerine göre, Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) 100 kilometre yarıçapında aktif jeolojik fay hattı bulunmadığı belirtilen açıklamada, santralin 9 büyüklüğündeki depreme dayanaklı şekilde yapıldığı bildirildi.
#Akkuyu Nükleer A.Ş.AFAD, Düzce'de saat 15.40'ta 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul ve çevresinde birçok kentte hissedildi. İçişleri Bakanı Soylu ve AFAD'dan yapılan açıklamalara göre şu ana kadar olumsuz bir ihbar yapılmadı. AFAD, 15.57'de 4.3 büyüklüğünde artçı bir depremin daha olduğunu duyurdu. Öte yandan bölgeyle ilgili açıklama yapan Düzce Valisi Atay, depremle ilgili kendilerine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını, korkuyla hastaneye başvuran 12-13 kişinin ayakta tedavi edildiğini aktardı.
#İstanbulTürkiye’de deprem dendi mi insanlar tarafından en güvenli yer olarak akla ilk önce Konya geliyor. Çünkü sınırlarımız içinde bulunan en aktif tektonik fayların gösterildiği deprem haritalarında faylardan biraz uzak gözüküyor. Fakat bu doğru bir bilgi mi? Yaşanan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Konya ve çevresindeki fay hatlarını mercek altına aldık
#DepremTürkiye çevresindeki denizler için yapılan bilimsel araştırmalar, son 3 bin yıl içinde kayda geçmiş en az 90 adet tsunami olduğunu ortaya koyuyor. Bu doğrultuda TBMM'de oluşturulan araştırma komisyonunun son raporunda da Türkiye’de deprem sonrasında oluşabilecek tsunami tehlikesine dikkat çekiliyor. Peki Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde kaç büyüklüğünde bir deprem tsunami felaketini getirir? En riskli alanlar nereler? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı...
#Marmara Depremi1941 senesinde Ankara’da toplanan 1. Coğrafya kongresinde Türkiye’nin coğrafi bakımdan 7 bölgeye ayrılmasına karar verilmiştir. Türkiye’nin coğrafi açıdan daha rahat anlaşılabilmesi ve genel özelliklerinin eğitim esaslı alanlarda daha iyi bir şekilde kavram olabilmesi amacıyla coğrafi bölgeler oluşturuldu. İşte Marmara bölgesine ait tüm detaylar.
#Marmara Bölgesi İlleriElazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalar art arda geliyor. Depremde ilk belirlemelere göre Elazığ'da 8, Malatya'da ise 6 kişinin hayatını kaybetti. THY depremin ardından Elazığ'a ek seferler başlattı, Meteoroloji hava durumuna karşı vatandaşları uyardı. Bölgedeki camiler, okullar, yurtlar ve spor salonları vatandaşların kullanımına açıldı. BTK, deprem bölgesindeki vatandaşlara ücretsiz konuşma ve internet tanımlandığını duyurdu. AFAD, sosyal medyada depremle ilgili oluşabilecek dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemesi konusunda konusunda vatandaşları uyardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da 405, Malatya'da 148 vatandaşın yaralanarak hastanelere getirildiğini veya geldiğini bildirdi ve Elazığ'da 30 vatandaşı arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
#ElazığGazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Ankara’da son günlerde yaşanan depremlerle ilgili, “Ankara’nın hem merkezinde hem kent çevresinde çok sayıda aktif fay var” dedi. Prof. Dr. Pampal, "Bu depremler haberci deprem değil uyarıcı deprem” diye konuştu.
#AnkaraBOLU’da, merkez üssü Yeşilçele köyü olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem hasara neden olmazken, panik yaşayan vatandaşlar ise sokağa döküldü. Depremle ilgili açıklamada bulunan Vali Baruş, "112 Acil'e gerekse jandarma ve emniyetimize ve AFAD'a herhangi olumsuz bir durum intikal etmedi." dedi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise uzun süredir bu büyüklükte bir deprem yaşamadıklarını belirterek, 'Depremi hiç unutmamamız lazım. Deprem insanlara zarar vermez ama yapılan insanlara zarar verir' diye konuştu..
#Bolu