Hemoglobin, solunum organından dokulara oksijen, dokulardan solunum organına ise karbondioksit ve proton taşıyan protein. Eritrositlerin içerisinde bulunur. Hemoglobin değeri yüksek veya düşük olması ise çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, hemoglobin normal değeri kaç olmalıdır? İşte hemoglobin düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri...
#SağlıkÇiçeklerin açması, cıvıl cıvıl kuş sesleri, cildimizin gün ışığını görmesi... Yaz aylarını sevmemizin en önemli nedenlerinden sadece birkaçı... Peki, uzun geçen bir kış mevsiminin ardından yaz gelmişken güneşin bizlere sunduğu bu güçlü keyfi, hayatınızda değiştirmek istedikleriniz için bir araç olarak kullanmaya ne dersiniz? İşte size kendinizi ruhsal ve zihinsel anlamda iyi hissettirecek 12 öneri...
#SporHerkes saçlarının canlı, parlak ve güçlü görünmesini ister. Ancak özellikle sıcaklıklarının arttığı yaz dönemlerinde aşırı güneş, saçların zayıflayıp kurumasına neden olabiliyor. Bir de bunun üzerine havuz veya deniz suyu ile temas eden saçlar daha yıpranıyor. Hatta vitaminsiz bile kalabiliyor. Bu nedenle yaz mevsiminde de saç bakımına dikkat etmek gerekiyor. Peki, yaz aylarında saç sağlığı nasıl korunabilir?
#SaçGenç, dinamik ve canlı bir görünüme sahip olmak herkesin isteği… Yaş aldıkça oluşan sarkmalar ve kırışıklıklar, hayatın izleri olsa da aynaya bakıldığında genç ve güzel görünmek herkesi mutlu ediyor. Peki, genç bir cilde sahip olmak için ne zaman önlem almak gerekiyor? Her yaşta gençleşebilmek mümkün mü? Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, yüz germe operasyonları için doğru zaman nedir sorusuna cevap veriyor.
#Sponsorlu İçerikGünümüzde hamilelik sürecinde birbirinden farklı hastalıklar ortaya çıkabilir. Özellikle fiziksel değişiklikler de yoğun olarak yaşanır. Hamilelikte saç dökülmesi de çok fazla görülmektedir. Hamilelikte saç dökülmesi olur mu ve neden olur? Hamilelikte saç dökülmesi nasıl engellenir ve geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelik, kadınların en hassas oldukları dönemlerden bir tanesidir. Çünkü bu dönem içerisinde vücut birçok değişikliğe uğrar. Hamilelik döneminde en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri de rahim ve vajina ağrısıdır. Hamilelikte rahim ve vajina ağrısı neden olur? Tedavisi nasıldır ve gebelikte rahim ve vajina ağrısı nasıl geçer tüm detayları ile derledik.
Astım, akciğerlerde yer alan hava yollarının tahriş olması sonucunda nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalıktır. Astım hastası olan bir kişi yaşadığı atak sırasında kolay kolay hareket edemez. Aynı zamanda nefes almakta zorluk çeker. Bronkospazm nedir, belirtileri nelerdir sizler için derledik.
Yüzyıllardır böbrek taşı ağrısı çeken insanoğlu taşı düşürmek için doğal ve şifalı bitkilere/taşlara başvuruyor. Bıçak altına yatmayım diye iyi geldiğine inandıkları şifalı otlar ve taşlar ile bu dertten kurtulmaya çalışanların sayısı hiç de az değil. Peki, kulaktan kulağa dolanan bu efsanelerin bilimsel karşılığını duymaya hazır mısınız?
#Böbrek TaşıBademcik iltihabı hem çocuklarda hem de erişkinlerde ortaya çıkabilen bir durumdur. Bademcik iltihabı en önemli iltihap hastalıklarından bir tanesi olarak bilinmektedir. Bademcik iltihabını doğal yollardan tedavi etmek isteyen kişiler konu ile ilgili bir araştırma serüvenine girmektedirler. Peki bademcik iltihabına ne iyi gelmektedir? Bademcik iltihabı nasıl geçer? Bademcik iltihabının nedenleri nelerdir? Bademcik iltihabı nasıl tedavi edilir? İşte bademcik iltihabı ile ilgili tüm detaylar.
#Bademcik İltihabına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Tam kapanma süreci bu akşam 19:00'da başlıyor, 17 Mayıs'a kadar sürecek. Tam kapanma öncesi özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar tatil beldeleri ya da memleketlerine gitmek için yola çıktı. Görüntülere tepki gösteren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, tam kapanma göçüne karşı uyardı ve ''Bu çok tehlikeli bir durum. Maalesef toplum olarak biz bunu galiba yanlış anladık. İnsanlarımızın bulunduğu yerde kapanmayı geçirmesinde fayda var. Maalesef bunu yapmak zorundayız. Başka şansımız yok" dedi.
#KayseriSinüzit, en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri. Halsizlikten öksürüğe, baş ağrısından burun tıkanıklığına kadar çeşitli problemlere yol açabiliyor. Peki sinüzit nedir, neden olur? İşte sinüzit belirtileri, tedavisiyle ilgili merak edilenler...
#SinüzitCovid-19 süreciyle birlikte günlük hayatımızın bir parçası olan maske kullanımı; kişinin kendi ağız kokusunu fark etmesini ve çözüm arayışını beraberinde getirdi. Boşanmalarda gerekçe sayılabilecek kadar ciddi bir sorun olan ağız kokusu, iş yaşamında da özellikle konuşarak iletişim kurmada sıkıntı yaşanmasına yol açıyor.
#Diş SağlığıSağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için karaciğerimizin de iyi çalışıyor olması gerekir. İlaç kalıntılarının ve toksik maddelerin vücuttan uzaklaştırılması gibi hayati bir görevi bulunan karaciğer, işlevini yerine getiremediği zaman çok ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu nedenle karaciğer dostu gıdalarla beslenmek ve bu besinleri düzenli tüketmek ayrı bir önem kazanıyor.
#KaraciğerYanak içerisine yer alan yanak yastıkçıkları büyüklüklerine göre kişilere daha yuvarlak, geniş bir yüz hattı katar. Daha kemikli ve keskin bir görünüme sahip olmak isteyen ancak cerrahi yöntemlerden kaçınan kişiler Agassi ile yanak inceltme yöntemine başvurabilir. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Sevgi Ekiyor, yanak inceltme hakkında önemli bilgiler verdi.
#RadyofrekansOldukça sıcak geçen yaz dönemi, yerini sonbahara bırakıyor. Tüm ruhsal ve fiziksel dengeleri değiştiren sonbahar mevsimine uyum sağlamaya çalışan vücudumuz ise bu geçiş sürecinde saç dökülmesi ve cilt problemleri gibi bazı fiziksel değişimler yaşayabiliyor.
#Sonbaharda Cilt BakımıCovid-19 pandemisi nedeniyle hayatın her alanında olduğu gibi bayram alışkanlıklarımızda da değişiklikler oldu. Bayram sonrası yeme alışkanlığının değişmesi nedeniyle 1-2 kiloluk artış tartıda kendini gösterebilir. Bayramda alınan kilonun hemen verilmesi için de harika bir hafta...
#DetoksADANA Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şerafettin Demir, sıcak havalarda kalp krizi vakalarında artış olduğunu belirtip, kalp hastalarını uyararak, hafif gıda ve bol su tüketimi önerisinde bulundu.
#Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şerafettin DemirGöz altı morluklarında genetik faktörün yanı sıra yaşam şeklinin, beslenme alışkanlıklarının, yaşlanma sürecinin ve göz çevresi bakımının göz altı görünümünü belirleyen başlıca etmenler olduğuna dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, göz altı morluklarına karşı beslenme önerilerinde bulundu.
#Göz AltıToplumda sıkça karşılaşılan koyu göz altlarına ilişkin Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Karaciğer, böbrek ve tiroid hastalıkları, bazı vitamin ve mineral eksikleri, uyku problemleri, yorgunluk, dengeli beslenmeme, az su veya yoğun kahve tüketimi göz altlarındaki koyu halkalara yol açabilir” dedi.
#Aşırı Kahve TüketimiSinüzit nedir? Sinüzitin belirtileri nelerdir? Sinüzit nasıl tedavi edilir? Sinüzit için ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı, baş ağrısı, yüzde tıkanıklık hissi gibi şikayetlerinizin nedeni sinüzit olabilir. Özellikle de kapalı alanlarda çok fazla zaman geçirilen şu günlerde toplu taşımalar ve alışveriş merkezleri üst solunum yolu enfeksiyonlarına davetiye çıkarıyor. Bağışıklık sistemini destekleyen besinler tüketerek ve bol su içerek sinüzitten korunmanın mümkün olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, sinüzit ile ilgili merak ettiklerimizi anlatıyor
#Sinüzit