Boğaz ağrısının normal koşullarda 1 hafta içerisinde geçmesi beklenir. Eğer faranjit, larenjit ya da bronşit gibi bir durum yoksa bol sıvı tüketimi ile 1 hafta içinde boğaz ağrısında kurtulabilirsiniz. Bunun için süreç boyu bol su içmeli ve boğaz spreyi kullanmalısınız. Boğaz ağrısının kaç gün sürdüğü ile beraber iyileşme sürecinin merak edilen detaylarını derledik.
Türkiye’deki gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren firmalar ile girişimlerin kullanabileceği ortak teknoloji altyapısı, Gıda İnovasyon Merkezi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) kuruldu. Atılan bu adımla, gıda sanayisinin Ar-Ge ve teknoloji altyapısı ihtiyaçları karşılanarak, sektörün uluslararası çapta rekabet gücünün arttırılması hedefleniyor.
#INNOFOODGıda ve içecek sektörü; yenilikçi ürünlerini tasarlayacağı, geliştireceği ve analiz edeceği teknolojik bir altyapıya kavuştu. Sektörde faaliyet gösteren tüm firma ve girişimlere açık olan Gıda İnovasyon Merkezi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) hayata geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut tarafından açılan tesis, ileri teknoloji barındıran özellikleriyle dikkat çekiyor.
#Gıda Sektörüİnsanların koronavirüs olacağı korkusuyla gereksiz ilaç kullandığını belirterek, bunun yol açtığı tehlikelere dikkat çeken Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, "Koronovirüs korkusuyla en hafif boğaz ağrısında hemen spreyler, baş ağrısında ağrı kesici ilaçlar, gereksiz takviyeler hatta kimyasallar kullanılabiliyor" dedi.
#CovidAkdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, "Koronovirüs korkusuyla en hafif boğaz ağrısında hemen spreyler, baş ağrısında ağrı kesici ilaçlar, gereksiz takviyeler hatta kimyasallar kullanılabiliyor" dedi.
#KoronavirüsBirçoğumuz kış gelince kapımızı çalan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı nesilden nesle aktarılan doğal reçetelere başvuruyoruz. Kimimiz tuzlu suyla gargara yaparken kimimiz zencefil çayına bal katıp içiyor kimimiz de göğsüne mentollü merhem sürmeden edemiyor. Peki evde yapılan bu reçeteler hakkında uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkNew York'ta bisikletle yemek dağıtımı yapan bir şirkette çalışan Shemika Rodriguez, sürekli burnunun akmasından dolayı Brooklyn'deki evinin yakınındaki kliniğe gitti. Doktorlar önce alerji, sonra da virüs için ilaç verdiler ama reçete edilen tedaviler işe yaramadı. Üç ay sonra ara ara gelen damlama şeklindeki akıntı, sürekli ve rahatsız edici bir hâl aldı.
#SağlıkShemika Rodriguez, sürekli burnunun bir tarafının akmasından şikayetçiydi. Bu durumdan rahatsız olup hastaneye gitti ancak doktorlar alerjilerden ya da virüsten kaynaklandığını söyleyip ilaç verdiler. Durumunda bir değişiklik olmayınca tekrar doktora ve sonunda gerçek ortaya çıktı. Meğer burnundan gelen sıvı omurilik sıvısıymış ve buna neden olan şey yıllar önce yaşadığı bir olaya dayanıyormuş. Rodriguez, hastalığının teşhis edilene kadar yaşadıklarını Washington Post’a anlattı.
#SağlıkTürkiye’nin dört bir yanından kadın girişimciler Kadın Emeği Zirvesi’nde bir araya gelip başarı hikâyelerini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede müjde verdi: “Kadın girişimcilerimize ve kadın kooperatiflerimize 2 milyar liralık kefalet paketi tahsis ettik.”
#Cumhurbaşkanı ErdoğanOrucu bozan şeyler, ramazan orucunun başlamasının ardından merak ediliyor. 2022 yılında farz olan oruç ibadeti 2 Nisan tarihinde başladı. Müslümanlar Ramazan Bayramı’na kadar oruç tutacak, imsak ve iftar saatleri aralığında orucu bozan durumlardan uzak duracaklar. Peki, Orucu bozan şeyler nelerdir? Kan vermek orucu bozar mı?
#Orucu Bozan ŞeylerOrucu bozan şeyler her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca araştırılıyor. Orucu bozan şeyler ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Ramazan orucu 2022 yılında 2 Nisan’da başlıyor. Müslümanlar bir ay boyunca farz olan oruç ibadetini yerine getirecek, iftar ve sahur saatleri aralığında orucu bozan durumlardan uzak duracaklar. Peki, Orucu bozan şeyler nelerdir? İşte ORUCU BOZAN VE BOZMAYAN DURUMLAR
#Orucu Bozan ŞeylerGünlük yaşamı olumsuz etkileyen alerji türlerinden olan alerjik rinit halk arasında saman nezlesi olarak da biliniyor. Mevsimsel değişikliklerin tetiklediği alerjilerden olan alerjik rinit dünya nüfusunun yüzde 10 ila 30'u kadar geniş bir kitlesini oluşturuyor. Peki alerjik rinit nedir, çocuklarda ve yetişkinlerde belirtileri nelerdir? İşte alerjik rinit bitkisel tedavisi için çözüm önerileri...
#Alerjik RinitBurun içindeki yaralar mutlaka önemsenmesi gereken ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Burun içinde yaralar enfeksiyona bağlı olarak da gelişebilir. Peki, burun içinde yara neden olur? Burun için yaralarına ne iyi gelir? Burun içi yaralar hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır? İşte burun içi yaraların nedenleri ve tedavi yöntemleri
#Burun İçinde YaraTek taraflı ve alerjik burun tıkanıklığı mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen bir problemdir. Ayrıca burun eti ve geniz etinde bazı faktörlerin ardından yaşanan şişmeler de burun tıkanıklığının nedenlerinden biridir. Bunun yanında pek fazla karşılaşılmadık bir durum olsa da psikolojik nedenler burun tıkanıklığına sebebiyet verebilir. Bunların sonucu olarak burun tıkanıklığı kişilerde olarak baş ağrısı şikayetlerini beraberinde getirir. Peki burun tıkanıklığına ne iyi gelir, nasıl geçer, burun tıkanıklığı nasıl açılır? İşte, tek taraflı ve alerjik burun tıkanıklığının nedenleri.
#Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?Grip her yıl ortaya çıkan viral bir hastalıktır. Grip hastalığı özellikle bulaşıcı olmasından dolayı önemli bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Grip hastalığı sıklıkla karşılaşılan bir hastalıktır. Grip hastalığı ile ilgili araştırmalar günümüzde halen daha devam etmektedir. Grip hastalığının nedenleri ve belirtileri araştırılıyor. Peki grip nedir? Grip hastalığı neden olur? Grip hastalığının belirtileri nelerdir? Grip hastalığının tanısı ve tedavisi nedir? İşte grip hastalığı ile ilgili tüm detaylar.
#Grip Nedir Ve Neden Olur?Koronavirüsün kolunu bacağını kıran spreyler, gargaralar, adaçayı ve ebegümeci karışımları, kekik yağları ve dahası… Tüm dünyada koronavirüs salgınına karşı aşılama ve yeni aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bir yandan da virüse karşı hem koruyucu hem de tedavi edici özellikleri olduğu iddia edilen pek çok ürün ortaya çıkıyor. Peki hangileri gerçekten etkili? Mercek altına aldık...
#KoronavirüsPropolis, insan sağlığı için alınması gereken 22 bileşeni içermesi açısından içinde bulunduğumuz yüzyılda keşfedilen, mükemmel doğal ürün özelliği ile de önem kazanmıştır. Mısırlılar ölülerini mumyalarken, Yunan ve Romalı doktorlar antiseptik ve yara iyileştirici olarak propolis kullanmışlardır. Peki, propolis nedir? Propolis nasıl tüketilmeli?
#Propolis NedirBahar mevsimini yaşadığımız şu dönemde, özellikle polen alerjisi olanlar, sık sık ellerini burun ve gözleriyle temas ettirebiliyorlar. Peki, koronavirüs alerji hastaları için risk oluşturuyor mu? Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
#KoronavirüsÖzellikle toplumda burun tıkanıklığı için çok sık tercih edilen bazı burun spreylerinin uzun süre kullanılmasının sakıncalı olduğuna dikkat çeken Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Öğretim Üyesi Dr. Kenan Selçuk Tuncay, “Bazı burun spreyleri uzun süre kullanıldığında burundaki normal olan fizyolojik mekanizmaları kalıcı olarak yok ettiği için şikayetlerinin daha da artmasına ve hastaları çözümü olmayan bir yola sürüklemektedir” dedi.
#Burun SpreyiHava bahar kokuyor… Bunun diğer bir anlamı da “alerji”dir ; Burunda dolgunluk hissi ,geniz akıntısı, kaşınan gözler ve ardarda gelen hapşırıklar… Mevsimsel alerjiler hem sevimsiz hem de dayanılmaz olabilirler.Üstelik gebelik boyunca fazla mesai yapan immun sisteminiz sayesinde alerjiniz alışılmıştan daha kötü bir hale gelebilir. Bu dönemde fazla ilaç kullanamayacağınız için durum daha da vahim bir hal alabilir. İşte gebelik esnasında allerjiyle başa çıkmak için bazı doğal öneriler:
#Gebelikte Alerjiyle SavaşBurun spreylerinin doktorlar tarafından önerildiği süre ve doz dışında kullanılmaması gerektiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Doç. Dr. Müzeyyen Doğan, "Uzun süreli kullanım durumlarında bağımlılık yapabilir ve kan değerlerini değiştirebilir" dedi.
#Burun Spreyleri